Leacuri vechi, cu efecte mari

Cititor Formula AS
Leac pentru anchiloze și dureri reumatice

Vă propun trei rețete moștenite la noi, în familie, pe care le-am încercat cu folos.
Se iau 3 fieri de porc (bila care se desprinde de fi­cat) și se introduc într-o sticlă de lapte cu gura largă, iar peste ele se toarnă ori alcool, ori țuică de 45 de grade. Se lasă la macerat vreme de 6 săptămâni, după care se poate folosi, ungându-se locurile dureroase seara, la culcare. După câteva săptămâni, veți fi ca nou.

Leac pentru dureri de stomac

Ingrediente: 2 morcovi mari, 2 mere mari, 1 lămâie, 2 linguri de miere de albine. * Preparare: Morcovii și merele se rad cu coajă cu tot. Lămâia se stoarce peste ele, iar după o oră se trece totul prin tifon. La sucul obținut se adaugă mierea. Se bea încet. Tratamentul se face 6 zile, de preferință dimineața.

Leac pentru hemoroizi

Ingrediente: 300 g tărâțe de grâu, 5 frunze de var­ză, 5 frunze de viță-de-vie. * Preparare: Se fierb toate componentele în 6 l de apă, timp de un sfert de oră. Se strecoară lichidul într-un lighean și se lasă la răcit, cât să devină suportabil. Se fac băi de șezut cinci seri la rând. Rezultatele apar imediat.
ANA MIHĂESCU - Slatina

Cafea anti-gripală

Ingrediente: 1 gălbenuș de ou, 30 g zahăr, o ceaș­că de cafea fierbinte, 1 păhărel cu rom.
Se prepară cafeaua destul de tare, iar într-un pahar mare, se amestecă gălbenușul cu zahărul, apoi cu ro­mul. Se adaugă cafeaua fierbinte, se amestecă și se ser­vește imediat. Mie mi-a fost de folos. Sănătate!
FELICIA - București

Leac pentru cancerul de testicule

Cancerul de testicul de orice fel se tratează cu Mă­rul-lupului, din care se face un ceai concentrat, pen­tru băi de șezut, și un ceai mai puțin concentrat, care se ia pe cale orală. Pentru băi de șezut se ia o mână bună de plantă și se introduce într-un vas mai mare, peste care se toarnă vreo 6 litri de apă. Se fierbe până scade apa la vreo 4 litri. Se lasă să se răcească, se strecoară, și se încălzește din nou. Se toarnă într-un lighean mai mare un litru de ceai, la temperatură potrivită, și se face baie de șezut. Pe parcurs, se toarnă, cu o cană, câte puțin din ceaiul rămas, care trebuie să fie fierbinte. Durata unei băi este de 20-30 minute. Băile se fac zilnic. Cea­iul cu care se fac băile se poate folosi de 3 ori. Când se termină baia, este indicat ca zona testiculară să nu se șteargă cu pro­sopul, ci să se lase să se usuce. După baie, bolnavul trebuie să stea în pat, acoperit, cel puțin o oră. Este indicat ca aceste băi să se facă seara, înainte de culcare.
Ceaiul pentru băut se face în fe­lul următor: se ia o frunză mai mare de Mărul-lupului cu codiță cu tot, care se fierbe într-un litru de apă, până ce lichidul sca­de aproape la ju­mătate. Se lasă să se răcească, se stre­coară. Ceaiul se bea în decursul unei zile, neîndulcit. După o săptă­mână, după ce corpul s-a obișnuit cu acest ceai, se pot băga 2 frunze la un litru de apă. Dacă nu găsiți Mărul-Lupului proaspăt, îl puteți cumpăra din magazinele naturiste sau direct de la producătorii din Munții Apu­seni, care au licență de preparare. Ceaiul e toxic. Ur­măriți îndeaproape recomandările din prospect.
Dacă doriți ca însănătoșirea să fie cât mai grabnică, ar fi bine ca pe lângă tratament să citiți zilnic Acatis­tul lui Iisus, dimineața, la prânz și seara. Înainte de a citi Acatistul, se zic Tatăl nostru și Crezul.
Tot ce am scris aici am făcut eu însumi. Am avut cancer testicular și m-am vindecat. Vă urez tuturor sănătate.
VASILE GROZA - Aiud

Cum se vindecă insomnia

Mulți cititori ai revistei v-au cerut leacuri contra insomniilor. În 1989, în urma unui șoc emoțional și a unei hepatite, am avut vreme de mai multe săptămâni insomnii puternice. Văzând că tranchilizantele nu mai au niciun efect, am renunțat definitiv la ele. Mama mea m-a ajutat foarte mult. În primul rând, am făcut o baie completă de scuturătură de fân. Cine nu gă­seș­te, să facă baie cu frunze de nuc, pelin, coa­da-calului, gălbe­nele, coada-șoricelului sau cimbrișor. Toate plan­tele aromate sunt bune. După acea baie, am dormit prima dată 5 ore, după săptămâni de in­somnii. Pe cale inter­nă: se beau ceaiuri de talpa-gâștii, hamei, valeriană (la ale­gere), ceai de tei. Un alt leac, care nu mi-a lipsit din 1991 încoace, este pole­nul. Se fac cure prelungite, de până la două luni, luându-se cam 3-6 lin­guri pe zi. Se poate lua oricât. Nu face rău, doar poftă de mâncare.
O altă metodă pe care am desco­perit-o recent: cum­părați-vă un cristal de cuarț. Cristalul se purifică cu "Invocația luminii" spusă de trei ori, cu voce tare ("In­voc lăun­tric lumina lui Hristos. Sunt un canal curat și perfect. Lu­mina îmi este călăuză"). Cristalul se ține în mâna stângă (în pumn), cu vârful îndreptat spre încheietura mâinii. "Invo­cația luminii" spusă de trei ori, cu voce tare, curăță cristalul de energia negativă adunată în el și în același timp îl încarcă de energia luminii. Invocația trebuie rostită cu maxi­mum de concentrare. După ce a fost purificat, crista­lul se așează în mijlocul frunții cu vârful arătător către creș­tetul capului. Înainte de a vă culca, fixați-l pe frun­te cu leucoplast. Uneori, somnul survine aproape instan­ta­neu. Spun lucrul acesta din proprie și îndelun­gată experiență. Cristalul este un obiect personal. El nu mai trebuie atins de o altă persoană. Timp de 33 de zile, pur­tați-l aproape de corp, eventual în buzunar. Pe cât posibil, căutați ca nici o altă persoană să nu-l vadă, să nu-l atingă.
Dar nici una din metodele de mai sus nu va da re­zultate dacă nu înlăturați cauza (de obicei emoțională) care a generat in­somniile. Faceți pace cu ceilalți și cu dvs. înșivă. V-aș mai putea recomanda să citiți Pa­raclisul Maicii Domnului, pe care-l gă­siți în orice carte de rugăciuni.
EUGENIA - Bacău

Leac contra oxiurilor la copii

Se curăță și se pisează bine 2-3 căpățâni de usturoi, peste care se pune apă. Se lasă să stea circa o jumătate de oră și se strecoară prin tifon. Seara, înainte de culcare, i se face copilului clis­mă cu lichidul obținut, folosind o pară de cauciuc cumpărată de la farmacie (care se unge cu alifie pentru a nu irita anusul). Restul de usturoi se amestecă cu mie­re și i se dă copilului să-l mănânce în aceeași sea­ră. Se repetă procedura vre­me de o săptămână, în fie­care seară. La sfârșitul săptămânii, i se administrează un purgativ procurat de la farmacie.
CONSTANTINA PĂTRAȘCU - Slatina, jud. Olt

Leac contra negilor

Metoda pe care v-o propun poate părea băbească, dar pe mine m-a scăpat de un neg din talpă, care după o vreme îmi provoca dureri mari la mers. O bătrână m-a învățat următoa­rea metodă extrem de simplă: cău­tați prin curte sau pe marginea drumului un os vechi, adâncit în pământ (spălat de ploi și albit de soare). După ce îl găsiți, așteptați să fie luna de pe cer în descreștere (între faza de lună plină și faza de lună nouă) și frecați-vă ușor negul cu partea osului care a stat pe pământ. Nu contează în ce moment al zilei aplicați "tratamentul", important este să duceți osul la locul unde l-ați găsit, așezându-l în aceeași poziție. Repetați operația, rostind și un gând către Dum­nezeu. Personal, am făcut cele descrise mai sus vreme de trei zile, după care durerile au dispărut. Mare mi-a fost mirarea când, după 2-3 săptămâni, în talpă nu mai era nici urmă de neg.
ANCA MUNTEANU - Brașov

Leac pentru vindecarea cirozei


Un tratament băbesc, adjuvant, care vin­decă hepa­titele (cronică, epide­mică) este tăierea sub limbă. Bol­navii să caute o persoană care se pricepe la această metodă, folosită pe vremuri la țară. Fiind bol­navă de hepatită cronică persistentă cu suspi­ciune de ciroză, eu însămi am practicat aceste tăieri sub limbă (în 6 luni de 2 ori, apoi o dată pe an) și acum sunt sănă­toasă și mă simt excelent. În plus, am făcut o cură cu ceaiuri hepatice: rădă­cină, frunze și flori de cicoare, coajă de crușin, gălbenele, ros­topască, sună­toa­re și sal­vie. Se amestecă toate în cantități egale și se face o infuzie dintr-o lin­guriță de amestec opărit cu un sfert de litru de apă în clocot. Se bea câte o cană, îna­inte de mese. Tratamentului naturist i-am asociat și un trata­ment cu Essentiale, un medicament care se gă­sește în farmacii.
AURICA MATEI - București

Leac pentru conjunctivită

Vă propun un tratament pe care l-am urmat cu suc­ces în iarna care a trecut: comprese calde cu ceai de albăstrele o perioadă de circa două săptă­mâni, con­comitent cu aplicarea (cu degetul) pe gene a unei pelicule subțiri de ulei de ricin (sau doar la colțurile ochilor). Din cauza serviciului, făceam tratamente doar seara (sunt operator pe calculator), dar și așa a dat rezultate. Am făcut conjunctivită pe un fond de oboseală a ochilor și din cauza frigului. Picăturile, unguentele din farma­cii și bitterul suedez nu mi-au fost de nici un folos. Multă sănătate celor ce vor urma acest tratament.
LAVINIA BOGDAN - Constanța

Leac contra retenției de urină

Stoarceți cu mâna sau cu ajutorul stor­cătorului de fructe un kilogram și jumătate de struguri albi. Stre­curați lichidul obținut și beți jumătate din el dimi­nea­ța, pe sto­macul gol, iar cealaltă jumătate seara, înainte de a vă culca. Adăugați în suc câteva picături de lă­mâie.

Leac pentru îmbunătățirea circulației sângelui

Preparați un vin de salvie după următoarea rețetă: puneți la macerat, vreme de 8 zile, 80 g frunze de salvie proaspătă (se găsește în piețe), într-un litru de vin alb sec (curat). Când e gata, strecurați-l printr-un tifon și îndulciți-l cu miere. Se bea un pahar înaintea meselor de prânz și seara.
ELENA FRANK - Brașov

Rețetă chinezească pentru bolile arterelor

Această rețetă a fost descoperită în China, scrisă pe o plăcuță de argilă, într-un templu tibetan. Este un preparat pe bază de usturoi, care îndepărtează din orga­nism depunerile de grăsime, îl apără de atero­scleroză, preîntâmpină apariția infarctului, a stenocar­diei și formarea tumorilor. Folosirea ei regulată îm­bu­nătățește vederea și are efecte de întinerire și ener­gizare a organismului.
Mod de preparare: Se curăță 350 g de usturoi, se zdrobește ca pentru mujdei, se pune într-o sticlă și se toarnă deasupra 300 ml alcool de 96%. Se lasă la ma­cerat timp de 10 zile, după care se strecoară printr-o cârpă curată. Se mai lasă două zile, după care se ad­mi­nistrează zilnic, sub formă de picături, câte 50 ml amestecate în lapte fiert.
Picăturile se iau înainte de a mânca, de 3 ori pe zi, după următoarea rețetă:
Ziua Mic-dejun Prânz Cină
1 1 picătură 2 picături 3 picături
2 4 picături 5 picături 6 picături
3 7 picături 8 picături 9 picături
4 10 picături 11 picături 12 picături
5 13 picături 14 picături 15 picături
6 15 picături 14 picături 13 picături
7 12 picături 11 picături 10 picături
8 9 picături 8 picături 7 picături
9 6 picături 5 picături 4 picături
10 3 picături 2 picături 1 picătură

Începând din ziua a 11-a, se iau câte 24 de picături zilnic, în porții de câte 8 picături, înainte de fiecare masă (8x3=24), până ce soluția pregătită se termină complet.
Tratamentul își păstrează efectul în organism timp de 5 ani, după care poate fi reluat. Efectul e garantat, numai prin prepararea corectă a esenței de usturoi, așa cum a fost redată mai sus.
ILIE BRUMAR - Baia Mare