ASPIRINA

Iulia Vlad
Cine vrea preparate cosmetice naturale "la minut", cu efect de iluminare, albire, uniformizare a pielii, curățare, reducerea inflama­țiilor și a iritațiilor, poate apela cu încredere la un ingredient minunat: aspirina. Ea poate fi folosită în di­verse combinații, atât pentru piele, cât și pentru păr, iar rezultatul este de zile mari. Este recomandată tuturor tipu­rilor de ten, dar "specializarea" ei sunt acneea, coșurile, iritațiile, petele, pe care le reduce vizibil. Ca materie pri­mă aveți nevoie de aspirină netam­po­nată sau efervescentă.

Rețete pentru față

Mască cu aspirină și miere
Ingrediente: o lingură de miere zaharisită, 3-4 aspirine.
Pisați aspirinele, adăugați foar­te puțină apă, cât să se for­meze o pastă, apoi amestecați-o cu mierea. Întindeți preparatul pe față și lăsați-l să acționeze 20-25 de minute. Masați apoi cu mișcări circulare, pentru o ușoară ex­foliere, apoi clătiți.

Mască cu aspirină și iaurt
Ingrediente: o lingură de iaurt, 3-4 aspirine.
Pisați aspirinele, adăugați foarte puțină apă, cât să se for­meze o pastă, apoi amestecați cu iaurtul. Întindeți preparatul pe față și lăsați-l să acționeze 20-25 de minute. Masați cu miș­cări circulare, apoi clătiți.

Mască cu aspirină și argilă
Ingrediente: 3 linguri de argilă, 3-4 aspirine.
Amestecați ar­gila cu puțină apă, până devine ca o cremă groasă. Se­parat, pisați aspi­rinele, adăugați foarte puțină apă, cât să se formeze o pastă, apoi ames­te­cați cu argila. Întindeți pre­pa­ratul pe față, lăsați să ac­țio­neze 20-25 de minute, apoi îndepărtați masca prin clă­tire abundentă cu apă căl­duță.

Tonic cu aspirină și oțet de mere
Ingrediente: 2-3 aspirine, 4 linguri oțet de mere, 4 linguri apă distilată.
Pisați aspirinele, adăugați foarte puțină apă, cât să se formeze o pastă, apoi amestecați cu oțetul și apa. Depo­zitați pre­paratul într-o sticlă, pe care o agitați înainte de utili­zare. (Se păstrea­ză la fri­gi­der cel mult o săptămână).
Loționați pielea curățată, dimineața și seara.

Tonic cu aspirină și ceai verde
Ingrediente: 2-3 aspirine, 6 linguri infuzie de ceai verde foarte con­centrată.
Pisați aspirinele, adăugați foarte puțină apă, cât să se formeze o pastă, apoi ames­tecați cu infuzie de ceai ver­de. Puneți lichidul obținut într-o sticlă, pe care o agitați înainte de utilizare. (Se păstrează la frigider cel mult o săptămână.) Loționați pielea curățată, dimineața și seara.

Tonic cu aspirină efervescentă
Ingrediente: o tabletă (un pliculeț) cu aspirină efervescentă, apă distilată.
Dizolvați aspirina în jumătate de pahar de apă distilată, apoi, cu un tampon de vată, întindeți preparatul pe față. Lăsați să acționeze 10-15 minute, apoi clătiți.

Rețete pentru păr

Șampon cu aspirină
- împotriva mătreții, a căderii părului, pentru revitalizare -

Ingrediente: șam­pon - o "porție" de aplicat pe păr, 3 aspirine.
Pisați aspirinele, adăugați puțină apă, cât să se formeze o pastă, apoi amestecați cu cantitatea de șampon pe care o folosiți pentru o spălare. Masați bine pielea capului, lăsați să acționeze 4-5 minute, apoi spălați-vă în mod normal.

Loțiune cu aspirină
- împo­triva mătreții, a căderii părului, pentru revitalizare -


Ingrediente:
7-8 aspirine, 3-4 lin­guri de apă.
Pisați aspirinele, adăugați apa, până se formezează o pastă. Masați solu­ția la rădăcina firelor de păr, pe pielea capului. Lăsați să acționeze 10-15 minute, apoi clătiți.