ZODIACUL LUNII IUNIE

Tana Rosca
- Începutul lui Iunie este descris de o configurație astrologică temută: marea cruce cosmică. Este vorba despre planetele dispuse în Gemeni (Soarele și Venus), Fecioară (Jupiter și Nodul Nord), Săgetător (Saturn retrograd) și Pești (Neptun). Aceste patru semne sunt principalele expuse tensiunilor generate de această configurație, care le cere să ia decizii capitale. Aceia care încearcă să se fofileze nu vor reuși. Hotărârile vor fi luate de alții, și nu pe placul lor. Din fericire, pentru că din marea cruce fac parte și cei doi benefici, Venus și Jupiter, se pare că Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor putea primi ajutor de la prieteni și ghidaj de la mentori. Mercur în Gemeni, între 13 și 29, ne ajută pe toți să comunicăm cu viteză și precizie și să obținem lesne informații. În Rac, Soarele și Venus își dau mâna pe 21, ceea ce face ca viața de familie și preocupările casnice să aibă un farmec aparte. Neptun intră în mișcare retrogradă pe 14, sporind confuzia Peștilor și a celorlalte zodii mutabile. Între 23 și 30, culminează un aspect între Jupiter în Fecioară și Pluton retrograd în Capricorn, care poate ajuta aceste două zodii să atingă venituri considerabile și să rezolve probleme care până atunci păreau insurmontabile -

BERBEC
Obsedați de trecut


Planeta dvs. guvernatoare, mi­cul malefic Marte, va ieși în ul­tima zi a acestei luni din mișcarea re­trogradă. Până atunci veți mai avea de suportat tensiunea unor emoții in­ten­se, venite din trecut, care riscă une­ori să vă inunde. E interesant cum anu­mite incidente minore, care s-au mai întâmplat de nu știu câte ori până acum, au capacitatea de a vă proiecta înapoi în trecut. E posibil să retrăiți și anumite simptome corporale legate de amintiri. E vorba despre evenimente netrăite până la capăt la vremea res­pec­tivă, care acum nu se mai lasă re­pri­mate. Efectele le puteți resimți acut între 19 și 22. Pe de altă parte însă, viața dvs. de zi cu zi prinde un ritm mai alert și puteți cunoaște persoane noi și simpatice, în special în inter­valul 13-17. După 17, vă simțiți cel mai bine acasă, alături de cei dragi.
BANI: Marte retrograd în Scor­pion, până pe 29, vă în­deam­nă să revizuiți statutul afacerilor, investițiilor sau al econo­miilor dvs.
CARIERĂ: Trigonul între marele benefic Jupiter în Fe­cioa­ră și puternicul Pluton în Ca­pri­corn devine exact, din 23 și până la fi­nele lunii, cu rezultatul că puteți rea­liza un salt profesional neegalat.
DRAGOSTE: Unii dintre dvs. flir­tează la tot pasul, de la începutul lunii și până pe 17, dar e greu de crezut că ar fi vorba despre ceva serios. În cuplu, atmosfera de­vine mai degajată la mijlocul lunii.
SĂNĂTATE: După data de 13 s-ar putea ca somnul dvs. să devină neodihnitor, iar labele pi­cioa­relor, foarte sensibile.

TAUR
Spor la bani


Planeta comu­ni­că­rii, Mercur, se găsește la dvs. în zodie, până pe 12, deci acesta ar fi intervalul optim să discutați ches­tiu­nile personale care vă preocupă luna aceasta. Puteți să vă alegeți o desti­na­ție de vacanță deja cunoscută. As­tro­logic vorbind, aceasta nu poate fi de­cât o idee bună. Ideal ar fi să puteți ple­ca pe la mijlocul lunii, ca să bene­ficiați de cele mai bune aspecte. Ie­șirile cu prietenii sau prin vecini se pot do­vedi plăcute, după data de 17. Până la finele lunii, cercul cunoștințelor dvs. s-ar putea îmbogăți cu câteva per­soane simpatice.
BANI: Întreaga lună iunie este pro­pice câștigurilor. Până pe 17 inclusiv vă intră niște bani pen­tru care ați muncit deja, probabil cu spor și cu plăcere. Între 13 și 29 exce­lați la tratative și, în consecință, puteți semna contracte avantajoase.
CARIERĂ: Mai sunt la serviciu oameni pe care com­por­tamentul dvs. i-a lezat la un mo­ment dat, și de atunci vă cam poartă sâm­betele. Dar între 11 și 14, iar apoi în jur de 27, aveți posibilitatea să des­tindeți atmosfera printr-o glumă sau o mică atenție față de cei bosumflați.
DRAGOSTE: Trecutul își poate spune emfatic cuvân­tul în ultima perioadă de retrogradare a lui Marte prin Scorpion, adică până pe 29. Partenerul de cuplu poate de­veni brusc necruțător în legătură cu ofense trecute, pe care dvs. le credeați moarte și îngropate.
SĂNĂTATE: Deși somnul dvs. se poate da din nou peste cap mai ales în cea de-a doua jumătate a lunii, ideile care vă vin în acest timp pot fi foarte interesante.

GEMENI
Atenție la afaceri!


Marea cruce pe semnele muta­bi­le vă afectează mai puțin, în­tru­cât o aveți alături, pe data de 4, când crucea culminează, pe Venus. Mai mult, micul benefic se găsește în conjuncție cu Soarele, în semnul dvs., ceea ce vă întărește încre­de­rea în propriile forțe și vă ajută să faceți față deciziilor mul­tiple pe care trebuie să le luați. Situația se deten­sio­nea­ză cu totul începând din data de 13, când Mercur vă op­ti­mizează capacitatea de co­mu­ni­care și de negociere, până în 17. Felul dvs. de a fi vă atrage nu doar sim­patie, ci și sprijin concret. În fa­milie sunt de luat niște hotărâri pre­cum vân­zarea sau cum­părarea unor aca­returi ori reamenajarea unor pro­prietăți.
BANI: Venus, supranumită pa­troa­na banilor, se ocupă perso­nal de sporirea încasărilor dvs. înce­pând din data de 18 și până dincolo de sfârșitul lunii. Din 21 încolo, vă puteți implica într-un nou proiect, iar o afa­cere în derulare vă poate surprinde prin amploarea pe care o ia.
CARIERĂ: Unii dintre dvs. pot re­nunța la serviciu (pe­ri­co­lul este maxim în jurul datei de 4), bazându-se pe faptul că o afa­cere de familie le va oferi sufi­cientă satisfacție și prosperitate. Dar e mai bine să nu dați pasărea din mână pe cea de pe gard.
DRAGOSTE: Pe 4 și apoi pe 21-22 vă puteți aș­tep­ta la un baraj de răceală din partea partenerului, dar aveți tot ce vă trebuie pentru a face față acestor situații.
SĂNĂTATE: La început de lună, gâtul este sensibil, iar pe tot parcursul lunii ar fi bine să vă protejați capul și ochii.

RAC
Mai tăioși ca de obicei


Sub influența micului malefic Mar­te, aflat în mișcare retro­gra­dă până pe 29, timiditatea și sen­si­bi­litatea dvs. se pot evapora. Deveniți îndrăzneți, poate chiar tăioși în apă­rarea ideilor dvs. dar, chiar dacă aveți dreptate, cei care vă ascultă nu vor agrea notele răspicate. O altă variantă e că s-ar putea să intrați în conflicte cu bărbații pe care-i întâlniți la drum lung, iar o a treia pre­su­pune pericol de accidente. Dacă sunteți la drum, ar fi deci bine să nu conduceți dvs., sau dacă nu aveți încotro, fiți cât se poate de pru­denți. Nu e vorba doar de felul în care conduceți. Atenția dvs. ar trebui să fie îndreptată și asupra celorlalți din trafic.
BANI: E posibil ca între 13 și 17 să aveți acces la informații privilegiate, cu ajutorul cărora să faceți niște mișcări financiare inteligente. Din 18, puteți atrage un asociat cu resurse serioase.
CARIERĂ: Aceleași informații pri­vilegiate se pot dovedi aplicabile și în carieră, iar șefii pot fi impresionați de flerul dvs., în special pe 13 și 14.
DRAGOSTE: Compania pri­e­te­nilor și eve­nimentele sociale, în general, nu fac decât să evidențieze po­tri­vi­rea dintre dvs. și partenerul de cuplu. Amintiri deosebit de fru­moase puteți strânge înce­pând din 23. Racii solitari pot atrage o nouă iubire, după 18.
SĂNĂTATE: Oboseala s-ar putea să vă copleșească în jurul datei de 4, iar pe 21, ar trebui să vă me­najați încheieturile brațelor.

LEU
Avantaje materiale


A ceia dintre dvs. care-și petrec în prima parte a lunii concediul în străinătate se pot aștepta la întâlniri plăcute cu persoane intere­san­te, mai ales între 12 și 14. Se poate ca acești oameni să vă devină în timp prieteni apro­piați sau să vă conectați la un nou grup so­cial prin in­ter­mediul lor. După data de 9, vă puteți prezenta cu încre­de­re și la examene, doar pe 21 și 22 co­municarea poate lăsa de do­rit. Începând din 18, Venus în Rac vă in­vită să vă dedicați acțiunilor carita­bile. E însă mai bine să nu vă im­plicați, dacă o faceți pentru că dă bine, și nu pentru că cre­deți cu adevărat în respectiva cauză. În cazul în care pri­etenii aflați la nevoie vă cer sprijinul, nu ezitați să-l acordați, chiar dacă asta presupune efort și bătăi de cap.
BANI: Puneți-vă pe treabă cu curaj și încredere, căci rezultatele pot fi de-a dreptul grozave. Deschi­de­rile care se ivesc acum, mai ales după 22, vă pot ridica în mod semnificativ nivelul de trai.
CARIERĂ: Țineți cont de gre­șelile din tre­cut, mai ales în privința modului de-a vă exer­cita puterea perso­na­lă la ser­viciu, și veți putea atinge suc­cesul la care aspirați, fie până pe 12, fie după 23.
DRAGOSTE: Marea cruce mutabilă din 4, vă pune serios la încercare re­la­ția. Pentru aceia dintre dvs. care gă­sesc resurse de-a continua, si­tuația de­vi­ne suportabilă, dar nu pentru că pro­ble­mele ar deveni mai simple, ci că v-ați obișnuit cu ele.
SĂNĂTATE: După 17, odihna vă ajută mai mult decât ori­când să vă refaceți forțele, dar vă crește și pofta de mâncare.

FECIOARĂ
Sub presiunea familiei


Convingerile și principiile vă sunt încercate pe perioada marii cruci mutabile din 4. Vă puteți aș­tepta ca cei din familie și partenerul de cuplu ori de afaceri să pună mari pre­siuni asupra dvs. ca să cedați, dar dacă o faceți acum, veți avea mai târziu motive să regretați. Cel mai probabil, familia va încerca să vă culpabilizeze, dacă refuzați să mai duceți în cârcă niște responsabilități care n-ar fi tre­buit nicicând să fie exclusiv proble­ma dvs., în timp ce partenerul poate să joa­ce car­tea victimizării, ca să vă con­vingă să faceți ceea ce dorește. Merită să re­zis­tați, după cum o promit rezul­tatele ce se întrevăd către sfârșitul lunii. Sfa­turile și afecțiunea prietenilor vă sunt de un real folos, începând din data de 18.
BANI: Unele dintre in­vestițiile dvs. mai excentrice sau afacerile întrucâtva fanteziste, întreprinse de dra­gul vreunui prieten, pot da pe ne­aș­teptate roade, cel mai probabil între 13 și 17.
CARIERĂ: Aveți mare grijă să nu vă încontrați cu șefii, în jurul datei de 4, pentru că ur­mă­rile pot fi dintre cele mai neplăcute. Dacă depășiți acest hop, în­cepeți să le intrați în grații.
DRAGOSTE: Tot pe 4, relația de cuplu poate trece prin­tr-o solicitare majoră. S-ar putea să constatați prima oară, cu uimire, la câte măști recurge partenerul dvs. ca să vă joace pe degete. Relațiile noi, în schimb, prosperă, ca și cele din trecut, care reîncep.
SĂNĂTATE: Aveți nevoie doar de o schimbare de mediu ca să vă simțiți bine.

BALANȚĂ
Cu mâna la gură


Celor care vă susțin discret din culise le vine greu să vă ajute în jurul da­tei de 4, dacă dvs. spuneți în public tot ce vă trece prin cap. Se poate să fiți duși de val pe moment sau să vi se pară grozave ideile pe care le susțineți, dar ele pot trezi adversități de lungă durată, din partea unor persoane care contează. De aceea, ar fi mai bine să vă păstrați opiniile pentru dvs., cam până pe 9, când contextul vă va fi favorabil. Alt scenariu posibil pentru data de 4 privește că­lă­toriile - lungi sau scurte, acestea pot fi însoțite de tot felul de neplăceri. Aveți mare grijă de acte și feriți-vă de discuții cu autoritățile, în care n-aveți cum să câștigați.
BANI: E cazul să cumpăniți foarte bine ce aveți de făcut pe viitor, în baza experiențelor eșuate din trecut. E sfatul dat de Marte retrograd în Scorpion, iar data-limită pe care o aveți e cea de 29. Pe 10 și 11 vă poate veni din nou impulsul de-a chel­tui fără măsură.
CARIERĂ: Lucrurile încep să lucreze în favoarea dvs. din 18, când șefii pot fi con­vinși să vă promoveze pentru creativitatea și talentul dvs. diplomatic.
DRAGOSTE: Puteți petrece momente plăcute cu partenerul de cuplu la drum, cu con­di­ția să plecați la două-trei zile, după data de 4, într-o excursie mai lungă, preferabil peste hotare.
SĂNĂTATE: Limfa circulă mai greu și picioarele devin deosebit de sensibile începând din 14.

SCORPION
Oboseală și frustrări


Vor mai trece ani buni până când vă veți trezi din nou cu Marte retrograd în semnul dvs. Această informație vă poate ajuta să suportați cu mai multă răbdare trecerea sa în marșarier prin zodia dvs., până pe 29, perioadă în care frustrările acumulate și oboseala vă pot determina să faceți urât. Ieșirile nu ar fi decât o irosire a energiei dvs. și probabil n-ar rezolva niciuna dintre probleme. Le veți putea pune la punct la mijlocul lui iulie, când e chiar recomandabil să vă trasați limitele. Cei care și-au planificat concediul începând din 18 au fost inspirați, căci o desprindere din situațiile grele de acum v-ar ajuta să puneți totul în perspectivă.
BANI: Principiul care vă ajută să scăpați cu fața curată de dificila zi de 4 e să nu ames­tecați banii cu relațiile și sub nicio formă să nu vă lăsați tentați să vă așezați la masa de joc. Puteți relua activi­tățile bănești undeva după 9.
CARIERĂ: Vă vin tot felul de idei trăsnite și aveți tot felul de colegi la fel de trăsniți, care sunt dispuși să le pună la încercare. Se poate să nu funcționeze toate, dar unele se pot dovedi inspirate, ca de exemplu cele din 13 și 27.
DRAGOSTE: S-ar putea ca în preajma datei de 4 să vă cadă niște văluri de pe ochi și să vă dați seama că persoana iubită e cu totul alt­ci­neva decât ați crezut. În cuplurile stabile, comuni­ca­rea e intensă până pe 12.
SĂNĂTATE: Cel mai bine e de așteptat să vă sim­țiți între 13 și 17.

SĂGETĂTOR
Strânși cu ușa


Dvs. sunteți zodia cel mai greu încercată de marea cruce mutabilă de pe 4, deoa­re­ce pe la dvs. trece marele malefic Saturn, mai în­crun­tat ca de obicei, pentru că ciclicitățile cerești îl obligă să meargă de-a-ndărătelea. Asta îngreunează situația dvs., căci Saturn este supranumit stăpânul karmei, iar planetele retrograde au și ele de-a face cu ispă­și­rea unor greșeli din trecut, deci, practic, trecutul se nă­pustește asupra dvs. cu necruțare și tot ce puteți face e să aveți răbdare și credință. Acceptați pierde­rile, fie acestea pe plan personal ori profesional, căci așa trebuia să se întâmple, și bucurați-vă că astfel s-a creat loc pentru nou. Unele dintre relațiile dvs. s-ar putea să nu reziste în acest context, dar cele care rămân vor fi cu atât mai prețioase, căci vor fi trecut un test de anduranță.
BANI: E în ordine să fiți precauți față de per­soanele care vin spre dvs. cu propuneri bănești și care în trecut n-au fost întru totul paroliste, dar numai la început. Ar fi o greșeală să refuzați să mai încercați o dată, că acum reușita poate fi mare.
CARIERĂ: Cu puțin noroc și trecând cu grijă peste data de 4, vă puteți trezi la sfâr­șitul lunii cu o promovare la care nici nu vă aștep­tați.
DRAGOSTE: Există posibilitatea să vă dumiriți, mai ales pe 12, 14 și 27, că persoana pe care o iubiți vă este mult mai devotată decât ați crezut.
SĂNĂTATE: Migrenele și puseurile de tensiune se pot face simțite mai ales în a doua parte a lunii.

CAPRICORN
Nu reacționați la provocări


În jurul datei de 4 se va vedea ce au urzit duș­ma­nii secreți împotriva dvs. Tot ce pot să vă facă însă e să vă întârzie reușita cu câteva săptămâni, dacă le dați apă la moară. Ce înseamnă asta? Să nu reac­țio­nați la provocări, iar dacă cineva vă vorbește de rău, nu-l acuzați, ci întrebați de unde i se trage. Aceia dintre dvs. care s-au străduit să-și facă cunoscute viziunea și filozofia de viață și s-au tot izbit de un zid de indiferență au, în fine, posibilitatea de-a avea impact. De aceea este o idee bună să fiți pregătiți sufletește să vă expuneți ideile public, dacă vi se cere s-o faceți, în special din 19 încolo (contextul este însă favorabil încă de la începutul lunii). Și ce dacă nu vă simțiți pregătiți? Fiți spontani și aveți încredere că ceea ce aveți de spus poate să le fie de folos celor ce vă ascultă.
BANI: Partenerul de afaceri e cel care va re­uși să vină cu bani luna aceasta, în­ce­pând cu data de 18, dar la dvs. se află soluția înmul­ți­rii lor.
CARIERĂ: După o potențială criză, pe 6 se va vedea cât de bine vă pricepeți să uni­fi­cați colectivul și să îl faceți să funcționeze cu plă­ce­re, eficiență și spor. 13-17 e un interval ideal pentru munca în echipă.
DRAGOSTE: Unii dintre dvs. se pot reîntâlni, la drum, cu o veche iubire, poate din vre­mea facultății. Alții pot întâlni marea iubire, dacă nu sunt prea reticenți.
SĂNĂTATE: Între 5 și 18 reumatismul și feno­menele de scleroză pot fi teribil de neplăcute, culminând în data de 14.

VĂRSĂTOR
Prieteniile puse la grea încercare


Semnul dvs. mai este supranumit și "zodia pri­e­teniei" și se spune, pe drept cuvânt, că pen­tru dvs., de multe ori, prietenia vine pe primul loc, în de­trimentul iubirii romantice. De aceea, vă recoman­dăm atenție pe 4, când marea cruce mutabilă vă tes­tează la sânge prieteniile, mai ales pe cele care există în viața dvs. demult. Poate fi vorba despre prietenii pe care simțiți că le-ați susținut unilateral, cel puțin în ultimii doi ani, iar în acest caz, nu aveți ce regreta. Dar poate fi vorba și despre oameni cărora nu aveți ce să le reproșați, pe care dvs. înșivă i-ați cam neglijat de la sfârșitul lui 2014 și care, din acest motiv, s-au înstrăinat de dvs. Ritmul vieții de­vine vioi și plăcut, îndeosebi între 13 și 17.
BANI: La început de lună e foarte ușor să fiți pă­căliți, deci ar fi de dorit să evitați, mai ales pe 4, orice mișcări legate de bani. Confuzia se mai intensifică o dată, pe 14. De abia în ultima săptă­mâ­nă a lunii se deblochează situația.
CARIERĂ: Lăsați-i pe șefi să-și verse nervii pe dvs., până pe 29, oricât de greu v-ar părea, că nu-și văd oricum decât propriul punct de ve­dere. Puteți discuta cu folos de-abia la mijlocul lunii care vine.
DRAGOSTE: Idilele fără substanță se pot risipi în cele patru vânturi în preajma datei de 4, dar cele care rezistă merită păstrate și cultivate.
SĂNĂTATE: Micul benefic, Venus, vă furnizează ener­gie plăcută, după 17.

PEȘTI
Tensiuni în carieră


Se prea poate ca energia ten­­sionată a marii cruci mu­tabile de pe 4, să vă ia ca din oală, în sensul că ha­bar nu ați avut că în jurul dvs. există atâta ne­mul­țu­mire în ce vă privește. Cel mai ușor se aplanează lu­crurile în familie, unde aveți de-a face cu o atitu­dine conciliantă din partea celorlalți. Călătoriile lungi pot fi însoțite de factori de risc, până pe 29 inclusiv, iar dacă le faceți cu mașina și sunteți la volan, vi se cere un plus de atenție și prudență. Sprijin moral sau poate și concret puteți aștepta din partea rudelor și cole­gi­lor, cu care sunteți prieteni, atât în jurul datei de 4, cât și zece zile mai încolo, când Neptun în semnul dvs. intră în mișcare retrogradă, adâncindu-vă stările de confuzie și, în unele cazuri, cele de victi­mizare.
BANI: Ideile dvs. originale privitoare la bani pot fi fructificate mai toată luna, cu ex­cepția zilelor de 3-4 și 20-21.
CARIERĂ: Aici se află punctul cel mai sen­sibil al marii cruci mutabile din 4. Pesoanele aflate în funcții ierarhice superioare nu (mai) au răb­dare, și orice greșeală poate avea conse­cințe severe. E esențial să nu vă pierdeți concentrarea.
DRAGOSTE: Atât Peștii aflați în relații stabile, cât și cei proaspăt îndrăgostiți, au parte de liniște, luna aceasta, în special în cea de-a doua parte a ei.
SĂNĂTATE: Doar în jurul datei de 14, când Nep­tun intră în mișcare retrogradă, s-ar putea să fiți amețiți și să vă doară picioarele.