Leacuri de la cititori

Cititor Formula AS
- De la lume adunate și-napoi la lume date -

Rețetă contra ascitei
Sunt una dintre cititoarele revistei "Formula AS" și o socotesc una dintre cele mai importante publicații din țara noastră, care aduce în sufletele celor bolnavi și nevoiași bucurie, alinare și speranță de viață. Cu nădejdea că voi spori și eu binele pe care îl faceți, dau mai jos o rețetă pentru ascită și eliminarea excesului de lichid din abdomen.

Oțet din miere de albine și drojdie de bere
Într-un borcan de 12 l se pun 2 kg miere de albine și 100 g drojdie de bere, peste care se toarnă 8 l apă fiartă și răcită. Se amestecă bine, apoi se acoperă cu un tifon. Se amestecă de 3 ori pe zi, ușor. Timp de 4-5 zile fermentația e puternică și se poate revărsa ca laptele în clocot. După ce se mai domolește, se adaugă încă 2 l apă. Se ține la cald, timp de trei luni. Se obține un oțet din care bolnavul va lua zilnic, cu zece minute înainte de masă, câte 20 ml. Rezultatul e miraculos. Mama unei cunoștințe, căreia i se extrăgea lichid din abdomen, a eliminat prin urină excesul de lichid și a mai trăit 20 de ani.
Sfătuiesc pe cei bolnavi de ciroză, care încă nu au ajuns în faza de ascită, să prepare din vreme acest oțet, având în vedere că oțețirea e lentă, 3 luni.
Scriu aceasta, nu fără să mă gândesc cu tristețe la fratele meu, care a murit la 48 de ani, după ce i s-a ex­tras a treia oară lichid. Dacă aș fi știut de acest oțet...
Vă doresc multă sănătate, pu­te­­re de muncă și fericire. Cu stimă,
FEVRONIA-MARIA GRIGORE - str. P. Ispirescu 3, bl. A3, sc. D, et. 10, ap. 4, Iași

Neoplasm pulmonar
* Se ia bitter suedez, 3 linguri pe zi, în ceai, înainte de mesele principale cu 30 de minute.
* Ceai combinat de năpraz­nic. Se pune la macerat o mână de plan­tă, în 250 ml apă rece. Se lasă până a doua zi dimineața. Se stre­coară lichidul. Peste plantele ră­mase, umede, se toarnă o cană cu apă clocotită. Se lasă să se răceas­că, se strecoară și se amestecă cele două lichide (maceratul cu infu­zia). Se beau 3 căni pe zi, pe sto­macul gol, cu înghițituri mici. Se bea apă de izvor, nu mai veche de 24 de ore. Nu se folosește apă de la robinet.
* Infuzie din coada-calului și coada-șoricelului (amestec în părți egale). Se prepară infuzia din 4 lin­guri de amestec la 1 l apă clo­cotită. Din acest ceai se aplică com­prese pe timpul nopții, în zo­nele afectate (pe spate sau pe piept). Tratamen­tul se face până la ame­liorarea bolii.

Carcinom bazo-celular
În primul rând, se ține un regim alimentar strict. Nu este voie să se consume al­cool, cafea, carne și gră­simi animale sub nicio formă, nici zahăr, mezeluri, afu­mătură. Se consumă vegetale, uleiuri vegetale, lactate, pește.
* În paralel cu acest regim, zilnic, se iau câte 2-3 linguri de bitter suedez, în ceai cald (infuzie din coa­da-șoricelului sau sunătoare, alternând o zi coada-șori­celului, o zi sună­toare). Se spală zilnic zona cu bitter sue­dez diluat. După aceea, ungeți cu alifie de gălbenele.
GHEORGHE BURTEA - Albota-Argeș

Tratament pentru arsuri foarte grave
Mi-am vindecat băiatul, în vârstă de 6 ani, care s-a opărit la burtă și amândouă labele de la picioare cu apă cloco­tită, fără să-l duc la doctor. * Se iau frunze verzi (sau chiar uscate, ori de sub ză­padă) de liliac alb simplu (cu flori "nebătute"), în cantitatea nece­sară acoperirii suprafeței arse, și se pun la fiert în apă, până când aceasta se face nea­gră. Se lasă la ră­cit să devi­nă călduță. Se acoperă suprafața arsă cu frunzele călduțe, și se pune deasupra o pânză sau un tifon. Timp de 24 de ore, încontinuu, se ume­zește pansa­mentul cu apa în care au fiert frunzele. (Aces­tea nu au voie să se usuce, ca să nu irite rana.) După 24 de ore, se scoate pansamentul care va ridica și primul strat de piele, cu toate sub­stanțele rămase de la ma­terialul care a provocat arsura, iar rana va rămâne foarte curată. Dacă arsurile sunt foar­te adânci, se re­petă acoperirea cu frunze și umec­­tarea lor. Pansa­men­tul se schimbă la fiecare 24 de ore, până la vin­decarea completă. Pielea ră­mâne catife­lată și elas­tică. Copilul meu (acum are 30 de ani) nu a rămas nici măcar cu cea mai mică cicatrice.
EMILIA PUȘCAȘ - Brașov

Ulcer varicos
Se caută untură proaspătă de porc, dar numai cea de pe "mațul gros" (cu care se umplu chiștele, țăranii știu foarte bine care este). Se topește untura și se păs­trează într-un borcănel mai mic. Se poate folosi ime­diat după ce s-a răcit. Se procedează în felul următor: se spală rana cu Rivanol, se unge cu un strat de untură, se banda­jează cu fașă nouă, curată, se lasă trei zile, după care se desface și se spală iarăși cu Rivanol. Se unge cu un strat de Te­traci­clină, se bandajează din nou și se lasă iar trei zile. Se des­face, se spală iar cu Riva­nol și se pudrează rana cu Ba­neo­cin pul­bere. Se bandajea­ză iar cu fașă curată, se lasă trei zile, după care se repetă pro­ce­dura până la vindecare. Atenție! Nu toate ulcerele se vindecă cu acest tratament, fiindcă nu toate sunt la fel, dar aceia cărora le priește tratamen­tul se vindecă foarte repede. Mare grijă să nu vă loviți la locul bolnav, că de obicei, unde te doare și ești sensibil, acolo te lovești.

Tratament-minune pentru rinichi și prostată
* 1-2 rădăcini de pă­trun­jel se dau pe răzătoare sau prin robot.
* 1-2 mere date prin ră­ză­toare sau prin robot (can­ti­tățile să fie egale!). Se a­mes­tecă răză­turile și se ia câte o lingură, de 3 ori pe zi, dimi­neața, la prânz și seara, îna­intea meselor. O să rămâneți uimiți de rezul­tate.

Leac pentru inimă
* 250 g ovăz, 4 litri apă și puțin păducel. Se fierb toate pe foc mic și se lasă o jumătate de oră, după ce începe să fiarbă. Se beau zilnic cât mai multe căni. Mulți oa­meni nu au mai ajuns la Târgu Mureș pentru operație de inimă.
Pentru detalii, sunați-mă la tel. 0755/19.12.46.
MOȘ COSTACHE - Aleea Căminului, B1, ap. 2, Fălticeni

Afecțiuni hemoroidale
Includ în acest generic: ulcerațiile anale sânge­rân­de, excrescențele interne și exter­ne anusului, fis­tulă depistată colonoscopic - indubitabil generatoare de cancer.
Am enumerat intenționat afecțiunile de mai sus, întrucât toate mi-au fost depistate pe parcursul anilor, de unele unități spitalicești, inclusiv Clinica "Procto­med" - București. Am fost internat, dar am refuzat intervențiile chirurgicale, apelând pe propria-mi răs­pun­dere la medicațiile naturiste, preluate din diverse surse, și anume: am utilizat uleiul de ricin (far­macie) umezind degetul mijlociu într-un păhăruț (cu­tiuță) cu care am frecționat energic și în profunzime, seara și di­mineața, și după caz, și în timpul zilei, timp de 4-6 minute zonele, în special fistula canceroasă. Durata tratamentului este de 4-6 săptămâni, respectiv, până la cicatrizarea zonelor enumerate mai sus.

Atenuarea sindromului Alzheimer
Consultând prospectul specialiștilor în psihiatrie, elaborat pe baza recomandărilor medicului german Alois Alzheimer (1864-1915), descoperitorul bolii care-i poartă numele, am reținut, pe de-o parte, că această boală este incurabilă, ea constituind cea mai frecventă cauză generatoare a sindromului demență senilă, iar pe de altă parte, că există, totuși, tratament pentru acest sindrom - din faza ușoară, către faza moderată, stadiu în care mă aflam și eu în urmă cu 10-12 ani. Această ultimă informație m-a încurajat, în sensul că șansele ameliorării nu trebuiau ignorate, tratamentul indicat făcându-mi bolile mai ușor de suportat. Am mai reținut că acest sindrom este generat - printre altele - de insuficienta oxigenare a capilare­lor epider­mei scalpului și a irigării creierului, care, neactivate metodic, conduc la rigidizarea venelor și respectiv la demență. Pentru a evita cronicizarea aces­tor sechele, eu procedez consecvent, cu rezultate be­ne­fice, astfel:
* În vederea activării capilarelor ce irigă creierul, se recomandă utilizarea unor perii de plastic (semi­rigide) de regulă umezite, cu care se frecționează, timp de 3-4 minute, epiderma scalpului (creștetul ca­pului, lateralele urechilor, tâmplelor, jugularelor gâ­tului, ceafa, sprâncenele, ochii, iar seara, după duș, și dimineața, se face periajul întregului corp.
* În același scop, pentru evitarea gândurilor negre, obsedante, ce întârzie grăbirea somnului, se recoman­dă ca, orice poziție a corpului ai avea, ținând ochii închiși, să descrii imaginar o dungă albă, trasată pe o tablă neagră, sub forma cifrei 8, lent, pe perimetre cât mai largi.
* Se observă că, după astfel de ședințe, benefi­ciem de o irigare reconfortantă a creierului, de grăbi­rea som­nului și de atenuarea în timp a unora dintre simptomele bolii Alzheimer.
GRIGORE COCOȘ - str. Dorobanților 46, Brăila

Pentru tuse
Vă trimit și eu o rețetă populară (verificată în fa­milie) împotriva obositoarei și neplăcutei tuse. Un remediu eficient împotriva tusei de orice fel și pentru orice vârstă: * Se fierbe o lămâie la foc moale, timp de 10 minute (prin fierbere, lămâia se înmoaie și se ob­ține mai multă zeamă). Se taie în două și se stoarce bine într-un pahar de 200 ml. La sucul obținut se adau­gă 2 linguri de glicerină (de la farmacie), echivalent 30 g. Amestecul se agită bine, apoi paharul se umple cu miere. Doza de sirop contra tusei se fixează după nevoie. * Dacă avem un acces de tuse în timpul zilei, luăm o linguriță de sirop (după ce amestecăm bine conți­nutul). * Dacă tușim și noaptea, luăm câte o linguriță de sirop la culcare și una noaptea, când ne trezim. * Pentru tusea rebelă, luăm 6 lingurițe de sirop pe zi: dimineața după trezire, înainte de prânz, după masa de prânz, la câteva ceasuri după aceasta, la cină, la culcare. Pe măsură ce tusea cedează, mic­șorăm numărul dozelor pe zi.
Acest sirop nu deranjează stomacul. Poate fi luat atât de copii, cât și de adulți. Ușurează tusea și o înlă­tură.
Doresc multă sănătate celor ce vor folosi această re­țetă, precum și celor prin bunăvoința cărora va fi cu­noscută. Bunul Dumnezeu să ne dea sănătate, gânduri bune și posibilitatea să ne ajutăm aproapele.
IULIA VORNICU, pensionară - Iași