Bicarbonatul și petele de cafea și de ceai

Redactia
* Urmele de cafea de pe termosuri sunt "celebre" pentru tenacitatea lor. Folosiți o lin­guriță de bicarbonat de sodiu și apă clocotită și um­pleți recipientul cu această soluție. Lăsați să acționeze câ­teva minute, apoi scuturați bine lichi­dul și vărsați-l afară. Clătiți bine termosul cu apă rece. Un jet de suc de lămâie va spori și mai tare efi­ciența demer­sului.

• Filtrele de cafea au nevoie de o curățire "su­per-specială", din timp în timp. Aplicați procedeul descris mai sus, apoi înmuiați în apă suportul pentru filtru și presărați pe el praf de bicarbonat. Lăsați să acționeze 10 minute, apoi frecați-l bine, pe toate părțile, cu o periuță de dinți. Rezultatul este magnific!

• Dacă pe cana dvs. de băut cafea s-a depus o margine rezistentă, de culoare maro, preparați o pastă pe bază de bicarbonat și de apă, și frecați cana ușor cu vârful degetelor. Reînnoiți apli­ca­rea pastei și acum frecați bine cu un burete umed.

• Petele de ceai de pe paharele de plastic se scot în modul următor: umpleți un castron cu apă clo­cotită, dizolvați în ea 1/2 de pahar de bi­carbonat și înmuiați în lichid paharul de plastic murdar, vreme de 30 de minute. Scoateți-l afară, frecați-l bine cu un burete, apoi clătiți.

• Robotul menajer își regăsește din nou tine­rețea, dacă vărsați în el două pahare de apă fier­binte și o jumătate de pahar de bicarbonat. Porniți aparatul și lăsați-l să funcționeze 2 minute. Va desprinde toate resturile de mâncare lipite în timp.

• Fierbătoarele electrice de apă (vase) acu­mu­lează repede depuneri de calcar pe pereții lor. Cu­rățați-le regulat, folosind următoarea rețetă: um­pleți fierbătorul cu apă, adăugați 2 linguri de bicar­bonat și sucul unei jumătăți de lămâie. Băgați apa­ratul în priză și lăsați-l să fiarbă de mai multe ori la rând, lăsându-l de fiecare dată să se răcească 1 minut. Clătiți bine, înainte de a-l folosi.