ZODIACUL LUNII FEBRUARIE

Tana Rosca
- Mercur, Venus și Pluton se găsesc împreună în Capricorn, până către mijlocul lunii, ceea ce conferă modului nostru de a comunica și emoțiilor noastre o intensitate aparte. E o perioadă în care, dacă vrem, putem descoperi multe despre noi înșine, despre ce ne motivează, dar și ce ne erodează. Unele dintre cele mai puternice revelații de genul acesta se pot petrece pe 1 sau pe 7. Un alt efect al acestor energii planetare este o puternică intuiție legată de bani, totuși, pe 1 și pe 7 trebuie să fim mai degrabă prudenți în mișcările noastre financiare. După Luna plină din 8, din Vărsător, putem încerca un nou mod de socializare sau ne putem lărgi sau înnoi cercul de prieteni, mai ales că Mercur (din 14) și Venus (din 18), ne ajută să facem acest lucru, repede și bine. Luna plină din 22 se petrece în Fecioară și ne poate tulbura întrucâtva relațiile de muncă și/sau digestia -

BERBEC
Gesturi de răzvrătire


La început de lună, mai ales pe 1 și pe 7, puteți avea un com­por­tament destul de rebel, în sensul că nu suportați să vă facă nimeni program sau să vă spună ce să faceți. Pe mo­ment, s-ar putea să vă simțiți în­vin­gători, dar în timp, vă veți da seama că aceste gesturi de răzvrătire vă costă mai mult decât v-ați fi închipuit. Gă­siți mereu prieteni dispuși să vă as­cul­te și să vă ajute în cea de-a doua parte a lunii, dar pentru a vă bucura de toate avantajele unui cerc de prieteni unit, trebuie să evitați certurile ce riscă să izbucnească în jurul datei de 7.
BANI: Există riscul de a vă arun­ca impulsiv în afaceri până pe 8. Acei dintre dvs. care reușesc să pună lucrurile în perspectivă pot găsi afa­ceri sau ocazii de investiții neo­biș­nuit de profitabile, până în jurul datei de 17.
CARIERĂ: Șefii vă cunosc bine calitățile și le apre­cia­ză, dar nu vă pot evidenția sau pro­mo­va atâta timp cât le contestați deci­zii­le, autoritatea sau ambele. Dacă sun­teți mai supuși, aveți șansa unui salt între 8 și 17.
DRAGOSTE: Unii dintre dvs. pot intra în încurcătură în prima parte a lunii, dacă se lansează într-o aventură secretă, cu cineva din cercul de prieteni. Oricât de intensă ar fi atracția, gândiți-vă că este, cel mai probabil, o legătură nepotrivită.
SĂNĂTATE: Problemele legate de ficat, pancreas și bilă, pot persista și în februarie. Din 19 începând, nu e exclus să aveți tulbu­rări de ritm cardiac.

TAUR
Armonie celestă


Mai ales aceia dintre dvs. ca­re s-au născut în ul­ti­mul decan al zo­diei au parte de bu­nă­voința ambilor be­nefici, Venus și Ju­pi­ter. Sunteți în ar­monie cu dvs. înșivă și cu lumea, cel puțin până pe 17, iar această stare po­zi­tivă va atrage sim­pa­tia celor din jur. Taurii care călă­toresc sau se află în străinătate, cei ca­re stu­diază sau fac studii postuni­ver­si­tare, se pot trezi în situații în care se pot face remarcați. Contextul vă ajută, dar va trebui să identificați repede oportu­nitatea, să vă mobilizați și să acționați fără întâr­ziere, pentru a-l fructifica.
BANI: Iată o lună în care situația dvs. bănească începe să se îmbunătățească. Acest lucru nu se va întâmpla într-un mod spectaculos, ci treptat. S-ar putea ca aceste câștiguri să aibă loc în urma unor informații privilegiate, primite de la prieteni.
CARIERĂ: Prea multă ambiție vă poate dăuna în primele zece zile ale lunii. Comunicarea cu șefii începe să decurgă bine din 14 în­colo, iar din 18, aceștia încep să apre­cie­ze din ce în ce mai mult, atât crea­ti­vi­tatea de care dați dovadă, cât și răb­da­rea și eficiența cu care lucrați.
DRAGOSTE: Pentru mulți dintre Taurii solitari, o iubire din trecut își poate face din nou apa­riția. În cuplurile stabile pot apărea tensiuni accentuate pe 1 și pe 7-8.
SĂNĂTATE: La început de lună, puteți avea probleme cu articulațiile. În primul rând, sunt vi­­zați umerii și genunchii. Nici du­re­rile de cap nu sunt excluse, iar dacă apar, pot fi dintre cele tare neplăcute.

GEMENI
Atrași de ezoterism


Pe dvs. vă atrag diverse domenii de cunoaștere, dar uneori vă mulțumiți să strângeți doar informații pe care nu le puneți neapărat și în prac­tică. Iată însă că aceia dintre dvs. care sunt atrași de cunoaș­te­rea ezo­terică ori de științele ocul­te se pot decide, fie să apro­fun­deze aceste domenii, fie, da­că au deja cunoș­tin­țele teo­re­ti­ce necesare, să încerce (cu suc­ces, până pe 17) să le pună în prac­tică. Pe 1 și în inter­valul 7-9 ar fi însă indicat să stați deo­parte. În cea de-a doua parte a lunii, mulți din­tre dvs. vor porni la drum sau, mai ales din 18 încolo, vor putea face im­pre­sie nu doar prin cu­noștințele pe care le posedă, ci și prin felul în care știu să le prezinte.
BANI: În prima jumătate a lui fe­bruarie puteți avea acces la afaceri care v-ar putea îmbogăți. Puteți face plasamente care vă pot schimba statutul financiar, dacă știți să acționați prudent, dar hotărât, până pe 17. Dacă e nevoie să semnați documente, ar fi ideal s-o faceți până pe 13.
CARIERĂ: La începutul lunii, re­lațiile cu colabo­ra­torii dvs. pot fi încordate, mai ales pe 1 și în intervalul 7-10. Dacă nu vă lăsați pradă ner­vilor, veți avea rezultate bune.
DRAGOSTE: E bine să vă implicați, ală­turi de partenerul de cuplu, la evenimentele sociale la care sunteți invitați sau la proiectele de grup, organizate de prieteni. Aceste activități vă vor consolida relația.
SĂNĂTATE: În intervalul 9-11 se poate să suferiți de in­som­nie. Un alt risc îl constituie creș­te­rea tensiunii arteriale sau apariția pal­pi­tațiilor.

RAC
Relații reînviate


Deplasările zilnice vă pot aduce față-n față cu persoane pe care nu le-ați mai văzut de mult. Aceste re­în­­tâlniri pot fi semn că relația nu a fost du­să până la capăt. Reluând relația acum, puteți să vă dați seama ci­ne ați fost în trecut și cine sunteți în prezent. Oricum ar fi, ambele părți au de câștigat. La un sin­gur lucru ar trebui să fiți însă atenți: puteți deveni atât de prinși de aceste întâlniri și pre­o­cu­pări, încât să vă neglijați obli­­gațiile concrete ce vă revin în viața cotidiană. Do­rința de-a călători sau de-a studia se adâncește către finele lu­nii și de astă dată nu e vorba despre as­pi­ra­ții ne­lă­murite, ci despre o re­pre­zen­tare clară asupra obiectivelor dvs. viitoare.
BANI: Saturn vă îndeamnă să ră­mâneți cumpătați în afaceri și investiții, dar pentru că simțiți că se produce o sta­­bilizare a fondurilor de care dis­pu­neți, puteți îndrăzni să gândiți mai cu­rajos, mai ales în ultima parte a lunii.
CARIERĂ: Oscilați între a pune în aplicare idei noi și în­drăz­nețe (care pot fi propuse de șefii dvs.) și a vă feri de riscuri, mer­gând strict pe modul de-a lucra care și-a dovedit eficiența până acum. Alegeți calea de mijloc: schim­bați puțin metoda de lucru și vedeți cum vă simțiți.
DRAGOSTE: Cuplurile stabile o duc bine până cel puțin pe 17. În poveștile de amor, începutul lu­nii se anunță pro­ble­matic, dar ar­mo­nia revine în ultimele zile de februarie.
SĂNĂTATE: Starea sistemului dvs. osos se poate îm­bu­nă­tăți constant dacă faceți mișcare.

LEU
Atenți la îngrijire


Vi se lămuresc anumite aspirații personale și puteți să începeți să vă formați acele obiceiuri care să dea vieții dvs. mai multă bogăție, mai multă consistență. E im­por­tant să nu vă lăsați abătuți de la aceste preocupări de îngrijire sau dezvoltare personală. Dacă vă vedeți de treabă, se prea poate ca alții să fie inspirați de efectele po­zitive pe care le observă la dvs. și să înceapă să vă imite. În cazul acesta, s-ar putea ca rolul de model demn de urmat să vă mo­ti­veze să învățați alte lucruri noi, de astă dată pentru a le transmite celor din jur. Leii născuți la mijlocul zodiei se pot decide să călătorească sau să caute o bursă de studii universitare sau post­uni­­versitare în străinătate.
BANI: Aveți de încheiat niște soco­teli din urmă. Acesta nu este neapărat un lucru rău, deoarece s-ar putea să constatați că aveți de primit mai mulți bani decât aveți de dat. Se mai poate să vă întâlniți cu persoane cu care ați mai lucrat și v-ați înțeles bine.
CARIERĂ: Deciziile radicale sau comportamentul fără me­najamente al șefilor vă poa­te scoate din sărite la începutul lunii, mai ales în jurul datei de 8. Dar pentru că sunteți sus­ținuți de colegi, puteți să aveți dvs., în final, câștig de cauză.
DRAGOSTE: Partenerul dvs. se poate do­ve­di exasperant de pretențios la în­ceputul lunii, dar comu­ni­carea se îm­bunătățește, din 14, și tandrețea se re­instalează între dvs., din 18.
SĂNĂTATE: Sunteți într-un proces de primenire a ener­gii­lor și de purificare a organismului, care durează până pe 17.

FECIOARĂ
Răsplată karmică


Marele benefic Jupiter și Nodul lunar Nord (sensul vieții) se găsesc în conjuncție în semnul dvs. și arată că destinul vă oferă ce vi se cu­vine. E vorba în principal de momente de răsplată karmică, dar dacă ați făcut cumva excese de vreun fel sau altul, acestea vor fi penalizate acum. Nu vă spe­riați, e vorba mai degrabă despre mus­trări, nu de pedepse. În cazul în care si­tuațiile și persoanele pe care le în­tâl­niți acum vă fac să doriți să faceți o schimbare în viața dvs., cel mai bun mo­­ment de-a o introduce este pe pe­rioa­da de Lună în creștere, adică după 8 și îna­inte de 22, când Luna plină, care are loc în februarie în zodia dvs., vă poate adu­ce deja o reușită, fie și par­ția­lă, dar care este semnul unui bun în­ceput. Fiți atenți la condus, măcar până pe 10!
BANI: Vă faceți în conti­nua­re griji în privința veniturilor dvs. direc­te, dar nu aveți de ce, fiindcă prietenii vă pot face rost de afa­ceri care vă pot asigura banii necesari pentru ce aveți de făcut acum.
CARIERĂ: Din dorința de-a fi mai creativi, s-ar putea să-i suciți și să-i învârtiți pe angajații dvs. pe care, în felul acesta, mai mult îi ză­pă­ciți.
DRAGOSTE: S-ar putea să vă de­ru­teze faptul că aveți sen­timente profunde față de mai multe persoane în același timp, dar e greu să vă abțineți. În cuplurile consacrate, căl­dura revine pe final de lună.
SĂNĂTATE: Între 7 și 17 ar fi in­dicat să vă feriți, atât de eforturi excesive, cât și de persoane cu boli contagioase.

BALANȚĂ
Chemări spirituale


Vă tot treziți în situații în care doriți să vă implicați într-un proiect umanitar sau să porniți pe o cale spirituală, dar ceva intervine și nu reușiți să vă atingeți scopul. Ar fi bine să vă duceți cu gândul în trecut, când v-ați arun­cat cu entuziasm în astfel de proiecte, dar mo­tivația dvs. nu a fost suficient de puternică pentru a le duce până la capăt. Care este motivația dvs. acum? Doriți să faceți ceva pentru ceilalți sau să dați bine în ochii lumii? Vă alegeți cauza sau mentorul cu grijă ori în virtutea unui impuls de moment? În măsura în care acest examen de conștiință este făcut cu ones­titate și vă ajută să vă cunoașteți mai bine, soarta vă poate aduce, până pe 22, un îndrumător spiritual. Până pe 17 ar fi bine să-i țineți prin preajma dvs. pe mem­brii familiei, mari și mici, căci ați putea trăi împreună momente memorabile.
BANI: Sunteți deciși să faceți ceva pentru a vă îmbunătăți situația materială, dar asta nu se va întâmpla sub nici o formă prin jocuri de noroc. Dimpotrivă, în prima parte a lunii puteți pierde mult în felul acesta.
CARIERĂ: Felul constructiv și plin de tact în care lucrați cu echipa poate duce, pe final de lună, la o sporire a veniturilor dvs. directe.
DRAGOSTE: Banii pot constitui un motiv de ceartă cu persoana iubită, mai ales în jurul datei de 8. În cuplurile stabile intervine însă o binevenită relaxare.
SĂNĂTATE: Ar fi bine ca aceia dintre dvs. care au tot avut probleme cu ficatul, bila sau pancreasul să meargă la un consult.

SCORPION
Record profesional


La început de lună, mai ales în jurul datei de 8, vă vine greu să vă stăpâniți energia și, dacă nu găsiți un mod cons­truc­tiv de-a o orienta, v-o puteți manifesta sub for­mă de nervi față de cei de acasă. Aceștia nu par a fi dispuși să vă servească drept paratrăsnet, ceea ce ar putea strica atmosfera în familie. E drept că din 14, comunicarea se îmbunătățește, iar din 18, totul e iarăși bine și frumos, dar de ce să vă tensionați inutil relațiile de familie, când prietenii sunt dispuși să se ocupe de dvs., cu încărcătura de nervi cu tot? S-ar putea să fiți surprinși de răbdarea lor, de umorul și toleranța de care dau dovadă. Un efect la fel de de­tensionant îl au și ieșirile cu amicii (de preferință însă după data de 10) și cu condiția de-a ocoli locu­rile în care spiritele se pot încinge cu ușurință.
BANI: Cu toate că se prea poate ca situația dvs. financiară să nu se fi îmbunătățit în mod spectaculos în ultima vreme, simțiți însă că lucrurile vor evolua spre bine și nu vă înșelați. Dacă vă vin idei în acest sens, nu uitați să le notați.
CARIERĂ: Luna aceasta reușiți să fiți și șeful, și prietenul celor cu care colaborați.
DRAGOSTE: Persoana pe care o iubiți v-a putut supăra des în ultima vreme, și Marte în semnul dvs. nu vă mai lasă să acceptați atâtea ca­pri­cii, iar rezultatul pozitiv al acestei schimbări de atitudine se poate face simțit pe final de lună.
SĂNĂTATE: Afecțiunile osoase, ale dinților și pie­lii se pot trata mai eficient luna asta.

SĂGETĂTOR
Creativitate


Marele malefic Saturn, cel care vă mai tra­ver­sează zodia mult și bine, devine o prezență mai puțin restrictivă luna aceasta, datorită frumosului aspect către planeta Uranus. Avantajele se pot manifesta în mai multe feluri. Vă puteți ex­prima mult mai creativ în domeniul profesional. Ar fi chiar indicat să renunțați la o parte din timpul dvs. liber, consacrându-l prelucrării ideilor dvs. ori­ginale. Puteți să vă aduceți aminte că ați scris de-a lungul vremii niște povestioare, să le căutați, să vă dați sea­ma că ați fost inspirat când le-ați scris și să le tri­miteți la o editură de carte. În fine, puteți găsi mo­da­litatea prin care să puneți în valoare un talent mai puțin obișnuit pe care îl aveți dvs. sau copilul dvs.
BANI: Abilul comerciant Mercur, planeta ba­nilor, Venus și Pluton cel plin de resurse, se întrec, care mai de care, să vă umple portofelele, până pe 17 inclusiv.
CARIERĂ: Sunteți plini de energie și doriți să re­zolvați cât mai multe, cât mai repe­de. Țineți însă seama de faptul că nu toți cola­bo­ratorii dvs. sunt în stare să țină pasul cu ritmul pe care-l impuneți, îndeosebi în jurul datei de 18, și s-ar putea să vă alegeți cu dușmănii.
DRAGOSTE: Fie începeți să vedeți în altă lumină excentricitățile persoanei iubite, fie aceasta se dă după dvs. și renunță la o parte dintre ele. În ambele scenarii e de bine.
SĂNĂTATE: Începutul de lună vine cu probleme de circulație periferică și insomnii, dar după 20, forma vă revine.

CAPRICORN
Eleganți și irezistibili


Aceasta este una dintre cele mai plăcute luni ale anului pentru dvs. Mercur vă ajută să comunicați clar și suc­cint, Venus adaugă o notă de eleganță și bunăvoință comportamentului dvs., iar Pluton vă sporește mag­netismul. Conjuncția Venus-Pluton din data de 6 vă poate face aproape irezistibili, mai ales că în ecuație intră și un aspect pozitiv la pasionalul Marte. Însă dacă vă jucați cu cineva doar pentru a vă exersa far­mecul, vă vine foarte greu după aceea să vă des­co­torosiți de respectiva persoană. Puteți crea depen­dențe, chiar și unor persoane din mediul social pe care îl frecventați. După cum vedeți, și farmecul per­sonal poate să aducă dezavantaje. În primele zile ale lunii v-am sfătui să vă controlați observațiile acide, pentru a nu alimenta niște dușmănii sau invidii care există deja.
BANI: Din 14, planeta comerțului, Mercur, des­chide un interval propice pentru negocieri și semnarea unor documente. Prospera Venus intră și ea în joc pe 18, anunțând abundență.
CARIERĂ: În pofida mașinațiilor din umbră, veți putea dovedi de ce sunteți în stare. Ali­atul dvs. este Uranus, care aruncă lumina lui ful­gerătoare asupra celor care nu îndrăznesc să vă atace pe față.
DRAGOSTE: Aceia dintre dvs. care încep o relație de iubire până pe 17, s-ar putea să fi descoperit, dacă nu chiar marea iubire, dar sigur o relație profundă și semnificativă.
SĂNĂTATE: Și fără a face ceva deosebit, afec­țiu­nile dvs. cronice se pot ameliora.

VĂRSĂTOR
Mistere sufletești


Aceia dintre dvs. care sunt interesați de autocunoaștere sau pășesc pe o cale spirituală pot face mari progrese până pe 17. Combinația de energii pe care o formează Mercur, Venus și Pluton vă permite să pătrundeți în misterele propriului suflet. Momentele petrecute în reculegere sau în compania unor prieteni foarte apropiați vă pot ajuta să progresați în înțelegerea voastră înșivă și a lumii. Este de asemenea o perioadă în care oamenii vă pot încredința secrete extraordinare sau puteți avea acces la informații ascunse. Jupiter re­trograd în Fecioară sprijină și el acest proces, în­lăturându-vă temerile și dându-vă siguranța că avan­sați. Din 14 începând, Mercur intră în semnul dvs., urmat de Venus, pe 18. Împreună, cele două planete constituie un atu important pentru prezența dvs. socială.
BANI: Încep să vă frământe din nou incertitudini în privința veniturilor directe. Certitu­di­ni­le vă vin în schimb din domeniul afacerilor sau in­ves­tițiilor, unde s-ar putea să dați lovitura în prima jumătate a lunii.
CARIERĂ: Sunteți animați de ambiție, dar n-ar fi o idee bună ca șefii dvs. să observe cât de motivați sunteți să promovați. Acest pericol e pronunțat în primele zile ale lunii.
DRAGOSTE: Odată cu intrarea lui Venus în sem­nul dvs., pe 18, vă vine ușor să atra­geți o relație în viața dvs. sau să o duceți pe cea existentă la nivelul următor.
SĂNĂTATE: Tot ce întreprindeți pentru sănătatea dvs. până pe 17 are efecte semnifi­cative.

PEȘTI
Alegeți prietenii


Prietenii dvs. din străinătate vă pot invita la ei în prima parte a acestei luni și ar trebui să în­tre­prindeți această călătorie, care v-ar putea schimba în mod hotărâtor perspectiva asupra existenței. S-ar putea să vă treziți în situații cărora ați fi crezut că nu le puteți face față, dar să vă descurcați cu nonșalanță în momentul în care vă confruntați cu ele. Dacă sun­teți studenți, e posibil să vă depășiți tracul în timpul exa­menelor, ajungând chiar să îi impresionați pe profesorii de care înainte vă era frică. Ar fi bine să petreceți cât mai mult timp cu prietenii dvs. dragi până pe 17, pentru că legăturile de amiciție se pot aprofunda în mod semnificativ în această perioadă.
BANI: Tot prietenilor le puteți datora un pont sau niște bani dați ca să faceți o mișcare ins­pirată pentru a vă spori veniturile. Se prea poate să nu fie vorba despre sume mari pe care să le câștigați, dar, oricum, să fie niște bani în plus.
CARIERĂ: Șefii devin treptat mai receptivi la ideile dvs. care înainte li se păreau prea îndrăznețe, dar de care s-ar putea să aibe nevoie în condițiile unui context profesional mai dinamic.
DRAGOSTE: Ați mizat multă vreme pe sen­ti­men­tele și îngăduința partenerului de cu­plu, care acum vă taxează dacă îi cereți prea mult. V-am recomanda să țineți cont de faptul că cerințele sale sunt rezonabile și nu presupun vreun efort deosebit.
SĂNĂTATE: Alergiile și palpitațiile sunt riscuri pentru sănătate în prima parte a lunii.