SĂPTĂMÂNA 4-10 MARTIE

Tana Rosca
Prima eclipsă a acestui an se apropie rapid. Ea va avea loc în noaptea de 8 spre 9 și va fi o eclipsă totală de Soare, în Pești. Îi va afecta cu precădere pe cei născuți la finele celui de-al doilea și începutul celui de-al treilea decan din Pești, Fecioară, Gemeni și Săgetător. Deoarece planeta ce guvernează această eclipsă este însuși marele Jupiter, con­se­cin­țele nu vor fi din cele rele. Jupiter se găsește actual­men­te în miș­care retrogradă, în semnul Fecioarei, deci vom putea să devenim mai realiști, să ne schim­băm perspectiva asupra situației noastre de la ser­viciu, a relațiilor cu colegii. Ne putem schimba stilul de viață sau regimul alimentar, găsind soluții mai potrivite. E bine să evităm deciziile impulsive - vom avea minimum șase luni să le regretăm. La fel de bine e să fim moderați în așteptări, căci situațiile sau per­soanele despre care credem că ne vor umple de feri­ci­re vor ajunge să ne exaspereze, în cazul în care fi­xăm ștacheta prea sus. Pla­neta comunicării, Mercur, in­tră duminică în Pești, unde se află deja Soarele, as­teroidul Chiron și Nep­tun. Mercur va încerca să adu­că claritate în confuzia ins­pirată ce domnește aici, dar va reuși doar după eclip­să. Marte își schimbă la rândul său locul - și nouă norocul, trecând luni în Săgetător. De aici, ne trans­mite nevoia de mișcare, de aventură, de călătorii că­tre destinații exotice, ne tre­zește entuziasmul și do­rin­ța de-a ne face remarcați.

Semnele cardinale

Berbecii
care ciulesc urechile la bârfe pot afla, de duminică încolo, ce se spune pe seama lor. De luni, vă ieșiți din interiorizare și începeți să vă desfășurați. În preajma eclipsei puteți avea trăiri spirituale sau vă puteți simți deprimați.
Racii sunt favorizați, atât de intrarea lui Mercur în Pești, cât și de eclipsa ce se petrece tot acolo. Veți putea să vă priviți altfel aspirațiile și să vă transmiteți cu­noș­tințele într-o manieră nouă. Marte în Săgetător vă face un lider printre colegi - dar nu exagerați.
Balanțele au nevoie de o zi liberă în preajma eclipsei, pentru că aceasta le poate afecta sănătatea. S-ar putea să aveți energia foarte scăzută și labele picioarelor umflate. Trecerea lui Marte în Săgetător vă avantajează viața socială și relațiile de prietenie.
Capricornii riscă să aibă relații mai tem­peramentale la volan sau față de cei din anturaj, risc ce începe luni și se acutizează marți și miercuri. Ulterior însă, veți putea avea discuții și deplasări cotidiene rodnice.

Semnele fixe:

Taurii
simt nevoia să comunice mai mult cu prietenii, să li se confeseze. În preaj­ma eclipsei însă, s-ar putea să divulgați anumite lucruri, pe care să le regretați apoi. Se prea poate să apară o nouă ocazie de investiție, dar exa­mi­nați-o bine înainte să-i dați curs.
Leii au, în mare parte, situații fi­nan­cia­re încurcate. Odată cu intrarea lui Mercur în Pești, duminică, începeți să aveți o reprezentare mai clară asupra lucrurilor, dar așteptați cu acțiunea până după eclipsă. Marte vă poate stârni o pasiune, de luni încolo.
Scorpionii trec printr-o ciudată in­de­cizie în probleme amoroase sau legate de copii, care poate culmina în preajma eclip­sei. Dacă nu sunteți sută la sută siguri că vreți copii, luați-vă toate mijloacele de precauție. O chestiune financiară poate fi tranșată începând de luni.
Vărsătorii sunt puși în încurcătură de multitudinea de opțiuni pe care le întrevăd, de duminică, în privința banilor. Aveți grijă să respectați prevederile legale și să întreprindeți primii pași după eclipsă. Viața socială se intensifică de luni.

Semnele mutabile:

Gemenii
încep să-și facă tot felul de planuri deștepte privitoare la carieră, de duminică încolo. Acestea s-ar putea dovedi însă iluzorii după eclipsa de miercuri spre joi. Aș­tep­tați deci până atunci cu ideile dvs. De luni, partenerul de cuplu poate deveni arțăgos.
Fecioarele și-o pot încasa din mai multe părți. Partenerul (de cuplu sau de afaceri) vă poate spune lucruri care se do­ve­desc false, după eclipsa de Soare. În ace­lași timp, în familie pot interveni conflicte, generate de intrarea lui Marte în Săgetător, luni.
Săgetătorii care petrec weekendul în familie ar face bine să mănânce și să bea cu moderație. Organismul dvs. devine tot mai sensibil la toxine și poate reacționa vi­ru­lent, mai ales în preajma eclipsei. În plus, Marte intrat luni în semnul dvs. acutizează totul.
Peștii devin tot mai confuzi, pe măsură ce se apropie eclipsa totală de Soare din semnul lor. Mercur, care intră duminică în zodia dvs., accentuează sciziunea dintre gândire și simțire. Aveți grijă ca această polaritate să nu vă afecteze cariera, de luni încolo.