Săptămâna 8-14 ianuarie

Tana Rosca
Din primele zile ale anului, două dintre planete s-au gân­dit să retrogradeze. Prima care a fă­cut-o e Mercur, planeta comunicării, care a pornit-o înapoi pe 5 și va ajunge înapoi în zodia Capri­cor­nu­lui, sâm­bă­tă. E o ocazie bună să ducem până la capăt obligațiile profesionale ce n-au putut fi rezolvate în vârtejul sfârșitului de an, sau de-a rezolva unele pro­bleme cu autoritățile. Tot sâmbătă, marele be­ne­fic Jupiter intră în mișcare retrogradă, în Fe­cioa­ră. E bine să ne implicăm într-un proiect profe­sio­nal mai amplu, atâta timp când nu avem așteptări exagerate în ceea ce privește prestigiul și banii pe care îi vom câștiga astfel. Urmează Luna nouă din Capri­corn, care se petrece în noaptea de sâmbătă spre duminică și al că­rei trigon cu Jupiter ne ajută să facem planuri op­ti­miste și realizabile în privința carierei și a sta­tu­tului nostru social. Punem accentul mai mult ca ori­când pe onestitatea și rectitudinea morală și pu­tem deveni, chiar fără voia noastră, un etalon pentru alții, deoarece Luna îl activează și pe Pluton, care ne accentuează puterea de convingere.

Semnele cardinale:

BERBECII
beneficiază de ocazia de a-și preciza direcția în carieră. Vă înțelegeți mai bine motivațiile și vă puteți stabili obiec­­tive ambițioase dar fezabile, ajutați de colegii care cred în dvs. Dar aveți grijă să nu lăsați în urmă nimic neîncheiat.
RACII primesc dovezi de afecțiune emo­țio­nante din partea partenerului, fie cel de cuplu, fie cel de afaceri. S-ar putea să nu știți, pe moment, cum să reacționați la aceste manifestări, dar nu trebuie decât să le acceptați.
BALANȚELE care se văd cu rudele prin alianță pe perioada acestui weekend s-ar putea trezi că primesc cadouri din partea acestora. S-ar putea să vă decideți să faceți schimbări majore legate de casă sau vă puteți da seama în ce măsură vă marchează relația cu mama.
CAPRICORNII trec printr-un proces de autoexaminare, care presupune întoarcerea atenției către interior (descris de Mercur retrograd și de Luna nouă). În același timp, vi se cere să vă faceți văzuți și auziți mai mult decât până acum.

Semnele fixe:

TAURII
s-ar putea trezi, duminică, în­tr-un context favorabil, din mai multe punc­te de vedere. Unii dintre dvs. se pot împăca cu per­soana iubită cu care s-au certat sâmbătă, alții se pot remarca prin ceea ce știu și prin ceea ce cred. Vă dați seama că părerea dvs. contează.
LEII au nevoie de modestie - s-ar pu­tea să trebuiască să-și revizuiască preten­ții­le bănești în cadrul unui proiect de mun­că, unde sperau să fie vioara întâi, dar de fapt sunt doar un membru al orchestrei. Exact modestia vă poate propulsa însă pe locul dorit.
SCORPIONII care ies în lume du­mi­nică se pot întâlni cu cineva care le-a trezit interesul, la un moment dat, din punct de vedere emoțional sau ca un posibil mentor. Întâlnirea poate avea urmări interesante. Începând de luni, sunteți acaparați de chestiuni familiale.
VĂRSĂTORII care au vise neobiș­nui­te în noaptea de sâmbătă spre duminică ar face bine să le scrie și să încerce să le ana­lizeze. S-ar putea să aveți revelații. Duminică seara, Luna intră în zodia dvs., unde va sta până marți, adu­cându-vă un plus de energie fizică și mentală.

Semnele mutabile:

GEMENII
pot să depisteze o ocazie gro­za­vă de afaceri, în urma Lunii noi din noap­tea de sâmbătă spre duminică. De ac­țio­nat, e bine să acționați de luni încolo. Puteți primi susținere din partea unor rude prin alianță, care înain­te n-au vrut să se implice.
FECIOARELE sunt întrucâtva debuso­late, sâmbătă, din pricina trecerii lui Jupiter în mișcare retrogradă. De duminică înce­pând, vă puteți aștepta să vă reconectați la cu persoană iubită cândva sau să vă implicați într-o iubire nouă, profundă.
SĂGETĂTORII care își schimbă locul de muncă pot avea o surpriză plăcută, cu pri­vire la remunerația care îi așteaptă. Nu e exclus ca șefii dvs. să-și dea seama că pot cere mai mult de la dvs. decât și-au imaginat inițial și sunt pregătiți să vă răsplătească pe măsură.
PEȘTII care-și petrec duminica alături de prieteni își pot da seama cât de adânci sunt aceste legături de prietenie. S-ar putea chiar ca partenerul dvs. să fie gelos, dar asta să-l determine să-și arate la rândul său mai mult senti­men­tele. Miercuri, Luna intră în semnul dvs.