Rețete rapide

Redactia
- Cine știe să mănânce "înțelept" scapă de la sine de kilograme -

* Metoda asiatică - reco­mandă să mes­tecăm fiecare îmbu­că­tură de 30 de ori. Efec­tul e sigur, dar procedeul este plic­ti­sitor. Mai bine apelați la un truc: mân­cați cu lingurița sau cu fur­culița de tort.

* Acupunctură - când simțiți că vă apu­că foamea, apăsați cu degetul arătător 10-20 de secunde pe punctul aflat între nas și buza superioară.

* Cântăriți-vă doar o dată pe săptămână - cine se urcă zilnic pe cântar se supune unei tensiuni nedorite. În plus: cea mai mică variație în greutate poate să ne strice pofta de-a mai slăbi.

* Apa bună la toate - când foamea chiorăie în stomac, adesea e vorba numai de sete. Încercați mai întâi să beți un pahar de apă sau o cană cu ceai de plante. După 20 de minute, apetitul a dispărut.

* Slăbitul refuză sarea: înlocuiți, pe cât mai des posibil, sarea din bucate cu pă­trun­jel, cimbru și busuioc. Sa­rea adună apă în țesuturi și îngrașă.

* Un aperitiv de vară: struguri înghețați. Spălați un pumn de boabe de struguri, zvân­tați-i și vârâți-i în con­gelator. Când vi se face foame, sugeți boabele, până se to­pesc. Durează mult și dau senzație de sa­țietate.

* Fiți creativi - de câte ori vreți să vă repeziți la frigider, imaginați-vă că mai adăugați un strat de grăsime peste aceea pe care deja o aveți.

* O alarmă utilă: îm­bră­cați-vă cât mai des, când mâncați, în hai­ne strâm­te. Când simțiți că vă strânge cordonul, puneți stop.