Totul despre parfum...

Redactia
Evitați supradozele!

Parfumul face parte din femini­ta­te și nu există nicio inter­dicție în a-l folosi. Dar atenție: mi­reasma lui se răs­pân­dește cu ușurință și nu tre­buie folo­sit în exces. Ceea ce ne face plăcere s-ar putea, pentru alții, să devină supă­rător. Deci...

Dacă sunteți active...
Faceți sport, mișcare, sunteți stresa­te? Dacă răspunsul este afirmativ, folo­siți coloniile ușoare. De ce? Pentru că activitatea fizică și transpira­ția mo­di­fică parfumurile. Evi­tați să mas­cați mirosu­rile corporale cu apă de toa­letă! E bine să știți că miro­surile alunecă mai ușor pe pie­lea gra­să, când se con­su­mă alcool sau pican­terii.

Fiți econoame când ieșiți în societate
În Japonia, femeile nu se parfu­mea­ză niciodată, ca să nu-i incomodeze pe cei printre care trăiesc. Fără să ajungeți până aco­lo, optați pentru parfu­muri dis­crete, când ieșiți în lo­curi publice, sau di­mi­neața, când simțul mi­ro­sului e mai dezvoltat.

Seara, puteți folosi parfum, dar cu multă discreție
După ce soarele asfin­țeș­te, apa de toaletă poate să cedeze locul parfu­mu­lui, dar folosit cu par­ci­mo­nie. În niciun caz par­fu­mul dvs. nu trebuie să v-o ia înain­te, asemenea unui nor, ci trebuie să vă în­vă­luie ca un abur vag. La ci­nema, la teatru sau la res­taurant, evitați parfu­mu­rile grele (de roze, vanilie, mosc). Nu fac casă bună cu mirosul de grătar sau de pește prăjit.