Răspuns pentru CARMEN - Galați, F. AS nr. 1209 - "Băiețelul unei prietene are neurofibromatoză. Există vreun remediu?"

Redactia
Dr. MIRCEA PEIA - specialist medicină complementară și reflexoterapie - Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: mirceapeia@yahoo.com

Este ușor de înțeles disperarea prietenei dvs. cu privire la diagnosticul de neurofibro­matoză cu care se confruntă băiețelul ei. Din nefericire, până în prezent nu există remedii naturiste care să poată controla această patologie, ale cărei manifestări sunt cauzate de o mutație sau deleție a genei NF1. Produsul aces­tei gene este, practic, un supresor tumoral (neurofibromina), iar scăderea producției acestei proteine determină diferitele manifestări cli­nice tumorale. Altfel spus, neurofibromatoza este o boală genetică de tip multisistemic, asociată cu manifestări ortopedice, neurologice și cutanate. Totuși, neu­ro­fibromatoza de tip I diferă de cea centrală sau de tip II, subiecții cu tipul I prezentând manifestări cuta­nate relative, în schimb, având o in­cidență ridicată a meningioamelor și neurinoamelor acustice bilaterale. Totodată, pacienții cu neurofibro­ma­toză de tip I au un prognostic mai bun, cu mai puține tumori neuro­lo­gice. Printre complicațiile asociate cu neurofibromatoza tip I se numără cecitatea (orbire), glioamele nervului optic, tumori ale măduvei spinale și anomalii ale oaselor lungi care, câ­teodată, necesită amputație. Riscul pentru tumori benigne și maligne, în general, crește pentru cei afectați de această boală, iar la copii, perioada pubertății precipită dezvoltarea neurofibroamelor subcutanate. În schimb, glioamele tind să fie de grad mic și cu prognostic oarecum favo­rabil.
Pe lângă problemele care vizează capacitatea de învățare, se mai constată frecvent deficite de atenție și hiperactivitate, deficite vizuale spațiale și motorii, cognitive, cu sau fără retard mental. Nu este de ne­glijat nici evidența faptului că în copilărie este pre­zent riscul de leucemie, în special leucemia mieloidă cronică și mielodisplazia.
Tratamentul pacientului cu neurofibromatoză include examinări de rutină și intervenții chirurgicale de necesitate. Pentru copii mai mici de 5 ani se prac­tică examinarea bianuală și examenul oftalmologic anual pentru detectarea timpurie a gliomului de nerv optic. Leziunile asimptomatice pot fi monitorizate clinic, în timp ce cele simptomatice necesită chimio și radioterapie. Intervenția chirurgicală se pretează doar în cazurile în care leziunile determină hidroce­falie sau proptoză cu cecitate. La copii mari, neoplas­mele pot apărea din neurofibromul plexiform sau tu­mora tecii nervilor periferici, dar, deși rezecția com­pletă este cea mai viabilă șansă de vindecare pentru neoplazii, chimioterapia adjuvantă este necesară pentru tumorile nerezecabile sau metastazice.
În concluzie, deși neurofibromatoza este o pa­to­logie severă, cu prognostic nefavorabil, majoritatea persoanelor bolnave au o speranță de viață relativ lun­gă, în cazul în care detectarea problemelor și com­plicațiilor se face la timp. Să auzim numai de bine.


Ing. BOGDAN VICTOR - specialist în fitoterapie, reflexoterapie și bioenergie - București, tel. 021/242.67.36, 0723/74.23.98 (între orele 20-22)

"După un accident vascular am rămas cu vedere dublă"
(Răspuns pentru VASILE I. - București, F. AS nr. 1200)


Stimate domnule Vasile, pentru a vă putea reco­manda un tratament naturist pentru suferința dvs., a trebuit să am în vedere două tratamente, cel pentru pareze și cel pentru afecțiuni oftalmologice.
Tratamentul naturist pe care trebuie să-l urmați este următorul și se compune din: regim alimentar, automasaj, administrarea de Apisan-Forte, terapia cu apă distilată, rețete naturiste.
Regimul alimentar cuprinde:
Alimente recomandate (medicamente în cazul bolii dvs.): orez, grâu, supă cu grăsime (slănină), lapte cu caimac, produse lactate fără iaurt, legume verzi fierte, legume cu ulei, fructe dulci, portocale, mandarine, lămâi, struguri, ouă, stafide, băuturi reci, suc de fructe, zahăr. Se bea zilnic timp de o lună un litru suc combinat din morcovi și rădăcină de pă­trunjel (50% - 50%).
Alimente interzise (otravă în cazul bolii dv.): fa­sole, ceai fierbinte, cafea, alcool, pește, carne, con­di­mente iuți, sare, ulei, ceapă, usturoi, praz, iaurt, oțet, porumb, alimente fripte sau prăjite, mâncăruri grele.
Alimentele care nu sunt menționate în cele două grupe sunt nerecomandate pentru dv., având în ve­dere boala de care suferiți.
Automasaj. Pentru automasaj aveți nevoie de 7 planșe și instrucțiuni și le puteți primi, gratuit, sunând la tel. 0723/74.23.98, seara, între orele 20-22.
Administrarea de Apisan-Forte. Pentru redo­bân­­direa sănătății, veți lua 2 linguri de Apisan-Forte pe zi, timp de 2 luni, și 1 lingură pe zi, 4 luni. Prima lingură de Apisan-Forte se ia dimineața, pe nemân­cate, iar a doua, după masa de prânz.
Terapia cu apă distilată: Pe perioada tratamen­tului se recomandă a se consuma în loc de apă obiș­nuită, apă distilată. Cantitatea totală de apă dis­tilată ce trebuie consumată este de maxi­mum 90 litri. Această cantitate se bea în funcție de necesitățile orga­nismului, neimpunându-se anu­mite cantități zilnice. Pe perioada când consumați apă distilată, se reco­mandă să nu beți altă apă. Consu­mul de apă distilată are o contri­buție substanțială la vindecarea bo­lii dumneavoastră.
Rețete naturiste pentru boli de ochi:
* Rețeta egipteană: este o rețetă practicată de vechii fenicieni, descoperită pe tăblițele din manu­scrisul de la Cairo. Se iau 200 g ficat de vacă și se fierb în apă câte­va minute, apoi se pune un prosop peste cap și se face baie de ochi cu aburii ficatului opărit timp de 10 minute, după care se stă cu prosopul pe ochi până se răcește. Se repetă procedeul 10-14 zile.
* În fiecare seară, se pune în ochi o picătură miere diluată cu ser fiziologic (1:1).
* Se consumă alimente bogate în vitaminele A și C.
* Regenerare celulară: Se face un amestec în părți egale (câte o linguriță) din scorțișoară, nuc­șoară și frunze de dafin uscate. Se pune amestecul într-o cană cu apă fier­binte și se infuzează 20 de mi­nute. Se strecoară. Conținutul se îm­parte în două și se bea jumătate de cană dimineața, și ju­mătate de cană după-amiaza.
* Curățarea limfei: Procedura durează 3 zile. Se fac clisme dimineața și seara, cu ceai de coada-calului (2 litri). Nu se mănâncă nimic, în fiecare zi se bea un amestec din: 2 litri apă + 1 litru suc grapefruit + 1/4 suc lămâie + 3/4 suc portocală (în total 4 litri lichid). Pe parcursul celor 3 zile se elimină din orga­nism 12 litri de limfă acidă bolnavă.
* Fortificarea sistemului imunitar: Se pune într-o ceașcă drojdie de bere alimentară cât o nucă și o cantitate egală de miere, deasupra. Se lasă să stea 10 minute, apoi se amestecă bine. Se mănâncă dimi­neața și seara înainte de mese, 4 zile pe lună.
* Tonic general: Se umple o sticlă de 0,5 litri cu usturoi pisat, peste care se adaugă alcool. Se păs­trează preparatul două săptămâni la căl­dură, după care se stre­coară. Doza: o dată pe zi, înainte de masă, se în­ce­pe cu 2 picături, adău­gând în fiecare zi câte o picătură, până se ajun­ge la 25 de picături. Apoi se micșorează do­za, descrescând în fiecare zi cu o picătură, până se ajunge la 0 picături. Tra­ta­mentul se face de 2 ori pe an.
Rețetele se fac pe rând, la alegerea dvs. În cazul când veți practica acest tratament cu conștiin­cio­zitate, vă veți recăpăta vederea, ca și d-l Vladimir Penescu, care mi-a mulțumit în F. AS nr. 1148. Vă doresc multă sănătate și succes în efectuarea corectă a tratamentului prescris de mine.


Dr. IOAN GH. MĂRGINEAN - medic primar ORL - C.M.I. "SANOMED" Sibiu, Bd. Victoriei nr. 6, tel. 0722/73.52.72

"Mi-e teamă să nu surzesc. Am doar 26 ani!"
(Răspuns pentru MIRUNA - Craiova, F. AS nr. 1207)


Otita medie supurata cronică este o afecțiune inflamatorie cronică a mucoperiostului urechii medii, caracterizată prin existența unei perforații timpanale și a unui proces supurativ microbian. Se clasifică în otită supurată cronică simplă (beneficiază de tra­tament medicamentos și naturist) și otită medie su­purată cronică colesteatomatoasă, care necesită, pentru vindecare, tratament chirurgical. Otita medie supurată cronică simplă se caracterizează clinic prin­tr-o otoree sero-mucoasă recidivantă, cu perioade de suprainfecție bacteriană, cu scurgere purulentă și o moderată hipo­acuzie (scădere de auz). Tratamentul în otita medie supurată cronică simplă este complex și insistent. Planul terapeutic se poate schematiza astfel:
* Recoltarea secreției otice pentru efectuarea antibio-fungigramei.
* Tratament local cu aspirația secrețiilor, toaletă cu alcool boricat 4%, instilații de soluții antiseptice (Betadine diluata), Propolis (soluție 10%, cu acțiune antimicrobiană, antifungică, antiinflamatorie și imu­nostimulentă).
* Efectuarea a 10 ședințe de unde scurte (doza 2, câte 10 minute, regiunea mastoidiană).
* Tratament loco-regional patogenic: asanarea medico-chirurgicală a focarelor infecțioase din căile aeriene superioare, dezobstrucție nazo-faringiană, corectarea disfuncției tubare (trompa lui Eustache), prin aerosoli medicamentoși și aerosolo-aroma­te­rapie cu Ocnasept (soluție salină cu extract din 8 plante medicinale aromatice).
* Tratament general, care constă în terapia aler­giei (coacăz negru - monodoze buvabile și ceai din trei-frați-pătați), susținerea terenului imunologic cu Imunorezistan (extract din echinacea) și a hipo­vita­minozelor cu sirop vitaminizant (extract natural de măceșe și cătina - Fares) și 10 injecții cu vitamina B1 și B6, câte 1/zi!


Ing. dipl. OVIDIU MIRCEA POCANSCHI -Cluj-Napoca, tel. 0264/58.11.36, 0744/91.02.93, e-mail: mirceapocanschi@yahoo.com

"Doresc un remediu naturist pentru un chist la ochi"
(Răspuns pentru MARICA A. - Mangalia, F. AS nr. 1208)


Și eu am suferit de un chist lipomic la cot, de care m-am vindecat în 20 de zile, fără operație, cu un­guen­tul POCO. Dacă și chistul de care suferiți dum­neavoastră este lipomic, adică cu grăsime, vă reco­mand ungeri locale zilnice (dimineața și seara) cu acest unguent. Multă sănătate!

"Sufăr de mai mulți ani de tinea pedis"
(Răspuns pentru GRIGORE SLABU - jud. Galați, F. AS nr. 1208)


Stimate domn, vă recomand ungeri locale cu un­guentul POCO. După primele ungeri mâncărimile vor dispărea, iar în cel mult 20 de zile, vor dispărea și bășicuțele. Multă sănătate!

"Diagnosticul meu: demodecidoză facială"
(Răspuns pentru SILVIA - Vaslui, F. AS nr. 1208)


Stimată doamnă, vă recomand un tratament cu unguentul POCO. Pentru a vedea mai întâi dacă nu sunteți alergică la acest unguent, ungeți-vă cu puțin POCO pe o suprafață mai mică a feței. Dacă constatați că dispar mâncărimile și durerea, vă veți unge pe toată suprafața afectată, timp de cel puțin 20 de zile, de 3 ori pe zi, dimineața, la amiază și seara.
POCO este un medicament cu utilizări universale, brevetat ca invenție, care a dat rezultate specta­cu­loase în numeroase cazuri în care alte tratamente au dat greș. Multă sănătate!