PUTEREA RUGĂCIUNII

Cititor Formula AS
O armă infailibilă

Mă numesc Georgeta Baba, sunt din Bucu­­rești și îndrăznesc să vă scriu, pentru că se apropie un eveni­ment major, Crăciunul, și acesta este felul meu de a-mi manifesta bucuria uriașă și emoția, comunicând cu voi, pe care vă simt apropiați și "pe aceeași lungime de undă".
Am urmărit în ultimele numere ale re­vistei, cum văd anumiți oameni celebri lupta aceasta cu "urâtul", pe care o ducem fiecare dintre noi. Și m-am gândit să vă împărtășesc și eu "rețeta" mea infailibilă, de a fenta mi­zeria care ne înconjoară. Eu mă încarc cu ener­gie pozitivă și cu putere pentru toată săp­tămâna, mergând în fiecare duminică la Sfân­ta Liturghie. Ceea ce trăiesc acolo mă face să uit de tot ceea ce e urât sau neplăcut în viața mea sau în jurul meu. Mărturisindu-L pe Hris­tos și încercând, după puterile mele, să-L urmez, îmi aduc în suflet o stare minu­nată, ca­re nu poate fi învinsă de nici un "urât" din afară. Mulțumindu-I Lui pentru toate da­rurile mi­nunate pe care Le aduce în viața mea, pen­tru prezența Lui conti­nuă lângă mine (chiar și atunci când sunt tulburată de "rea­litatea" vieții), pen­tru răbdarea și dra­gos­tea Lui infi­nite și, mai ales, pentru jertfa Lui pentru noi toți, pe care nimeni altci­neva n-a mai făcut-o, mul­țu­mindu-I, deci, pentru toate și pentru tot, "urâtul" se micșorează văzând cu ochii, de­vine abia sesizabil. Își mai arată colții, pentru că nu se poate lăsa învins așa, cu una cu două, dar nu are nici cea mai mică șansă de victorie, în această luptă care du­rează toată viața noastră, pentru că victoria tre­buie - creștini fiind - să fie a Luminii, a Bi­nelui și a Fru­mo­sului, a Păcii și a Li­niștei, adi­că a Lui Hris­tos Mântuitorul care ne-a iu­bit și ne iu­beș­te, așa cum nimeni n-a mai fă­cut-o până acum, dezinteresat și necon­di­ționat și fără să ceară răs­plată pentru asta. Și ce chinuri infernale a răbdat pentru noi, ca să fim izbăviți de toate greșelile adunate pe zapis.
Luna aceasta - decembrie - mă face să tră­iesc așa, cumva euforic, în așteptarea minu­nii care stă să vină: Nașterea Domnului, cel mai frumos dar pe care Dum­ne­zeu ar fi putut să ni-l facă. Am primit deja un dar înainte de Sfân­ta Naștere: ziua Sfântului Nicolae, care anul acesta a căzut duminică, iar Sfânta Li­tur­ghie din acea zi m-a făcut să nu-mi mai do­­resc nimic altce­va. Iar pentru ziua de Naș­te­rea Domnului, tot acest dar îl aștept cu nerăb­da­re: participarea la Sfintele Slujbe, care vor ține mai multe zile, și minunatele colinde cân­tate în biserică, ce mă fac să plâng de bucu­rie: "Leru-i Ler, Leru-i Ler, Leru-i Ler și Domn din Cer".
În concluzie, pentru că m-am lungit la scris și - din păcate - nu am talentul acesta pe care voi, dragilor, îl aveți, de a transpune sen­timentele în vorbe frumoase, vreau doar să spun că rugăciunea continuă, și căutarea lui Dumnezeu în sfintele bise­rici mi se pare cea mai bună armă în lupta cu urâtul. Ca să nu mai vorbesc de desăvârșita Taină a Sfintei Împărtășanii, care, efectiv, pune la pământ ori­ce formă de urât.
Dragii mei, se Naște Dom­nul, Fecioara își caută deja loc să-L aducă în lume. Noi oare suntem pregătiți să-L primim? Sunt sigură că dacă fiecare din noi I-am deschide ușa sufle­tu­lui, ar intra și ar goni tot "urâ­tul". Nu sunt eu vrednică să mă pronunț pentru toată lumea, Dumnezeu ne-a lăsat fie­că­ruia liber­tatea de a alege, eu, în felul acesta, scriindu-vă vouă, "strig" tuturor: "Alegeți-L pe El! Ale­geți-L pe Dom­nul Hristos! Hristos înseamnă salvarea de «urât»!".
Cu mult drag, vă doresc ca Nașterea Dom­nului să vă aducă bucurie și pace în suflete.

GEORGETA BABA - str. Pupitrului 35, București

P.S. Să mă iertați, sunt foarte emoționată, cele ce le-am spus chiar le simt, nu trebuie să mă luați în sea­mă, este doar strigătul meu de bucurie. Mulțumesc pen­tru tot și La mulți ani!