SĂPTĂMÂNA 9-15 OCTOMBRIE

Tana Rosca
Zodia Fecioarei va adăposti, vineri, nu mai pu­țin de patru planete (Luna, Venus, Mar­te și Jupiter) până duminică, când și Nodul Nord (sensul vieții) intră în Fecioară. Mare aglomerație, mare, cu rezultatul că suntem din ce în ce mai pre­o­cupați de serviciu, de relațiile de muncă și de pro­blemele noas­tre de sănătate. Cel mai mult timp îl va petrece aici No­dul Nord (un an și jumătate), timp în care des­ti­nul ne ajută să vedem în ce mă­sură ne-am dezvoltat po­tențialul profesional și cât de bine ne descurcăm fă­ră ajutorul altora. Luna nouă din Balanță, care se pe­trece marți dimineața, ne permite să facem un pas îna­inte în viața sen­ti­mentală: fie să ne declarăm sen­ti­mentele, fie să ne de­cidem să trecem într-o nouă eta­pă a relației sau să facem o asociere de afaceri. Ju­piter și Marte se în­țeleg bine cu planeta puterii, Plu­ton, ceea ce poa­te ajuta mai ales semnele de pă­mânt (Taur, Fe­cioa­ră și Capricorn) să-și descopere și să-și ma­ni­feste într-o mai mare măsură forța interioară.

Semnele cardinale:

BERBECII
investesc foarte multă e­ner­gie în proiecte de muncă și obțin re­zul­tate bune. Reușiți să îi motivați pe cei cu care faceți echipă, mai degrabă prin exemplu per­sonal decât dând indicații. De marți, însă, e cazul să vă ocu­pați de cuplu.
RACII duc o existență din ce în ce mai activă și ies mult mai mult din casă ca de obicei. Și cu folos. E bine să reînnoiți rela­țiile cu rudele și vecinii și veți vedea că prin ei veți cunoaște oameni noi și interesanți. După Luna nouă de marți, familia și casa vă solicită atenția.
BALANȚELE se pot decide să con­sacre din ce în ce mai mult timp, fie aju­to­rării semenilor necăjiți, fie căutărilor spiri­tuale. În acest ultim caz, trebuie să fiți atenți pe cine alegeți drept călăuză. Luna nouă în semnul dvs., marțea, vă ajută să redefiniți relația de parte­neriat.
CAPRICORNII vor avea ocazia să-și vadă recunoscute meritele și cunoștințele, poate printr-un premiu sau altă formă de re­cunoaștere publică. Poate fi vorba, de exem­­plu, despre o bursă în străinătate. Luna Nouă de marți vă poate conduce într-un nou proiect profe­sio­nal.

Semnele fixe:

TAURII se pot îndrăgosti până peste cap, pot crea sau procrea, ori se pot distra, pur și simplu, pe cinste. Unii dintre dvs. pot câștiga niște bani în joacă. Cei care-și dezvoltă creativitatea pot să ajungă cunoscuți prin ceea ce rea­lizează acum.
LEII au ieșit, pe moment, din deruta fi­nanciară în care se aflau cu câ­teva zile în urmă. Până la finele acestui in­terval, pu­teți câștiga mult mai bine. Vă pot intra și niș­te sume mai mari din urmă. E posibil să le­gați noi pri­etenii, după Luna nouă de marți.
SCORPIONII se vor simți mai so­cia­bili ca oricând și mai dispuși să fie des­chiși în lume, nu doar față de prietenii buni și vechi. Veți vedea câte satisfacții vă poate aduce această atitudine relaxată. Popularitatea dvs. vă poate atrage și invidii, după Luna nouă de marți.
VĂRSĂTORII se pot decide să profite de mai multe dintre ocaziile de câștig prin afa­ceri ori investiții, ce li se ivesc acum. Dar nu vă risipiți în prea multe direcții - faceți o se­lec­ție riguroasă. Un demers legat de străinătate sau stu­dii poate fi făcut cu succes de marți încolo.

Semnele mutabile:

GEMENII,
cei care au nevoie să iasă din casă de minimum trei ori pe zi, des­coperă că se pot simți la fel de bine acasă, cu condiția ca ea să fie plină de oameni. Unii dintre dvs. se pot îndrăgosti după ziua de marți.
FECIOARELE sunt ca un dinam, ac­tivi, veseli și toleranți. Toată lumea își do­reș­te să vă fie în preajmă. Soarta va avea grijă să-i atragă alături de dvs. pe cei ce vor juca un rol important, timp de 18 luni. O nouă opor­tu­nitate de câștig se poate ivi de marți încolo.
SĂGETĂTORII se pot pregăti pentru o ascensiune profesională, care poate fi de-a dreptul spectaculoasă. Mai ales că sunteți ajutați de Saturn în semnul dvs., care vă tre­zește ambiția de-a reuși. De marți încolo, puteți lega o prietenie cu rol major în viața dvs.
PEȘTII beneficiază de un partener de cuplu ori de afaceri menit, parcă, să-i scoa­­tă din iluziile neptuniene și să-i pună cu picioarele pe pământ. Faceți efortul minim de-a da curs îndemnurilor sale și nu veți regreta. Fiți atenți la ocaziile de afaceri ce se ivesc de marți.