SĂPTĂMÂNA 20-26 NOIEMBRIE

Tana Rosca
Planetele se adună în Săgetător, unde Mercur intră sâmbătă, iar Soarele luni, pentru a-i ține companie marelui malefic, Saturn, aflat deja acolo. Se cuvine să le urăm "La mulți ani!" Săge­tătorilor, cărora începem să le sărbătorim ziua de naștere. Dar cele trei planete fac, pe rând, un aspect defavorabil cu Neptun în Pești, ceea ce explică de ce avem un nivel de energie atât de scăzut, de ce ne simțim atât de apăsați de responsabilități. E im­por­tant să nu ne lăsăm copleșiți de sentimentele de descu­rajare și să facem față problemelor, mai ales celor profesionale și legate de autorități. Ar fi bine ca persoanele care suferă de afec­țiuni cronice și ne­cesită spitalizare să se in­ter­neze acum, să nu amâne. Luna plină de miercuri ne poate intensifica preo­cu­pările bănești, adâncin­du-ne grijile pe această temă. Este un moment bun pentru a ne face planuri rea­liste, cu privire la viitor. Un proiect financiar fi­nalizat în preajma Lunii pline din Taur se va dovedi stabil și va fi, pro­ba­bil, mai profitabil decât am cre­zut.

Semnele cardinale:

BERBECII
care pornesc sau sunt la drum lung în perioada asta n-ar trebui să facă efor­turi, căci nu dispun de suficientă ener­gie. Dacă sunteți în străinătate, luați-vă neapărat documentele cu dvs. Dacă aveți de încheiat o afacere, e bine s-o faceți până miercuri.
RACII ar trebui să-și îngrijească atent oasele, în special genunchii și încheieturile brațelor, iar cardiacii, inima, de luni în­colo. Relațiile de muncă pot deveni încor­date, mai ales de luni. Dacă sunteți implicați într-un proiect de grup, încercați să-l finalizați până miercuri.
BALANȚELE ar face bine să evite șo­fa­tul, mai ales de luni încolo, sau să fie foarte atente nu doar la felul în care conduc, ci și la ceilalți. Vă vine mai greu să vă con­centrați la serviciu, și colegii se pot supăra. O inves­tiție făcută până miercuri se poate dovedi inspirată.
CAPRICORNILOR le vine greu să con­tra­careze bârfele pe socoteala lor, pentru că nu știu de unde pornesc atacurile. Persoana iubită vă de­mons­trează însă afecțiunea, în preajma Lunii pline.

Semnele fixe:

TAURII
care au început o afacere cu un prieten sau l-au împrumutat se pot cer­ta, pe această temă. Aveți grijă să nu vă plângeți de acest lucru în fața cunoștințelor comune, să nu iasă vor­be. Luna plină în semnul dvs. vă accentuează, miercuri, emoțiile.
LEII găsesc tot mai apăsătoare respon­sa­bilitățile care le revin în relația de dra­goste sau față de copii. Vă vine greu să vă stăpâniți nervii, mai ales dacă problemele sunt legate de cheltuieli inutile. Străduiți-vă să duceți la capăt până miercuri un proiect profesional.
SCORPIONII pot fi tentați de jocurile de noroc, în perioada aceasta și nu este o idee bună să cedeze tentației. Nici dacă per­soa­na iubită insistă să dați bani pe distracții, pentru care să plătiți dvs., nu e cazul să cedați.
VĂRSĂTORII ar putea fi obligați de îm­prejurări să se confrunte cu niște adevă­ruri financiare neplă­cu­te. Mai bine vă faceți curaj, de luni, să re­zol­vați aceste probleme, altfel pot interveni re­­percusiuni oficiale. Luna plină de miercuri vă trezește nevoia de-a petrece timp cu familia.

Semnele mutabile:

GEMENII
au de furcă cu partenerul de cu­plu sau de asociere cu care nu este ex­clus să ajungă la dispute,privitoare la de­cizii importante, pe termen lung. Șefii dvs. pot fi cu capul în nori sau dvs. puteți fi neatenți la serviciu, deci nu neglijați amănuntele.
FECIOARELE se pot trezi la mijloc, între familia care le cere ceva, în timp ce par­te­nerul de cuplu insistă pe cu totul altceva. Cerințele familiei pot fi mai greu de în­de­plinit, dar sunt mai realiste. Miercuri ar fi cazul să plecați la drum sau să mergeți la un spectacol.
SĂGETĂTORII sunt supuși unor presiuni crescute de a-și asuma responsabilități în plus. De sâmbătă încolo, puteți explica mai clar poziția dvs. față de aceste res­pon­sa­bi­lități, de luni se poate ajunge însă la conflict. E pro­ba­bil vorba despre responsabilități familiale.
PEȘTII se pot aștepta ca șefii lor să devină din ce în ce mai exigenți și chiar să îi pena­li­zeze pentru greșelile comise din nea­ten­ție. Nu e cazul să vă simțiți victime, ci să vă însușiți criticile. Miercuri vă puteți relaxa în com­pa­nia amicilor.