Leacuri de la cititori

Cititor Formula AS
- De la lume adunate și-napoi la lume date -

Cancer pulmonar

Bolnavii de cancer la plămâni, cărora doctorii nu le mai dau nicio șansă, să încerce rețeta următoare:
Plante: 10 g mușchi de piatră (lichen de piatră), 20 g rădăcină uscată de tătăneasă, 30 g podbal, 10 g hamei, 15 g coada-șoricelului, 10 g turiță-mare, 10 g pătrunjel de câmp (se poate înlocui și cu cel cultivat).
Preparare: Se amestecă plantele bine cântărite și se pun 3 linguri de amestec la 3 căni de apă. Se fierb 15 minute.
Administrare: Se beau cel puțin 2-3 căni de ceai cât mai cald.
În caz de pneumonie (aprindere la plămâni) cu fe­bră mare, se pun comprese cu hrean. La tratamentul cu ceaiuri se pot utiliza în plus vitaminele A, C, D și să­ruri de calciu și magneziu! Leacul este experimentat și a dat rezultate foarte bune.
Eu sunt o profesoară de biologie ieșită la pensie, care, fiind foarte bolnăvicioasă în tinerețe (am avut și eu diagnostic de cancer pulmonar), m-am ocupat foarte mult de plantele medicinale, tratându-mă naturist încă de la 24 ani, când credeam că mor. Dar acum am ajuns la 76 de ani și sunt foarte bine. Dacă aveți încredere în plante, folosiți-le. Rețeta pe care v-am recomandat-o va fi și mai puternică, dacă o însoțiți de o rugăciune.
RĂDUȚ ANA - Motru


Leac pentru vitiligo

Boala poate fi vindecată cu următorul tratament: suc de țelină crudă, asociat cu o infuzie formată din 1 l apă clocotită, la care se adaugă 20 g vârfuri înflorite de sunătoare, 10 g flori de gălbenele, 10 g sovârf, 10 g mușețel, 10 g frunză pătlagină mare, 10 g urzică.
Tratamentul: Dimineața și seara, înainte de masaj, se va bea 1/2 pahar de infuzie, iar înaintea mesei de prânz cu 1/2 oră, se vor lua 2 linguri de suc de țelină crudă.
* În cursul tratamentului, care este de durată, pa­cientul va ține un regim lacto-vegetarian, evitând pe cât se poate carnea, zahărul și conservele de tot felul. Va face de asemenea plimbări zilnice în aer liber, iar în loc de apă, va bea un ceai de cătină albă.
CAMELIA A. - Oradea


Spondiloză cervicală și reumatism

Vă propun o rețetă care pe mine m-a vindecat. Se iau frunze proaspete de brusture (lipan) și se umec­tează uniform cu spirt medicinal. După 10-15 minute necesare absorbției alcoolului, frunzele se depun pe zona afectată cu ajutorul unei pânze, și se leagă pen­tru stabilitate cu o altă pânză sau tifon. Acest "pansa­ment" se aplică pe zona afectată, seara, la culcare. În funcție de vechimea reumatismului, se repetă 5-6 seri la rând. Efectul este spectaculos. După prima noap­te, deja puteam să-mi rotesc gâtul, fără să ame­țesc sau să leșin. Nu mai trebuie să vă spun că, de foarte mulți ani, n-am mai fost nici măcar la un control pentru re­cupe­rare. Dar fac acest "tratament" în fiecare toamnă, și-mi asigură sănătatea pe toată perioada de iarnă, înlă­turând durerile reumatismale, sciatice și de spon­diloză.

Unguent pentru hemoroizi

Am născut 3 copii și am avut hemoroizi cu puter­nice sângerări, mai ales primăvara sau toamna, și m-am vindecat cu această cremă dată de-o măicuță de la o mânăstire din Moldova: ceară curată de albine de mărimea unei alune, 1 lingură miere de albine curată, 1 lingură ulei de floarea-soarelui sau măsline, 2 cm de aloe pisată (planta să aibă peste 3 ani vechime). Se amestecă toate la foc potrivit, de preferință pe baie de aburi. Rezultă o cremă care se pune în cutii și se ține la rece. Se folosește de câte ori este nevoie, până la dispariția hemoroizilor.
E. PUȘCAȘ - Brașov


Spondilită anchilopoetică. Hemoroizi

Mă numesc Chiriac Petrache, sunt din Iași, și sunt un mare admirator al "Formulei AS". Înainte de 1989, am lucrat în cele mai mari combinate care au fost în această țară, în hale industriale unde se mun­cea 12 ore. Halele erau fără geamuri, fără uși, iarna, suiți pe scări, montam instalațiile. Plan cincinal, în patru ani și jumătate! Am rămas cu o boală: spondi­lită anchi­lopoetică. M-am vindecat cu acupunctură. Acum am o alifie: Diclosal gel.
Am mai avut și hemoroizi. M-am vindecat cu De­va­ricid și Proctoglyvenol, supozitoare și alifie.
Stimată redacție, îmi cer scuze pentru îndrăzneală, dar îmi place să-i ajut și pe alții, să le fiu de folos.
CHIRIAC PETRACHE - Iași


Cum scăpăm de cârcei

Crampele mușchilor de la picioare reprezintă o sursă de disconfort pentru multe persoane, în special pentru femeile care au intrat la menopauză, dar și pen­tru unii sportivi de performanță. Există însă un reme­diu - ciudat, inexplicabil - dar verificat în practică. El constă în ciupirea buzei superioare, o tehnică ce se dovedește eficientă în 90% dintre cazuri. Metoda este simplitatea întruchipată. La primul semn de crampe musculare, ciupește zona dintre buza superioară și nas, menținând această presiune constantă timp de 30 de secunde și chiar mai mult, dacă este necesar. Dure­rea ar trebui să dispară și mușchii să se relaxeze la câteva secunde de la ciupitură. Deși medicii nu-și pot explica motivul pentru care tehnica are efect, ei sunt nevoiți să accepte faptul că funcționează.
MIRCEA OLARU


Alifie pentru furuncule

Se încălzește o lingură plină cu untdelemn. Se adaugă ceară albă de albine (curată), o bucățică mare cât unghia, și praf de tămâie, cât se poate lua între două degete. Se amestecă în lingură, până se topește. Se toarnă într-o ceșcuță și se lasă să se răcească. Se aplică pe rană. Ajută în mod miraculos: dezumflă, coace și scoate tot puroiul afară.

Unguente pentru arsuri

* Se freacă bine untdelemn într-o far­­furioară, se adaugă, puțin câte puțin, apă de var și se amestecă până compo­ziția devine cremoasă. Se așează pe o foaie de varză foarte curată și se aplică pe bubă. Foaia de varză se zdrobește pu­țin, înainte.
* Se amestecă un gălbenuș de ou cu puțină făină de grâu, se face o turtă și se pune la uscat. Se pisează, se amestecă cu untdelemn și se unge rana.
ANUȚA BELEI - Timișoara


Vindecarea fibromului, fără operație

Sunt nespus de impresionată de marele număr al femeilor care suferă din cauza fibromului uterin. Vă transmit o rețetă cu care eu am reușit să mă vindec și le-am recomandat-o cu succes și altora.
Tratamentul constă din următoarele: * Se pun la fiert 2 litri de apă, în care se adaugă o mână de pelin de mai, o mână de mușețel și o mână de flori de sal­câm. Se lasă la infuzat timp de 10 minute, apoi se stre­coară și se fac spălături în fiecare seară, timp de 10 zile. Urmează o pauză de 10 zile, după care se repetă încă o dată spălăturile. Se recomandă ca aceste spă­lături să se facă primăvara și toamna. Această rețetă le este indicată mai ales femeilor care au de 2-3 ori pe lună ciclu.
Le doresc tuturor femeilor multă sănătate.
M.T. - Galați


Leac pentru varice

Sufăr de varice de la 14 ani, fiind o moște­nire de fa­milie. Deși m-am operat de două ori, au reapărut. Astă-toamnă, fiind foarte frig în apartament (eu sufăr de o circulație proastă periferică), mi-au înghețat com­plet picioarele. Atunci am umplut două sticle cu apă clocotită și le-am pus sub tălpi, timp în care am ațipit. Când m-am trezit, nu mai puteam mișca pi­cioarele, pe amândouă pulpele varicele se făcuseră ghemotoace tari ca piatra, de nu mai puteam să merg. Atunci, o vecină mi-a spus: "Ia, dragă, un pumn de flori de gălbenele și fierbe-le în 200 g de grăsime de porc. După ce se ma­cerează puțin, scurge grăsimea, las-o să se ră­cească și fă frecție cu ea de trei ori pe zi, apoi leagă bine pi­cioa­rele cu un fular călduț."
Ei bine, aflați că după ce mi-am masat picioarele zilnic cu această alifie (am stat în repaus, cu picioarele mai ridicate decât corpul), într-o săptămână am scăpat de ghemotoace! Ba mai mult, s-au mai retras și multe din varicele de pe picioare. Nora mea a râs: "Mamă, ai picioare de domnișoară!".
Încercați această metodă și veți scăpa de varice. Puteți folosi și cremă de gălbenele de la plafar, dar să fie preparată cu osânză de porc. Are rostul ei! În plus, vă sfătuiesc pe toți acei care aveți varice să nu faceți băi fierbinți la picioare, oricât ați fi de răciți.
Multă sănătate!
LUCREȚIA GRĂDINARU - Iași


Rețete populare

Pentru diaree și dizenterie (oprirea scaunului diareic)
Am folosit cu succes această rețetă prima dată pentru fiul meu, care făcuse dizenterie. E vorba despre ceaiul din semințe de dragavei (ștevie). În circa 10 mi­nute după ce a băut o cană de ceai neîndulcit, i s-au oprit scaunele. Așa am putut pleca cu el de acasă la circa medicală și apoi la laborator, pentru analize. Recomandat este să nu se re­nunțe la medicamente, pentru ca boala să nu instaleze mai târziu colita. Am folosit de atunci acest ceai în mod cu­rent, cu succes.

Pentru reumatism
* Personal și în familie, am folosit băile calde din ceai de vrejuri de roșii (tomate). Am fiert vrejurile într-o oală de 15 l, zeama am pus-o în cadă și am stat în apă, băgată până la gât, 15-20 minute. Temperatura apei să fie cât suportă corpul. De regulă, e bine să nu se șteargă apa de pe corp, dar acum este vreme de iarnă și nu se poate așa ceva.
* Același efect îl au și frunzele de nuc, procedând la fel. Se stă 15-20 minute.
Vrejurile de roșii și frunzele de nuc conțin iod și am constatat că mi-au oprit procesul deformant, pro­vocat de reumatism, precum au încetat și durerile.
Atenție! Suferinzii de inimă și hipertensiune să facă băi parțiale și cu timp redus.

Leucoree
Ceaiul din frunze de nuc e recomandat și în irigații, la femeile care au leucoree sau pentru o igienă perso­nală. Recomandat: 6-8 irigații. Indicate sunt și iriga­țiile cu infuzie de flori de salcâm.

Pentru unghii îngroșate
Se pune de jur împrejurul unghiei tinctură de iod. Se lasă să se usuce, apoi se îmbracă un ciorap. Nu este nevoie să se pună de mai multe ori pe zi și nici în fiecare zi. Este suficient ca tinctura de iod să se aplice la 2-3 zile. Efectul nu este rapid, dar în timp, se va vedea clar că unghia se subțiază.

Pentru cârcei
Am folosit cu succes și cu rezultat imediat unguen­tul Rumeyn. Este miraculos. Are rezultate benefice și în reumatism, chiar și în durerile pectorale. Îl folosim în casă, în mod curent.

Pentru micoze
Am folosit și folosim unguentul Hipericin, produs pe bază de ulei de sunătoare. Nepoțelul meu a venit de la maternitate cu o micoză. După primele băi, i se lua pielea de pe mânuțe ca o foiță de hârtie. După 2-3 apli­cări ale acestui miraculos unguent, n-a mai avut nimic.
O bunică din Craiova