SĂPTĂMÂNA 15-21 IANUARIE

Tana Rosca
Soarele și Mercur se întâlnesc într-un aspect armonios cu marele benefic Jupiter, aflat în conjuncție cu Nodul Nord (sensul vieții). Aspec­tul generează încredere și bunăvoință, sentimente pe care le transmitem celor din jur și de aceea se și întorc la noi. Pentru că Jupiter este retrograd și Mercur la fel, putem reveni asupra unor proiecte, făcând ajustările realiste necesare ca totul să iasă bine. În comunicare suntem clari, succinți, prag­matici. De rest, se ocupă destinul. Alt aspect po­zi­tiv e cel dintre Marte (stăpânul acestui an) în Scor­pion și Neptun în Pești. Vom avea energia necesară de-a trece de la starea pasivă de-a ne dori ceva, la ac­țiune hotărâtă, pentru a ne materializa aspira­ții­le. Luna în creștere ne ajută și ea în sensul aces­ta. Beneficii (Venus și Jupiter) ne ceartă luni, dar nu neapărat cu rezultate neplăcute, decât dacă ne dăm frâu liber poftei de mâncare sau intrăm în fe­bra cumpărăturilor. "La mulți ani!" le urăm de miercuri încolo Vărsătorilor.

Semnele cardinale:

BERBECII,
sfătuiți de intuiția ex­ce­len­tă a unui Marte bine aspectat, pot de­ma­ra o afacere pe cinste. E posibil să primiți și in­for­mații privilegiate. Alții pot începe o legătură amo­roasă secretă. În carieră se întâmplă de asemenea lu­cruri bune. Examinați cu atenție trecutul.
RACII simt că relația de cuplu trece prin­tr-un binevenit proces de reîm­pros­pă­tare și consolidare. Cei născuți în primul decan al zodiei trec printr-o perioadă plăcută și plină de satisfacții emoționale, în privința dragostei, relațiilor cu copiii lor ori au creativitatea sporită.
BALANȚELE, împreună cu colegii lor de serviciu, pot face o echipă atât de eficientă încât să câștige cu toții mai mulți bani. Ar fi indicat să investiți și în sănătate. Cei din familie vă pot ajuta să vă dați seama care sunt duș­ma­nii dvs. ascunși.
CAPRICORNII au nevoie să examineze ce-și doresc cu adevărat, pentru că li se deschid mai multe uși, dar trebuie să facă alegerea în deplină cunoștință de cauză și în baza experiențelor lor trecute. Prietenii pot să vă fie un ajutor inestimabil, în acest sens.

Semnele fixe:

TAURII,
mai ales cei născuți în cel de-al treilea decan al zodiei, sunt susți­nuți de multe energii pozitive. Aveți ocazia să vă limpeziți relația de iubire, dacă sunteți căsă­to­riți, depășiți niște asperități, călătoriile și studiile vă avan­tajează și vă pun în valoare.
LEII care au avut probleme privitoare la locuință sau familie, cărora nu mai re­u­șeau să le dea de capăt, au, în fine, posi­bi­li­tatea de-a găsi o rezolvare. Dacă sunteți prospăt în­dră­gostiți s-ar putea să vă dați seama, luni, că cheltuiți o mulțime de bani din această cauză.
SCORPIONII, plini de energie mar­ția­nă, o pot investi într-un proiect creativ, o po­veste de dragoste sau conceperea unui copil. Cu banii ar trebui să fiți însă atenți, luni, când s-ar putea să fiți tentați să vă cumpărați ceva scump doar pentru a epata un amic.
VĂRSĂTORII sunt mai puțin sociabili ca de obicei, din pricina planetelor din Ca­pri­corn. Mai ales Mercur retrograd vă face să doriți să fiți singuri și să vă puneți în perspectivă experiențele. O problemă cu un șef se rezolvă. Afa­ce­rile cu prieteni nu sunt indicate.

Semnele mutabile:

GEMENII
culeg roadele unui efort de grup, depus la serviciu. E posibilă chiar o promovare. Luni, partenerul de cuplu vă poate determina să investiți mai mulți bani în casă decât v-ați propus. La o analiză atentă însă, vedeți că vă puteți permite cheltuiala.
FECIOARELE au posibilitatea să redefi­neas­că rolurile în povestea de amor pe care o trăiesc. Dacă sunteți într-un cuplu stabil, puteți înviora atmosfera făcând o scurtă excursie împreună. Dacă vă invitați prietenii acasă, aveți tendința de-a face pregătiri excesive.
SĂGETĂTORILOR, micul benefic Ve­nus le înseninează zilele, deși îi poate face neglijenți cu banii. Luni, șefii vă pot lua munca la puricat, fără a vă pedepsi pentru greșeli, doar ca să vă atenționeze. Unii dintre inamicii dvs. ascunși ar putea înceta să vă mai persecute.
PEȘTII se mobilizează și pot ieși din sta­rea de apatie, poate sub influența unui pri­e­ten de peste hotare sau a par­te­nerului. O schimbare de decor ar fi bine­ve­nită. Că­u­ta­ți-vă vechii prieteni - s-ar putea să vă prindă bine.