Vine primăvara! Scăpați de părul de prisos!

Redactia
- Crema, ceara sau aparatul de ras? -

Se apropie zilele însorite și calde de primăvară adevărată, când prisosul de păr devine pentru majori­tatea femeilor un coșmar. Raza de soare acționează ca lupa. Ceea ce iarna poate fi ascuns sub veșminte, vara se vede și arată îngrozitor: părul de pe mâini și picioare, de pe față și de sub braț. Ca să ieșiți mai repede din încer­cuirea luminii necruțătoare, asemenea unui inchizitor, citiți programul de epilare pe care vi-l prezen­tăm, pentru a vă alege cea mai potrivită metodă.
Halawa
Pentru a scăpa de părul de prisos de pe corp, cele­bra Cleopatra folosea o cre­mă pe care și-o prepara sin­gură: Halawa, un a­mes­tec lipicios de zahăr (si­rop), lă­mâie și ulei de plante. Se ia o cantitate de dimensiunea unei nuci, se presează pe piele, apoi se scoate smul­gându-se cu fire cu tot. Avantaje: este un produs sută la sută natural. Efectul ei durează 6 săptămâni. Deza­vantaje: e un procedeu dificil și relativ dureros.

Rasul electric
Este ideal pentru zone­le sensibile, care resimt dure­rea acut: subsuorile și por­țiunile inghinale. Pentru ca pielea să nu se irite, apara­tul electric de ras trebuie purtat în direcția de creștere a firelor. Aparatele bune au dispozi­tive speciale, care se adaptează mai bine contururilor femeiești. Avantaje: pielea nu e deloc vătămată. Dezavan­taje: părul nu se rade chiar uniform.

Rasul cu apă și spumă
Este procedeul favorit al majorității femeilor (45% dintre europene-l prefe­ră) datorită comodității lui. Mai întâi, se acoperă porțiunea ce urmează a fi epi­lată, cu multă spumă de ras și se lasă să se înmoaie (lama alunecă mai ușor). Mișcarea aparatului trebuie să fie contrară direcției de creștere a firelor. Avantaje: e o metodă rapidă și simplă. Dezavantaje: trebuie repetată la două zile. Pot să apară zone înroșite și coșuri.

Epilarea cu cremă
Comerțul oferă o gamă largă de cre­me de epilare, care conțin substanțe anti-cheratinoase, care distrug firul de păr chiar sub piele. Avantaje: părul rea­pare după 8-10 zile, iar metoda nu pro­voacă dureri. Dezavan­taje: pot să apară reacții alergice și iritații. De aceea, vă reco­man­dăm să respectați timpul de așteptare prevăzut în pros­pect, să vă clătiți bine pielea după între­buințare, iar înainte de prima folosire a produsului să fa­ceți un test de alergie pe braț.

Epilarea cu ceară caldă
Este cea mai temeinică metodă prin care se scapă de părul de prisos de pe corp. Metoda de folosire e simplă: ceara se încălzește la tem­pe­ratura corpului, apoi se întin­de cu o spatulă, pe direcția de creștere a firelor. Deasu­pra ei se presează fâșii de pân­ză, care se trag apoi repe­de, împotriva sensului de creș­tere al firelor de păr. A­vantaje: șase săptămâni beneficiați de o piele netedă și frumoasă, chiar și pe porțiunile mari, acoperite de păr. Deza­vantaje: procedeul este foarte dureros.

De ținut minte:
* După epilare, evitați deodo­rantele pe bază de alcool și colonia.
* Între 12 și 24 de ore după epilare nu vă expuneți la soare.
* Nu epilați niciodată o piele acope­rită de coșuri, arsuri provocate de soare sau eczeme diverse.
* Pielea ce urmează a fi epilată cu ceară trebuie să fie curată, uscată, fără urme de grăsimi.
* Epilarea cu cremă și ceară sunt interzise în cazul prezenței varicelor.