Săptămâna 4-10 decembrie

Tana Rosca
Acesta nu este un weekend de distracție ener­gică, ci, pentru majoritatea dintre noi, e un prilej de-a ne odihni, deoarece oboseala acu­­mu­lată nu mai poate fi ignorată. Dacă n-o lă­săm să iasă din sistem, ne putem trezi cu imu­ni­ta­tea scă­zută și cu pro­­bleme legate de oase, în special în ca­zul celor trecuți de patruzeci de ani. Dar dacă ne permitem să stăm liniștiți și să ne relaxăm, vom constata des­tul de curând că energia începe să revină (grație in­tră­rii micului benefic Venus în Scorpion, dumi­ni­că). Energia nervoasă e în mod cert la cote înalte, din pricina aspectului tensio­nat între Marte în Ba­lan­ță și Pluton în Capricorn. Ambiția necontrolată ne poate costa, luni și marți, mai ales dacă relațiile noastre cu șefii au fost ten­sionate în ultimele zile.

Semnele cardinale:

BERBECII
pot fi surprinși de ve­he­men­ța cu care își apără punctele de vedere partenerul lor de cuplu sau de afaceri. Încercați să fiți concilianți, altfel relațiile pot fi serios alterate. Cel mai greu vă vine să aveți răbdare marți și miercuri.
RACII își pierd răbdarea cu acele ru­de care sunt mereu arțăgoase și vor să se im­pună cu orice preț. Pe perioada acestui interval se poate ajunge cu ușurință la dispute familiale acute. Din fericire, aveți bucurii în dragoste sau din partea copiilor.
BALANȚELE mai beneficiază până du­minică de echilibrul pe care li-l conferă du­etul Venus-Marte în semnul lor. Ră­mâ­neți însă cu Marte, care vă determină să trasați limitele și să vă cereți drepturile într-o manieră mult mai radicală decât de obicei. Cu banii faceți progrese.
CAPRICORNILOR le mai dispar din obstacolele puse în calea lor de adversari nevăzuți, în principal pentru a-i limita în carieră. Păstrați-vă modestia și cereți-le sfatul sau sprijinul prietenilor, începând de duminică. Tot prin prieteni puteți cunoaște pe cineva nou.

Semnele fixe:

TAURII
au nevoie de moderație la ser­viciu, unde relațiile colegiale pot degenera în certuri grave, mai ales dacă e vorba de atri­buirea unor merite privitoare la creativitate. Tre­buie să fiți atenți și cu sănătatea, eforturile sunt con­traindicate. În cuplu, în schimb, aveți echilibru.
LEII încep să mai iasă din tristețea și din responsabilitățile care îi apasă în re­lația de iubire sau în cea cu copiii. E greu, pentru că și relațiile de prietenie sunt ten­sionate acum. Singurele satisfacții sunt cele pe care vi le poate aduce micul benefic Venus în carieră.
SCORPIONII, deși se uneltește îm­po­triva lor, vor putea găsi rezolvări inteli­gen­te și diplomatice pentru problemele care le sunt create, cu ajutorul micului benefic Ve­nus, care intră duminică în zodia lor. Deveniți vulne­rabili doar dacă întrețineți conflictele respective.
VĂRSĂTORII se pot bizui mai puțin pe prietenii lor, care pot avea ciorovăieli pe marginea unor idei. Se pare că vă iden­-ti­ficați prea mult cu niște principii, în de­tri­mentul prieteniei. E de asemenea un interval în care vă recomandăm precauție sporită la volan.

Semnele mutabile:

GEMENII
încep să facă față mai bine tensiunilor pe care le presupune, în această perioadă, relația de cuplu ori de asociere. În schimb, riscați să vă pierdeți răbdarea față de copii sau față de persoana cu care ați început o relație de iubire.
FECIOARELE sunt ocrotite în con­tinuare de marele benefic Jupiter, care însă nu poate să-i ferească cu totul de gre­u­tățile casnice și/sau familiale pe care le provoacă marele malefic Saturn. Se pare că acestea implică și niște eforturi financiare neprevăzute.
SĂGETĂTORILOR, Saturn continuă să le imprime o disciplină milităroasă, dar cu mai multă îngăduință față de cei coo­pe­ranți. Pericolele se mută în sfera socialului, unde observațiile agresive ale unora vă pot face să izbucniți fără să țineți seama de consecințe.
PEȘTII se dezmeticesc, încetul cu în­ce­tul, și le-ar prinde bine, fie o călătorie lun­­gă, fie ieșiri la evenimente culturale. Schim­­barea de perspectivă este binevenită, fiind asigurată de însuși micul benefic Venus. Prob­le­me­le apar dacă amestecați banii cu prietenia.