Un bărbat pentru toată viața

Gilda Fildan
- Există așa ceva? -

Unele femei au noroc, altele nu. Băr­batul po­trivit, pen­tru o viață, e greu de găsit, iar multe dintre cele care-l caută au de înfruntat o su­me­denie de greutăți. Din această cau­ză, și nu numai, au apărut cărți, un fel de ghiduri, care ne în­vață cum să ne găsim băr­batul visat. Cea mai re­centă carte de acest gen so­sește tocmai din Statele Unite. Autoarele ei sunt Ellen Fein și Sherie Schnei­der și cartea lor se intitulează: "Arta de a găsi bărbatul pentru o viață". Teoria pe care o susțin autoarele se bazează pe constatarea că în zi­lele noastre, femeile sunt mult prea emancipate pentru a-i lăsa pe băr­bați să le curteze. Ele vor tot tim­pul să aibă conducerea. Au banii lor. Nu vor să se lase manipulate. Dar toc­mai de aceea, ele sunt înțelese gre­șit. "Noi nu vrem să ata­căm eman­ciparea femeilor, ci să le sfătuim cum poate fi îmbrobodit un bărbat", de­clară cele două psiho­loa­ge ame­r­icane.
Să recunoaștem: dacă stăm să ne răs­colim puțin amin­ti­rile, ne dăm seama că am greșit și noi atunci când, în­dră­gostite, am exa­gerat, dăruind mai mult de­cât ar fi tre­buit. Dar aceste gre­șeli pot fi evitate, res­­pec­tând cu stric­tețe cele 34 de reguli pe care ni le pro­­pun autoarele. Pentru că nu toate pot fi adap­tate și la noi, ne-am mul­țumit să vă pre­zentăm 10 dintre ele, cele care, credem noi, sunt într-adevăr bu­ne de urmat și de apli­cat în viața de toa­te zilele. Iată-le:

Regula nr. 1
Nu acostați dvs. bărbatul, lăsați-l pe el să facă pri­mul pas. În felul acesta, bărbații care vor doar să flir­te­ze vor putea fi deo­sebiți de cei care au intenții se­rioase.

Regula nr. 2
E bine să vorbiți despre dvs. la primele întâlniri, dar nu în­cepeți să vă plângeți imediat de greutăți, de situația dvs. fi­nan­ciară, de necazurile de la ser­viciu sau să-i povestiți ce gre­șeli ați comis în trecu­tele po­vești de iubire. Mai bine as­cul­tați cu aten­ție ce povestește parte­ne­rul dvs. și în ce mod.

Regula nr. 3
Dacă nu mai vreți să fiți singură, fa­ceți ceva pentru ima­ginea dvs. Întă­riți-vă conștiința de sine cum­pă­rându-vă niște toalete noi, mergând la coafor sau slă­bind câteva kilograme. Spor­­tul vă va ajuta sigur să atingeți o formă fizică bună. Și încercați să vă auto­con­vingeți că sunteți unică, cu totul altfel decât celelalte femei.

Regula nr. 4
Nu telefonați dvs. bărba­tului dorit (cel puțin în pe­rioada de început). Aș­teptați s-o facă el. Și, dacă v-a lăsat un mesaj pe robot, nu sunați imediat. Dacă îl interesați într-adevăr, o să mai încerce o dată.

Regula nr. 5
Dacă în primele săptămâni după ce l-ați cunoscut, obser­vați că bărbatul respectiv co­mite greșeli pe care nu le pu­teți ierta, terminați imediat re­la­ția cu el. N-are nici un rost să vă gândiți că veți reuși să-l debarasați de ele...

Regula nr. 6
Nu acceptați întâlniri fixa­te în ul­ti­mul moment. Cel care vă telefonează la ora 18.00, ca să vă spună că la ora 20.00 aveți bilete la cinema, are sen­za­ția că pentru el sunteți oricând de găsit. Și nu este așa! Spuneți-i ama­bil, dar precis, că din păcate nu aveți timp. Terminați convorbirea tele­fonică după cel mult 10 minute, chiar dacă vă vine greu.

Regula nr. 7
Decideți dvs. când trebuie să se termine întâlnirile. Primele rendez-vous-uri n-ar trebui să dureze mai mult de 3-4 ore. Spuneți că nu sunteți disponibilă prea des - iar dacă mai vrea să afle răspuns la unele între­bări, o să încerce să vă întâlnească din nou.

Regula nr. 8
După ce-ați suferit o decepție, în­cercați să vă puneți cât mai repede pe picioare. Tristețea de durată lungă o resimțiți - cel puțin în amintire - ca pe un timp pierdut.

Regula nr. 9
Dacă descoperiți că adoratorul dvs. este căsătorit, trebuie să vă decideți: doriți un bărbat pentru o via­ță, atunci nu este cel potrivit. Cău­tați doar aventura? Atunci pof­tiți... Nu vă reproșați ni­mic. Pur statistic, bărbații în­surați își părăsesc foarte rar soția din cauza amantei. Și apoi, de ce sunteți atât de si­gură că vă va rămâne fidel? Doar v-a arătat câtă impor­tan­ță acordă fidelită­ții în căsnicie: absolut nici una.

Regula nr. 10
Iubiți doar bărbați care vă iubesc și ei. Toți ceilalți sunt pierdere de timp. Nici o femeie nu poate con­vinge un bărbat să o iubească, dacă lui nu îi place.