Dieta cu salată verde - minus 3 kg în 4 zile

Iulia Vlad
Una dintre "verdețurile" pe care nu trebuie să le ratați dacă ți­neți la siluetă e salata verde.

Ideală pentru slăbit, pentru că e foarte bogată în fibre, ea "păcălește" sto­macul, pe care îl umple, dar pentru că are aproape 0 calorii, ne ajută să scăpăm rapid de kilogramele în plus, fără efort, fără amețeli sau stare de slăbiciune. Cura cu salată verde are și efecte miraculoase de revi­gorare și vitaminizare a or­ganismului, de curățare de toxine, de normalizare a tran­zitului intestinal.
O porție de salată se prepară din frunzele proaspete de la o salată de mărime medie, bine spălate, care se rup și se stropesc cu suc de lămâie și foarte puțin ulei de măsline. Se adaugă 100 g de cașcaval sau carne de pui fiartă sau șuncă slabă, tăiate cubulețe, pătrunjel și mărar tocate, și câteva fire de ceapă verde.
Timp de patru zile, con­su­mați în fiecare zi trei por­ții de salată, repartizate di­mi­neața, la prânz și după-amiaza. Se consumă doar proaspăt pre­parată. În fie­care zi sunt per­mise alături de salată și trei felii de pâine integrală prăjită, cafea, ceai fără zahăr și cât mai multă apă.
În 4 zile, se pot pierde până la 3 kg.