Ca să aveți sâni frumoși...

Redactia
Numeroase cititoare ne întreabă dacă sânii pot să fie îngrijiți cu aceeași eficiență ca trupul și tenul.

Răs­punsul este afirmativ. Ba și mai mult, îngrijirea lor este obligatorie, fiindcă natura nu-i ajută prea mult. Forma lor e susținută doar de doi mușchi și de țesutul con­junctiv. Ca să-și păs­treze frumusețea vre­me îndelungată, sânii au nevoie de aju­tor. Cum? Aflați din programul pe care vi-l prezentăm. Având în vedere că moda din anul acesta "operează" cu de­col­teuri adânci, ar fi cazul să-l aplicați.

* Comprese la frigider

Compresele reci, apli­cate pe sâni, reprezintă o veritabilă binefacere. U­dați un prosop, stoarceți-l bine și băgați-l 10 minute în frigider (nu în congela­tor!), apoi aplicați-l pe sâni. Răceala compri­mă pielea, circulația sângelui se acti­vea­ză, țesuturile se întăresc.

* Dușuri reci
Reprezintă adevă­ra­ta sursă de energie pen­tru pie­lea obosită. Dacă nu suportați apa rece pe în­tre­gul corp, îndreptați jetul puter­nic de apă doar către sâni. Efectul este același: circu­la­ție activată, elimi­na­rea de­punerilor de gră­simi, întărirea țesutului con­­junc­tiv.

* Masaje uscate (zilnic)
Înainte de-a face duș, folosiți o mă­nușă de baie, un burete de tărtăcuță (lu­far) sau o perie potrivită. Frecați-vă sâ­nii cu mișcări circulare, de jos în sus (evi­tați atingerea mameloanelor). Du­pă ce faceți duș, ungeți-vă sânii cu cremă.

* Frumusețe cu ajutorul sucului de lămâie
Sucul de lămâie conține vitamina C, acizi organici și săruri minerale, care întăresc țesuturile. Stoarceți două lămâi și întindeți-vă sucul cu degetele pe sâni, până aproape de gât. Lăsați să acționeze 10 minute, apoi spălați-vă cu apă rece. Eficiență sporită au feliile de lămâie (ro­tocoale) așezate pe sâni și lăsate să ac­ționeze cât mai mult.

* Extracte de alge
Cremele cu extracte de alge au apărut și la noi. Un masaj regulat al zonelor sânilor păstrează fermitatea țesutului. A­plicați crema pe vârful de­getelor și faceți-o să pă­trundă în piele apăsând ușor de jur împrejur.

* Gimnastică
* Așezați-vă pe un covor în ge­nunchi, cu spatele drept. Lipiți-vă pal­mele între sâni, cu vârful îndreptat spre bărbie. Apăsați-le între ele cât pu­teți de tare, numărând până la 10. Re­laxați-vă, apoi repetați exercițiul. (În to­tal, de 10 ori.)
* Stați drept, cu picioarele ușor des­făcute și brațele întinse în față. În fie­care din ele țineți câte o sticlă plină cu apă (din plastic). Apropiați și înde­păr­tați brațele de 10 ori, apoi încrucișați-le în față, în formă de foarfece. Veți simți cum lucrează sub piele mușchii sânilor.