Sărbătoarea obrazului: ȘAMPANIA

Elena Josan
Când o turnați în pa­hare, de Cră­ciun sau de Anul Nou, gân­diți-vă și la bucuria obrazului și faceți-i parte de-un strop de șam­panie. Frumu­sețea se îmbată, și ea, din spuma ei. Șampa­nia are putere magică împo­triva îmbătrânirii, regenerează pielea și o împrospătează, dându-i o frăgezi­me de invidiat.

Demachiant
Dimineața, după curățirea obișnuită a obrazului, se șterge fața cu un tampon de vată îmbi­bat cu șampanie rece. Se lasă să se usuce pe față, apoi se aplică o cremă de zi hidratantă.

Gheață cosmetică
Se folosesc cubulețe de șam­­panie înghețată, pentru tonifie­rea tenului, frecând ușor obrazul cu ele. Procedeul nu se recomandă dacă aveți o afecțiune a căilor respiratorii, sinuzită cronică sau capilare fragile.

Mască tonică
Se prepară o pastă din circa 100 ml șampanie, 120 g de argilă (de preferat albă) și 2 lin­guri de smântână. Se apli­că pe tenul spălat, vreme de 20 de mi­nute, timp în care e bine să stăm rela­xate și să nu vorbim. Masca se spală cu apă caldă, apoi se aplică o cremă nutritivă. Te­nul capătă un aspect tâ­năr și sănătos. Masca are și efecte de albire a pielii. Se apli­că de 2 ori pe săp­tămână.

Baie cu șampanie
În cada umplută cu apă caldă, se adaugă un pahar de șampanie, un pahar de lapte praf și jumătate de pahar de sare de mare. Amestecul se omogenizează în prealabil. Are un efect calmant, detoxifiant și de anti-îmbătrânire.

Mască pentru păr sănătos
Înainte de spălarea obișnuită cu șampon, se aplică pe păr 50 ml de șam­panie, în care putem adăuga 2 pi­cături de ulei esențial natural. Urmează spă­latul și clătitul normal. Șampania oferă părului o strălucire intensă, îl face mătăsos, întărește rădăcinile, preve­nind că­derea firelor de păr.