Săptămâna 15-21 aprilie

Tana Rosca
Mijlocul lunii aduce cu sine oarecare turbu­lențe pe ceruri. Micul malefic Marte, pla­neta stăpânitoare a acestui an, intră în mișcare re­tro­gradă luni, în zodia Săgetătorului. În aceeași zodie există deja marele malefic Saturn, tot în miș­care re­tro­gradă. Iar când ambii malefici merg de-a-ndă­­ra­telea, nu prea are cum să ne meargă bine. Cursul fi­resc al energiei este blocat, simțim pre­si­u­nea de a fa­ce diferite lucruri, care mai de care mai pu­țin plă­cu­te, dar nu reușim să ne mo­bi­li­zăm. Pen­tru a nu forța lu­crurile, ar trebui să fa­cem un pas îna­poi, ca să ne dăm seama dacă ce trebuie făcut este o ur­gen­ță obiec­tivă (ter­mene-limită, obligații asu­ma­te etc.) sau una su­biectivă (simțim psihologic nevoia de a pune ca­păt unor situații). Dacă este vorba despre urgențe psi­ho­­lo­­gice, ar fi mai bine să nu acționăm, ci să încer­căm să ne dăm seama ce anume ne împinge, din in­te­rior, să for­țăm niște situații blocate. Chiar a doua zi, marți, pu­ter­nicul Pluton intră la rândul său în miș­care re­tro­gradă, resimțită mai ales de Scorpioni. Celelalte zodii pot fi afectate printr-o brus­că revenire asupra unor de­cizii legate de bani sau de investiții emo­ționale puter­nice. Presiunea psihologică poate fi greu de su­portat luni și marți, când certurile pot avea efecte mai dăunătoare ca oricând.

Semnele cardinale:

BERBECII
care călătoresc au nevoie de prudență maximă pe parcursul deplasărilor. Aceeași prudență vi se recomandă și în pri­vința opiniilor pe care le exprimați, care-i pot supăra pe mulți. Miercuri este esențial să nu îi contestați pe șefii dvs.
RACILOR le recomandăm mare atenție cu privire la sănătate, luni. Respectați cu ri­gurozitate regulile de protecție a muncii, mai ales dacă este vorba de protejarea ca­pului. La serviciu pot izbucni certuri cu colegii. De miercuri, acestea se pot extinde și asupra cuplului.
BALANȚELE ar face bine să evite atât șo­fatul, cât și discuțiile în contradictoriu cu cei din anturaj, mai ales luni. Aveți nevoie de toată diplomația dvs. pentru a vă ma­ni­fes­ta nemulțumirile cu calm. Dacă încercați să le re­pri­mați, ele vor afecta, de miercuri, relațiile familiale.
CAPRICORNILOR, dușmanii de taină le pot în­tinde luni o cursă deosebit de peri­cu­loasă. E important să vă păstrați calmul și să întrebați mai de­grabă decât să reac­țio­nați. De miercuri în­colo, treceți la o contraofensivă care vă poate costa mai mult decât face.

Semnele fixe:

TAURII
reușesc să-și manifeste pute­rea prin cuvinte. Sunteți deosebit de per­sua­sivi, mai ales duminică, și puteți atrage atenția unor persoane influente. De marți încolo, pu­teți fi tentați să reveniți asupra unor decizii de afaceri, ceea ce n-ar fi o idee bună.
LEII riscă să se certe cu persoana iu­­bi­tă pe tema banilor. Fie dvs. înșivă vă lăsați duși de val la masa de joc, fie partenerul exa­­gerează cu distracții pe care le finanțați dvs. În­cepând de marți, vă puteți aștepta la intrigi de birou.
SCORPIONII se simt luați prin sur­prin­dere de intrarea succesivă în mișcare re­tro­gradă a planetelor care îi guvernează. Luni poate fi vorba de o schimbare ra­dicală a veniturilor directe, dacă țineți neapărat să vă im­pu­neți, miercuri riscul e legat de anturaj.
VĂRSĂTORII se pot abține cu greu să nu se certe, luni, cu un prieten care de­vi­ne brusc autoritar. Și ulterior va trebui să fiți di­­plomați, căci persoanele lezate se pot coaliza, de marți încolo, în secret împo­triva dvs.

Semnele mutabile:

GEMENII
stau la sfat de taină cu per­soa­ne bine informate. Ceea ce aflați duminică vă poate fi de mare folos. Tensiunea din cuplu poate deveni dramatică lunea și numai dvs. puteți da înapoi. Miercuri aveți de revizuit un bilanț contabil.
FECIOARELE ar trebui să profite din plin de weekend-ul liniștit, petrecut cu Lu­na în semnul lor. Asta pentru că aveți ne­vo­ie de tot calmul dvs. pentru a face față bala­mu­cului care se poate isca în familie.
SĂGETĂTORII, nu tocmai calmi de felul lor, își pot pierde și bruma de răbdare pe ca­re le-a mai lăsat-o Saturn retrograd în sem­nul lor, luni, când Marte, tot în semnul lor, o ia la rândul său în marșarier. Pierderile se pot face simțite în primul rând pe plan material.
PEȘTII pot fi dați complet peste cap de ati­tudinea dură pe care o au șefii lor, în­ce­pând de luni. În cazul în care v-ați plâns prietenilor și ați găsit sprijin la ei, puteți fi sur­prinși de faptul că, de marți, ei încetează să vă mai susțină.