Cu dragostea nu-i de glumit! - Horoscopul sentimental al zodiilor de toamnă (II)

Tana Rosca
VĂRSĂTOR

Ce înseamnă dragostea pentru Vărsător?
Fără doar și poate, Vărsătorul se găsește pe locul unu în topul zodiilor independente, adică e greu de con­vins să se lege de cineva. El este urmat în top de Săgetător și Fecioară. În cazul Vărsătorului, există două scenarii posibile, primul (cel mai frecvent) res­pectă filmele în care, în cadrul unei prie­tenii, una dintre persoane este conștientă că e îndră­gostită de cealaltă, dar aceasta din urmă habar n-are de sentimentele ro­man­tice ale celeilalte. Acesta e Vărsăto­rul, un ins pentru care prie­tenia e mai impor­tantă (și mai confor­ta­bilă) decât tal­meș-bal­meșul pe care îl pre­­supune o relație amo­­­roasă. Cu­noaș­tem cu toții fina­lul acestui tip de filme și îl recu­noaștem adesea în via­ță. Odată ce au integrat partea cu prietenia, Vărsă­torii pot să constate, la un moment dat, că ami­cul respectiv le poate deveni partener de cuplu.
Alt scenariu al iubirilor de Vărsător cade sub inci­dența dragostei cu năbădăi, în care pasiunea arzătoare este urmată de o perioadă de glaciațiune, ciclu care se tot repetă și care explică de ce Uranus, planeta gu­verna­toare a Vărsătorilor, mai poartă și numele de "planeta divorțurilor".

Vărsătorii solitari
Sunt mulți la număr, oricum, dar din 2011, când Uranus a început să se certe cu Pluton, numărul aces­tora a sporit și mai mult. De abia anul acesta au început să se liniștească lucrurile, dar nu de tot. Până pe 28 decembrie, se poate să revină în viața dvs., fulgurant, persoane cu care nu ați dus relațiile până la capăt, unde a mai rămas câte ceva de spus sau de fă­cut. Deci, nu vă feriți să vă vedeți cu cei din trecut, veniți să vă caute: efectul va fi unul eliberator.
În funcție de cum v-ați făcut ordine în trecutul sen­timental, Venus va fi mai mult sau mai puțin gene­roasă cu dvs., între 9 noiembrie și 5 decembrie.

Vărsătorii îndrăgostiți
Prin evenimente care nu pot fi dirijate decât de destin, vă veți da seama, cel mai probabil până pe data de 10 octombrie, dacă e cazul să faceți următorul mare pas, respectiv - să vă mutați împreună sau chiar să vă duceți în fața ofițerului de stare civilă. De făcut însă următorul pas la modul concret, de pus semnătura pe un contract de căsătorie, nu e cazul, decât după data de 10, când Mercur reintră în mișcare directă.

Vărsătorii în relații stabile
Cu toate că partenerul nu se mai învârte atât de mult în jurul dvs., situația de fond este una bună, viața intimă nu lasă cu nimic de dorit, în special la mijlocul lui octombrie. Latura practică a vieții în doi merge de asemena bine. Vă puteți decide să faceți investiții ce se vor dovedi profitabile sau chiar să porniți împreună o afacere. Felul în care vă puneți laolaltă resursele con­tribuie în mod semnificativ la adâncirea relației.

PEȘTI

Ce înseamnă dragostea pentru Pești?

Peștii sunt îndrăgostiți prin definiție, sunt îndrăgostiți de dragoste. În lipsa acestui sentiment, viața lor nu are sens. Dar rareori se îndră­gostesc de o persoană în carne și oase, mai degrabă de un ideal. Putem spune că ceva din personalitatea omului respectiv îi inspiră și încep să proiecteze asupra sa o imagine care de multe ori are prea puțin de-a face cu respectiva persoană. Asta nu-i descu­rajează așa de ușor pe Pești, care pot continua ani în șir să îmbrace un om obișnuit într-o proiecție ideală. Asta, până în ziua în care se plictisesc să tot inventeze.
Pentru că sunt empatici, Peștii simt de ce are ne­voie persoana idealizată și încearcă să devină, la rândul lor, un ideal pentru ea. Evident, acest joc al oglinzilor nu poate dura la nesfârșit și atunci Peștii cei sensibili devin teribil de dezamăgiți, dar nu renunță la căutare. Cei care învață să devină mai realiști în criteriile lor pot ajunge în relații trainice, cu condiția să găsească un partener a cărui critică să fie întot­deauna constructivă și care să nu uite de micile gesturi de tandrețe.

Peștii solitari
Ar trebui să fie (sau să rămână) puțini la număr în ultimele luni ale acestui an, deoa­rece o întreagă ple­iadă de planete și Nodul Lunar Nord (sensul vie­ții) con­spiră în a le aduce în viață un partener cu adevărat com­pa­tibil. Starea dvs. interioară de des­curajare poa­te per­sista însă din două motive. Neptun retrograd în semnul dvs., până pe 20 noiembrie, e unul dintre ele, căci vă predispune să idealizați trecutul. Apoi, aspectul neprietenos între Sa­turn în Săgetător și același Nep­tun se face simțit mai ales în decembrie, când cei din fa­milie pot avea tendința de-a vă descuraja să încercați ceva nou.

Peștii îndrăgostiți
Au parte de o relație în care pasiunea fizică se îm­bi­nă în mod armonios cu afectivitatea și optimis­mul, în special în perioada de timp cuprinsă între 9 octom­brie și 8 noiembrie. Fiți însă conștienți că per­soana iubită e cea care se străduiește să aducă această energie pozitivă în relație și nu vă lăsați pradă sen­timentelor de tristețe și nostalgie, specifice Peștilor. Dacă aduceți și dvs. măcar un strop de bună-dispo­ziție, s-ar putea să ajungeți la oficia­lizarea relației, sub aspecte cât se poate de favorabile.

Peștii în relații stabile
Când e bine, sunt puține de spus. Iată cum stau lu­cru­rile: partenerul de cuplu face tot ce-i stă în putin­ță să vă înconjoare cu afecțiunea de care simte că aveți atâta ne­voie. Pentru a consolida relația de cuplu, n-ar fi rău să vă gândiți la un sejur petrecut de preferință în străinătate. Ideală ar fi perioada 9 octombrie - 8 noiem­brie, un interval de maximă disponibilitate afecti­vă a partenerului dvs. anul acesta, și ar fi păcat să nu creați în acest răstimp amintiri frumoase îm­pre­ună.

BERBEC

Ce înseamnă dragostea pentru Berbec?

Putem numi Berbecul zodia cea mai curajoasă în dragoste și cea mai inocentă. Atunci când iubește, Berbecul nu-și ia niciun mijloc de precauție, ci își asu­mă sentimentele cu impetuozitate. Căci pentru Berbec, iubirea înseamnă spontaneitate. Nu poate crede în ruptul capului că nu i se va răspunde la sen­timente, din mo­ment ce ele sunt atât de autentice. Și, de cele mai multe ori, așa se și întâmplă. Atenție însă, Berbecul (indife­rent de sex) are nevoie să cucerească, să sal­veze domnița din ghea­rele dragonului sau măcar să-i întindă mâna s-o ajute să trea­că peste o băltoacă. Și după ce părțile implicate și-au decla­rat sentimen­tele, Berbecul simte în continuare nevoia să-și demon­streze calitățile, continuând astfel cuce­rirea. Dar dacă gesturile sale cavalerești vor fi primite cu indiferență, vor deveni ceva obișnuit în ochii persoa­nei iubite, Berbecul se va simți trădat. Dar gă­sește mereu puterea s-o ia de la capăt, să se îndrăgos­tească din nou cu aceeași sinceritate, cu aceeași încredere că de astă dată totul va fi perfect.

Berbecii solitari
Pentru că planeta Uranus, supranumită pla­ne­ta divorțurilor, trece prin Berbec, începând din pri­măvara anului 2011, mulți Berbeci au trecut aceas­tă încercare. Cei care ați rămas singuri în această perioadă v-ați sim­țit încătușați de limitările ine­ren­te unei relații, și poate că acum ați ajuns să re­gre­tați pasul făcut. În cazul în care sunteți născuți în primii doi decani ai zodiei, puteți să vă de­dicați unei noi relații, cei năs­cuți în ultimul decan sunt încă vizați de energia im­previzibilă și nevoia pronunțată de independență ge­nerată de Uranus, care va părăsi Berbecul în luna mai a anului 2018.

Berbecii îndrăgostiți
Relațiile înfiripate în cursul acestui an, mai ales în intervalul 6 iulie - 8 octombrie, se pot dovedi durabile, mai ales în cazul acelora dintre dvs. care sunt născuți în primii doi decani ai zodiei. O bună parte dintre aceste relații pot progresa așa de frumos, încât să doriți să duceți relația la următorul nivel. În cazul în care vă decideți să vă mutați împreună sau să vă căsătoriți, rețineți că perioada cuprinsă între 9 noiem­brie și 5 decembrie este cea mai potri­vită.

Berbecii în relații stabile
Aceia, nu mulți dintre dvs., care au rezistat puter­nicelor impulsuri ale lui Uranus, sunt de felicitat, și-au dovedit cu prisosință maturitatea emoțională și faptul că au învățat lecția numărul unu pen­tru semnul numă­rul unu: cea a răbdării. A venit și vremea pen­tru răs­plată, care se va face simțită sub forma unei bune comunicări în cuplu, până pe 2 no­iem­­brie, iar dacă v-ați putea permite o mini­lună de miere (sau mă­car o săp­tămână) între 9 noiembrie și 5 de­cembrie, ar fi cum nu se poate mai bine.

TAUR

Ce înseamnă dragostea pentru Taur?

Aceasta este o zodie făcută parcă pentru a avea parte de dragoste, aflându-se sub stăpânirea micului benefic Venus, planeta iubirii. Venus își manifestă plăcerea de-a trăi cu mai multă ușurință în semnul de pământ al Taurului, decât în semnul de aer al Balanței, care tinde, adesea, să complice lucrurile. Taurul știe să fie persistent, atunci când își dorește ceva (sau pe cineva). Cât timp întrevede o speranță, nu va renunța să-și exprime afecțiunea. Și pentru că e calm, cald și are încredere în forța sa de seducție, de multe ori, această strategie dă roade.
Pentru Taur, dragostea înseamnă naturalețe, sen­zualitate, împărtă­șirea micilor bucurii ale vieții și sta­bilitate. Taurul nu agreează jo­curile de putere în cu­plu, îi place ca lucru­rile să fie previzibile, plăcute, agrea­bile. E ca o investiție: fiecare gest afectuos, fie­care privire caldă se adau­gă capitalului inițial de amor, sporindu-l. Iată secretul longevității relațiilor acestor copii ai lui Venus.

Taurii solitari
Pot intra oricând într-o relație, cu condiția să se decidă în care... deoarece mai multe planete se ocupă, în sezonul rece, ca Taurilor să le fie cald din punct de vedere afectiv. Din 9 octombrie și până pe 8 noiem­brie, ambii be­ne­fici, Venus și Jupi­ter, vă prezintă o ofertă bogată, în timp ce pa­sionalul Marte are gri­jă ca flirturile să nu rămână platonice. În cea de-a doua par­te a lui octombrie, sunteți mari cuceritori, dar în jurul datei de 26, vă puteți îndrăgosti ire­me­diabil și să re­nunțați fără regrete la celelalte va­riante disponibile.

Taurii îndrăgostiți
Pot fi mai îndrăgostiți ca oricând toamna asta, iar perioada cuprinsă între 9 octombrie și 8 noiembrie se poate dovedi una dintre cele mai romantice de pe par­cursul întregii povești de dragoste pe care o trăiți. Un motiv bun pentru a vă face programul de așa manieră, încât să aveți suficient timp pentru persoana iubită.
Între 3 și 8 noiembrie ar fi bine să petreceți timp separat, cu persoana iubită, și cu prietenii, pentru că cele două părți nu se vor înțelege bine. Unii dintre prie­tenii dvs. s-ar putea să se simtă neglijați, dacă nu le acordați suficient timp doar lor.

Taurii în relații stabile
Căsătoriile Taurilor n-au fost tocmai ușoare, înce­pând din toamna anului 2012. Pentru a vă menține relația a trebuit să faceți față unui partener rezervat, autoritar sau sever, ori care se purta ca și când doar el ar avea dreptul să impună reguli în cuplu. Această si­tuație s-a încheiat la sfârșitul lui septembrie și a deve­nit posibilă redefinirea relației. Primul semn e că în relație se reinstaurează naturalețea și căldura, probabil între Luna nouă din Scorpion, din 11 noiembrie, și Lu­na plină din Taur, pe 26 noiembrie. Iar micul benefic Venus, guvernatoare a semnului dvs., îi deschide ini­ma partenerului, între 6 și 30 decembrie.

GEMENI

Ce înseamnă dragostea pentru Gemeni?

Ingredientele care n-au voie să lipsească din re­la­ția de dragoste a unui Geamăn sunt spiritul lu­dic și conversațiile inteligente. Gemenii sunt un semn al dua­lității, iar în amor, această dualitate se cere împă­ca­tă între nevoia de familiar, de un punct de reper sta­bil, și nevoia de-a ieși în lume, în căutare de noi su­biec­te de discuție, de noi cunoștințe. Nu e tocmai sim­plu să găsească pe cineva care să le ofere confortul siguranței, împreună cu diversitatea de experiențe de care au nevoie. Și pentru că Geamănul are nevoie de timp pentru a-și clarifica sentimentele, s-ar putea să trea­că o oarecare perioadă înainte de-a se angaja într-o relație, perioadă marcată de dispariții subite, urmate de apariția sa la ușă, cu zâmbetul pe buze și cu o invita­ție la concertul tău preferat. Cum ai putea să-i reziști?!
Persoanele care pot să-i reziste n-au ce le trebuie ca să se simtă bine într-o re­lație stimulativă, ușor im­pre­vizibilă, dar niciodată plic­tisitoare. Pentru a o sus­ține, Geamănul ar trebui să învețe să arate ce simte, nu doar să spună ce crede des­pre ceea ce simte.

Gemenii solitari
Începând din martie 2014 și până pe 10 octom­brie anul acesta, Nodul lu­nar nord (sensul vieții) a decis căruia dintre dvs. să-i scoată în față un partener predestinat. Dacă încă nu vi s-a întâmplat asta, mai aveți puțin timp sau...trebuie să vă ocupați singuri de descoperirea unui partener compatibil. Mă rog, nu singuri-singurei, ci cu niște întăriri din partea planetelor. Vorbim aici despre ro­mantica Venus și de cuceritorul Marte, care sosesc în noiembrie în Balanță, iar perioada în care se găsesc amândoi în această zodie e cea mai promițătoare pen­tru începerea unei relații, vorbim despre 13 noiembrie și 5 decembrie.

Gemenii îndrăgostiți
Nu au motive să se plângă. Dacă ați rezistat lângă persoana cu care sunteți acum, e clar că există o bază destul de solidă pentru a con­strui o relație bună. Mai ales că mai primiți și aju­torul micului benefic Venus, din 9 noiembrie și până pe 5 decembrie, și al tem­peramentalului Marte, între 13 noiebrie și până hăt, la începutul următorului an. Când rămâneți doar sub influența lui (adică din 6 decem­brie, de Moș Nicolae), va trebui să aveți grijă să nu vă fugă ochiul și la alt­cineva, căci Marte vrea noi cuceriri și face ca atracția fizică să vină pe primul plan.

Gemenii în relații stabile
Pentru dvs., a început greul vieții. Însăși temelia pe care v-ați clădit relația de cuplu va fi pusă la încer­care de către exigentul Saturn, care s-a apucat să veri­fice stucturile de rezistență. Unele dintre lucrurile care vi se păreau că merg ca unse se vor dovedi a fi su­per­ficiale, la sfârșitul lui noiembrie și începutul lui de­cembrie. Încercați să fiți obiectivi și să vă asumați partea de responsabilitate ce vă revine.

RAC

Ce înseamnă dragostea pentru Rac?

Sentimentele Racului păstrează la orice vârstă o prospețime adolescentină, un amestec adesea im­pre­vizibil între timiditate și spontaneitate. Ca orice zodie de apă, Racul este mereu conștient de natura senti­men­telor sale, iar în ciuda faptului că poate să fie inconstant de la o zi la alta (și știe asta), e cât se poate de constant ca fond și are nevoia să știe că de­vota­mentul de care este capabil este cunoscut și apre­ciat de persoana căreia îi dăruiește inima.
Pentru Rac, dragostea înseamnă, în primul rând, inti­mitate, acea senzație de destindere pe care o tră­iește atunci când se simte în siguranță alături de ci­neva, de care nu se îndoiește și față de care își permite să-și arate întreaga căldură. Racul se adaptează poate cel mai ușor la traiul în doi, pentru că-i place și se pri­cepe să creeze ca ni­meni altul un spa­țiu intim, în care să se poată relaxa ală­­turi de persoa­na iu­bită.
Dificultatea cea mare este pentru Rac să găsească cu­rajul necesar de-a spune direct ce îl ne­mul­țu­mește, nu doar să su­gereze că este nemul­țumit de ceva și să se retragă în el. Când racul prinde destulă încrede­re de-a spune ce-l doare, înseamnă că și-a găsit cu adevărat partenerul potrivit.

Racii solitari
Au de așteptat doar puține săptămâni până când energiile planetare devin favorabile unor noi în­ceputuri. Soarele intră în Scorpion pe 23 octombrie, Mercur pe 3 noiembrie (și stă până pe 20). În acest răstimp, ar fi bine să nu vă grăbiți, să-l cunoașteți pe celălalt, eventual să-l puneți la încercare. Din dis­cuțiile purtate după 3 noiembrie, puteți afla multe, ascultând și ob­servând. Iar dacă ce vedeți până atunci vă place, puteți face următorul pas, după Luna nouă din 11 no­iembrie.
O altă perioadă favorabilă apropierilor roman­tice i se datorează lui Venus și se întinde între 6 și 30 decembrie.

Racii îndrăgostiți
Pot afla multe despre persoana iubită, din con­versațiile purtate între 3 și 20 noiembrie. Tot în acest răstimp, poate să apară însă și altcineva, care să vă intereseze. De dvs. depinde dacă vreți să rezu­mați totul la un flirt sau să începeți să vă implicați, dar pentru a vă lămuri cu adevărat ce simțiți, la nivel profund, ar fi indicat să așteptați până după Luna nouă din 11 noiembrie, când - fie se va stabiliza relația în care sunteți acum, fie că veți lămuri că e cazul să schimbați macazul.

Racii în relații stabile
Simt că, în fine, lucurile (re)devin stabile, așa cum le place lor. Comportamentul partenerului dvs. devine mai afectuoas și asta se va întâmpla mai ales pe parcursul lunii octombrie și la începutul lui noiembrie. Ieșirile împreună, preferabil cu amicii comuni, pot contribui mult la îmbunătățirea relației.

LEU

Ce înseamnă dragostea pentru Leu?
Între cele douăsprezece semne zodiacale, Leul este cel care reprezintă dragostea romantică, perioada în care ia naștere o relație, curtarea, jocul pe care-l fac doi oameni atrași unul de celălalt, etalându-și calită­țile. Marile gesturi, drama, este ceea ce caută Leul în dra­goste. Pentru Leu, dragostea trebuie întreținută con­tinuu, cel puțin el încearcă s-o facă. Dar dacă are de-a face cu un partener plictisit, ancorat în rutină, care nu reacționează la gesturile menite să mențină flacăra romantismului în cuplu, Leul va fi foarte deza­măgit și s-ar putea să plece prin savană, în căutarea cuiva mai receptiv.
Poate suporta și rutina, în măsura în care ea in­clude complimente reciproce și dovezi vizibile de apre­ciere. Leul se străduiește să facă spectacol, dar cine face spectacol fără să se aștepte la aplauze? Cate­goric, nu Leul! Leul nu se mulțumește să spună "Te iubesc!", el trebuie să specifice "Eu te iubesc!" iar EU se scrie cu majuscule.
Este pregătit să transfome viața persoanei iubite într-un spectacol al dragostei, iar dacă aplauzele nu întârzie, poate să facă asta o viață întreagă.

Leii solitari
Pot fi numărați pe de­gete, în această perioadă, deoarece, fiind gazdele celor doi benefici, Jupiter și Venus, o bună perioadă de timp, au cam fost luați de pe piața celibatarilor. Cererea de Lei continuă până pe data de 8 octom­brie, cât timp Venus mai străbate semnul acestora. După aceea, poveștile de dragoste se vor lega mai greu, din pricina lui Sa­turn, dar au șanse mai mari să fie durabile. Odată cu intra­rea Soarelui în Săgetător, instinctele dvs. de cuce­ritor reapar, iar între 21 noiembrie și 10 decembrie, se poa­te să luptați pe mai multe fronturi. Începând cu seara de Revelion, apar șanse serioase să cunoașteți pe cineva de care să fiți realmente prinși.

Leii îndrăgostiți
Iau foarte în serios această idilă, care se prea poate să nu fie simplă deloc, în special la sfârșitul lunii octombrie și începutul lunii noiembrie. În acea perioadă ar fi bine să fiți mai puțin cavaleri și să nu vă oferiți să luați în cârcă prea multe responsabilități le­gate de persoana iubită. Pentru că s-ar putea să rămâ­neți cu ele pe umeri, până în luna decembrie a anului 2017 și să vă cocoșeze. Mai ales că zodia dvs. este asociată în astrologia medicală cu coloana vertebrală.

Leii în relații stabile
Au încă suficient combustibil de la Jupiter și Venus ca să susțină relația de cuplu. În cazul în care ați obosit s-o faceți, nu strică să îi spuneți partenerului că a venit rândul său să investească în relație, măcar o fracțiune din cât ați investit dvs. timp de un an și ceva. Aceia dintre dvs. care au copii ar face bine să nu accepte să preia grosul obligațiilor parentale, ci să aibă grijă ca acestea să fie împărțite echitabil, altfel relația de cuplu va avea de suferit în timp.