Dieta cu mămăligă - minus 3-4 kg pe lună

Iulia Vlad
Următoarea dietă vă propune să vă amintiți de obișnuințele cu­linare ale țăranului român, care nu știa ce-i obezitatea. Este vorba de Mămă­ligă, un aliment ieftin și hră­nitor, care sti­mulează digestia, echili­brea­­ză hormonal, eli­mină apa în exces din țe­suturi, are puține calorii, dar sa­tură și dă ener­gie.

Două zile pe săptă­mână, mâncați astfel:

Preparați cam 500-600 g de mămă­ligă, din care veți mânca pe parcursul zilei de câte ori vă e foame. Pe lângă ea, la prânz, mai puteți consuma o supă sau salată de legume, fără ulei sau altă grăsime, alături de 100 g carne slabă friptă, ori de un ou fiert tare. De-a lungul zilei, beți multă apă, cea­iuri din plante, suc de grepfruit și lămâie, suc de roșii, cafea fără zahăr. În restul zilelor săptă­mâ­nii, mâncați nor­mal, fără excese, dar "ui­tați" de pâi­ne, pe care o înlocuiți cu mămăligă. Du­pă o lună de astfel de regim, veți cântări cu 3-4 kilograme mai puțin.