Dieta asiatică

Iulia Vlad
La asiatici, obezitatea e o raritate, la fel și bolile cardiovasculare și diabetul. Secretul îl reprezintă ali­men­tația. Verificată în timp, sănă­toa­să, dieta asiatică ajută să slă­biți în 7 zile, până la 3-4 kilo­gra­me. În fiecare din cele 7 zile aveți voie următoarele ali­men­te:

Orez basmati (și nu din cel care fierbe repede, cu bobul mic) - are puține calorii, dar oferă energie, satură, elimină apa în exces din țesuturi.
Se fierb în apă 300 g de orez, la foc mic, timp de 20 de minute. Se adaugă și un pic de sare și o linguriță de untdelemn. Se împarte în 2-3 porții, care se consumă de-a lungul unei zile. Nu depășiți cantitatea de 300 g pe zi.

Legume - ușor înăbușite (în puțină apă, nu în ulei), sau crude, sunt un ajutor prețios în lupta cu kilogra­mele.
Consumați ardei gras, fasole verde, dovlecei, vinete, ceapă, roșii, castra­veți, praz, bame, salată verde, morcovi, spanac, muguri de bambus, sfeclă, var­ză, napi, ridiche albă, ciuperci, dovleac - în orice cantitate. Nu se adaugă niciun fel de gră­sime.

Pește - sursă de proteine, ajută la arderea caloriilor, prin sporirea metabolismului.
Consumați pește fiert, la grătar, sau marinat - somon, ton, macrou, sardine, heringi etc. - nu mai mult de 300 g pe zi, împărțit în 2 porții.

Condimente - stimulează digestia și arderea grăsimilor.
Adăugați la orez, legume și pește, după preferință: ghimbir, ardei iute, muștar, hrean, coriandru, piper.

Ceai verde - "topește" grăsimea, și reduce pofta de mâncare.
Beți zilnic 2-3 cești, după mese.
În continuare, pentru a mai slăbi, țineți "varianta prescurtată" a dietei, adică 2-3 zile pe săptămână.