Tinerețe cu ceasul oprit

Redactia
- 7 sfaturi de așteptat sărbătorile -

Rețete de preparat acasă

* Pentru demachierea pielii: 2 linguri flori de tei se pun în 100 ml apă clocotită. Se lasă 15 mi­nute să se infu­zeze, se adaugă 1/2 linguriță miere și cu acest amestec se ume­zește și se ma­sează fața și decolteul.
* Pentru prevenirea ri­du­rilor: un gălbenuș se amestecă cu o lin­gură cu miere și se freacă bine cu o lingură de lemn. Se apli­că apoi pe față, gât și de­colteu, di­mineața și seara. După 10-15 mi­nute, se înde­părtează.
Sau: se dă pe răzătoarea mică o lă­mâie cu tot cu coajă și se amestecă până se omo­genizează cu 100 g mie­re. Pasta obținută se a­plică timp de 10-15 mi­nute, zil­nic, pe aceleași zone ca mai sus.
* Pentru estom­pa­rea ridu­rilor: peste 100 g rădăcină proas­pătă și mărunțită de pătrunjel se toarnă 500 ml apă clocotită, se continuă fier­be­rea 15 minute, se răcește, se strecoa­ră și se adau­gă o lingură suc de lămâie. Cu această loțiune se aplică zilnic, seara și dimineața, comprese pe toată fața. Săp­tămânal, se întinde pe față conținutul unei fiole de lăptișor de matcă.
* Pentru tonifiere și împie­di­carea îmbătrânirii: Într-un bor­can de sticlă se pun 100 g miere, 20 g polen, 4 lin­guri votcă. Bor­canul se încălzește pu­țin pe baie de abur pen­tru a se ames­teca bine compo­nen­tele, cu o lingură de lemn sau de porțelan, și se păs­trează la rece. Se aplică zilnic comprese, timp de 15 minute.
* Pentru un ten mătăsos și ca­tifelat: 25 g coada-șoricelului uscată se fierbe în 500 ml apă timp de 15 minute la foc mic. Se răcește, se stre­coară, se pune o lin­gură de mie­re, se toarnă într-un recipient de sti­clă, cu dop. Cu această loțiune se șterge fața în fiecare dimineață.
* Împotriva sebo­re­ei: 100 g frunze patlagină se fierb în 500 ml apă la foc mic, timp de 30 minute. Se răcește, se strecoară și se adau­gă 25-30 de pică­turi de tinctură de propolis. Se aplică de două ori pe zi pe porțiunile afectate de gră­sime în exces.
* Împotriva coșurilor: 25 g drojdie de bere se freacă cu 4-5 pică­turi de zeamă de grepfruit. Se adaugă o linguriță miere, o lin­gu­riță tinctură de propolis și se apli­că amestecul pe fața curățată, di­mi­neața și seara.