Întrebați-ne, vă răspundem

Redactia
"Părul creț poate să fie întins?"

Întrebarea pe care vreau să v-o adre­­­sez s-a mai pus în revista "For­mula AS", dar soluția oferită mie per­sonal nu mi-a fost de nici un folos. Pe scurt, am părul creț, care la umezeală sau după spălat se transformă într-o veritabilă chică de papuaș. Ca să nu mai spun că m-am sătu­rat de aceeași frizură, pe care o am de când m-am născut. Știți cumva o metodă efici­en­tă care să mă ajute să-mi întind câr­lion­ții, să am un păr drept, nor­mal?
Livia - Satu Mare

Părul foarte ondulat poate fi disci­pli­nat după voie, aplicând o metodă in­fai­li­bilă, numită și "mexicanca". De ce? Nu se știe, dar important este că are efect. V-o prezentăm pe etape distincte.
1. Puneți bigudiurile. După ce v-ați spălat cu șampon și v-ați clătit foar­­­te bine, uscați-vă câ­te­va minute părul în­tr-un prosop. Luați apoi două bigudiuri gigantice (exis­tă în comerț) și în­fășu­rați pe ele șuvițele de păr de pe creștet. Fi­xați-le cu cla­me.
2. Înfășurați-vă părul. Trasați o că­rare într-o parte a capului. Cu aju­to­rul unei perii și apoi al unui pieptene, înfă­șurați tot părul în jurul capu­lui, într-un sin­gur sens (ca un ban­daj). Fixați șu­vițele pe măsură ce le întindeți, cu ace de păr. Părul tre­buie să fie lipit de cap. Legați-vă la cap cu o basma.
3. Uscați-vă părul. Băgați-vă sub cască sau folosiți un foehn foarte pu­ter­nic. Aveți nevoie de 30 de minute pen­­tru ca părul să fie bine uscat și în­tins. Da­că părul e lung, mai adău­gați circa un sfert de oră. Scoateți basmaua și acele și înfășurați-vă părul în di­rec­ție opusă. Mai stați sub cască sau în bătaia foehn-ului 15 minute.
4. Lăsați părul să se răcească. Da­că nu aveți suficientă răbdare, pă­rul dvs. riscă să se încrețească puțin. Aș­tep­tați să se răcească complet înainte de a scoate clamele și apoi bigudiu­rile. Peri­a­ți-vă părul în toate sensurile. S-a termi­nat! În absența umidității, o "me­xicană" bi­ne rea­lizată durează o săp­tămână. Succes!

"La ce folosesc creioanele de machiaj?"

Declar cu sinceritate că mo­mentele me­le cele mai fericite le petrec în ma­ga­­zinele de cosme­tică. Mai ales la Mall, unde poți să probezi tot ce vrei, de la par­fum la dermatograf, mie mi se pare un paradis. Din nefericire, oferta de pro­du­se e foarte mare și nu au toate expli­cații însoțitoare, ca să te poți lă­muri. Cel mai tare mă pun în în­curcătură creioa­nele, pe care nu știu cum să le folosesc. Ați putea să mă ajutați? Sunt sigură că foarte multe adolescente așteaptă acest răspuns.
Marinela - Vaslui

Creioanele cosmetice sunt aliații de ba­ză ai frumuseții, rolul lor fiind să ascundă de­fec­tele, să sublinieze sau să rectifice tră­să­tu­rile. Iată câteva dintre ele: * Creionul de buze - indispensabil pentru desena­rea conturului buzelor, trebuie să fie ales în ar­monie cu ru­jul sau cu gloss-ul pe care îl folo­siți. În­ce­peți tot­deauna cu mijlocul buzei de sus, continuați cu col­țurile gurii și, în final, cu buza de jos. * Cre­ionul de ochi exis­tă în patru va­riante: der­ma­tograful - menit să su­blinieze formatul ochi­u­lui (se aplică pe dea­supra pleoapei de sus și pe dede­sub­tul pleoa­pei de jos, pornind de la colțurile inte­rioare către cele exte­ri­oa­re. Creionul pen­­tru ex­presie - e gros, în culori deschise și lu­mi­noase, și rostul lui este să accen­tu­eze ex­pre­sia ochiu­lui. Se aplică pe sub genele de jos, pe toată lungimea pleoa­pei, în dâre groase. Cajalul - mărește ochiul, e tehnica machio­rilor de cine­ma. Ziua, faceți numai un punct în un­ghiul dinspre nas al ochiu­lui; sea­ra, în­tindeți cajalul pe toată marginea pleoa­pei inferioare. Creio­nul fard - are mina groa­să și moale și se folo­sește pentru ma­chiatul pleoa­­pei superioare. Trageți o dâră groasă, apoi uniformizați cu­loarea cu de­ge­tul. * Creio­nul de sprân­cene - se aplică pe lo­curile goale din sprâncene, de­se­nând liniuțe în di­recția de creștere a firelor de păr. Culoarea cre­ionului să fie cât mai apro­piată de aceea a sprân­cenelor, altfel ba­te la ochi și "îm­bă­­trâ­nește". * Creio­nul co­rec­tor - e, de fapt, un tub cu fond de ten so­lid, menit să fie aplicat peste ri­duri sau co­șu­ri ce astfel vor fi estompate. Se apli­­că sub fon­dul de ten lichid. * Cre­ionul pentru unghii - este alb și se aplică sub un­ghi­ile ume­de, des­chizându-le la culoa­re și dându-le un con­tur precis.