Frumusețe cu fructe exotice

Iulia Vlad
Nu ninge încă, dar ceața a înce­put să se lase pe lume și negu­rile ei le întunecă doamnelor cheful de fru­musețe. Vreți să scăpați? Cel mai rapid remediu este să apelați la culori. Nu, nu e vorba de ruj ori de farduri, e vorba despre anumite fructe foarte viu colorate, care fac bine atât la suflet, cât și la obraz. La vreme de iarnă, lămâile, portocalele, kiwi și ananasul sunt co­mori de sănătate și frumusețe. Proas­pete, parfumate și pline de vitamine, fructele exotice fac demonstrație de competență, pe orice obraz.

Peeling cu ananas
Fruct magic, la miros și la gust, de­ține în plus și puterea de a cu­răța tenul în profun­zime, ca în marile sa­loane de frumu­sețe. El "curăță" delicat pielea de stra­tul de celule moarte, și des­coperă pielea "nouă", hidratată și stră­lucitoare. Cum procedați? Turnați pe o bucată de vată puțin suc proaspăt stors de ananas, ungeți-vă fața curată cu el, și lăsați să ac­ționeze până la 10 minu­te. Clătiți apoi cu apă căl­duță.

Vitaminizare cu kiwi
Verde precum smaral­dul, fructul de kiwi exer­cită aceeași energie natu­rală și asupra pielii. Alegeți un kiwi copt, decojiți-l și tă­iați-l felii. Pe fața și gâtul proaspăt spălate, masați câte o felie de kiwi cu mișcări circulare (din­spre interior către exte­rior), timp de câ­teva minute. Spăla­ți-vă apoi și pulve­ri­zați-vă cu apă mine­rală.

Hidratare cu banană și portocală
Parfumul și moliciunea bananei, com­binate cu aroma și culoarea de aur roșu a portocalelor, produc împre­ună o magie desăvârșită asupra obrazului. Culoarea și gustul sunt la fel de tari ca și vitaminele. Ce face bine la suflet face bine și la obraz. Prin urmare: pa­sați într-un bol de por­țe­lan o jumă­tate de banană bine coaptă, cu fur­culița, apoi adău­gați o lingură de suc proaspăt de portocale, o lingură de miere și câ­teva picături de ulei de migdale. În­tindeți masca pe față, pe gât, și lăsați să ac­ționeze 15-20 de mi­nute. Clăti­ți-vă cu apă călduță și aplicați crema dvs. obișnuită de zi.

Tratament anti-riduri cu avocado
Pentru piele uscată, ridată, mai ales pe vreme friguroasă, o mască cu avo­cado face minuni. Fruct-le­gu­mă cu pulpă un­toasă, intră în piele și o hră­nește pe loc. Decojiți o ju­mătate de avo­cado bine copt și pasați-l cu furculița. Adău­gați o lingură de frișcă natu­rală (din smân­tână) și ames­tecați bine, până se trans­formă într-o cremă. Aplicați preparatul pe față, lăsați să acțio­neze 20-25 de minute, apoi spălați-vă cu apă călduță.

Păr de mătase cu avocado
Substanțele emoliente din avocado îl recomandă drept mască naturală pentru păr. Luați un fruct bine copt, de­cojiți-l și sfărâma­ți-l cu furculița, până de­vine piure. A­dăugați 2 lin­guri de iaurt. Aplicați mas­ca pe părul umed, proas­păt spălat, de la rădăcină către vâr­furi, cu un ușor masaj. Lăsați să acționeze 20 de mi­nute, apoi clătiți-vă cu apă căl­duță spre rece.