SĂPTĂMÂNA 20-26 MAI

Tana Rosca
Acest weekend este unul turbulent din punct de vedere astrologic, dat fiind că Luna plină se ni­merește exact în aceiași zodie a Săgetătorului, în care cei doi malefici (Marte și Saturn) se găsesc în miș­care retrogradă. Și ca și când asta nu ar fi de ajuns, Soarele și Marte formează o opoziție exactă, cam în același timp. Este un fel de cocktail Molotov astrologic, cu conflicte acute în privința autorității, dar care se pot isca și de la simple chestiuni de prin­ci­piu. Drumurile pot fi însoțite de mari primejdii, pen­tru că Marte este planeta accidentelor, iar efec­tele Lunii pline ne fac să reacționăm mai degrabă emoțional decât rațional. Din fericire, de marți în­colo, Mercur cel răspunzător de drumurile scurte o ia din nou la picior în sens direct și lucrurile se mai calmează la mijlocul săptămânii. Zodia Gemenilor începe să se aglomereze, căci vineri Soarele ajunge aici, pentru a fi însoțit de frumoasa Venus, de miercuri încolo. Această conjuncție este favorabilă co­municării de orice fel, drumurilor scurte și rela­ții­lor cu cei din anturaj. Și activitățile co­mer­ciale se desfășoară cu spor și lejeritate.

Semnele cardinale:

BERBECII
ar trebui să încerce să evite orice deplasări, lungi sau scurte, până luni inclusiv. Dacă aveți examene în weekend și le puteți amâna, faceți-o. Ar fi bine să vă feriți și de locurile în care spiritele se încing ușor. În schimb, de miercuri, atmosfera se înseninează.
RACII riscă să se certe cu colegii din te miri ce fleac, și asta le poate afecta serios starea de bine pe final de săptămână. Plus că se poate lăsa și cu resentimente. Și cu sănătatea ar fi bine să aveți grijă, protejați-vă în spe­cial zona capului și genunchii.
BALANȚELE ar face bine să nu intre în rolul clasic de mediator, dacă prietenii apucă să se certe între ei. De vineri până duminică inclusiv puteți pica dvs. la mijloc. De miercuri încolo, drumurile lungi vi se deschid, și relațiile cu străinătatea și examenele merg bine.
CAPRICORNII trebuie să dea dovadă de prudență maximă de vineri și până du­minică, când mașinațiunile celor care-i duș­mănesc în secret sunt de o virulență ie­șită din comun. De miercuri încolo, relațiile cu co­laboratorii se îmbunătățesc, la fel și starea de sănătate.

Semnele fixe:

TAURII
au nevoie de prudență în pri­vința alimentației și a banilor. A alimen­tației, pentru că organismul dvs. reacționează puternic la orice toxină, iar în privința banilor puteți comite acțiuni pripite, până marți inclusiv, după care apar chiar ocazii frumoase de câștig.
LEII, obosiți de tracasările pe care le presupune relația de iubire, i-ar putea pune capăt abrupt acesteia, în intervalul vineri-duminică. Sau trebuie să recurgă la o măsură drastică în edu­cația copiilor. Încercați să nu fiți prea autoritari, pentru că de miercuri se dau pe brazdă.
SCORPIONII sunt turați emoțional la maximum vineri, când Luna este în sem­nul lor, dar această intensitate nu va scădea nici în restul weekend-ului. Sâmbătă și duminică vă puteți consuma din pricina unor chestiuni bănești, fiind gata să vă certați cu șefii. Abțineți-vă.
VĂRSĂTORII ar face bine să fo­lo­sească până miercuri inclusiv transportul în comun, în loc să conducă. Și cu rubedeniile sau vecinii e cazul să fiți atenți, căci pot izbucni din nimic certuri dure, cu repercusiuni. O nouă dragoste se poate înfiripa începând de miercuri.

Semnele mutabile:

GEMENII fac o trecere dinspre infern în­spre rai. Prima etapă are loc sâmbătă și du­minică, când pot avea loc certuri dure și chiar ruperi de relații cu partenerul de cuplu sau de asociere. Dar după ce Mercur redevine direct, marți, și se ivește și Venus, se deschide și raiul.
FECIOARELE, deși sunt îndemânatice, n-ar trebui sub nicio formă să se apuce de bricolat în weekend. Fiți de asemenea foarte atenți în relațiile de familie, unde certurile pot îmbrăca o formă urâtă, cu consecințe de durată.
SĂGETĂTORILOR le vine oricum greu să gestioneze tensiunea interioară generată de cei doi malefici retrograzi în semnul lor, iar Luna plină din 21 ar putea să îi facă și pe cei mai stăpâniți dintre ei să izbucnească. Partenerul vă ajută să vă recuperați, de miercuri.
PEȘTII care au deja tensiuni cu șefii ar tre­bui să fie extrem de atenți, să nu se in­ter­sec­teze și să nu se contreze cu ei la finele săptămânii. Pentru frustrările suferite, vă vor recom­pen­sa cei din familie, prin afecțiunea pe care v-o arată începând de miercuri.