Răspuns pentru FELICIA C. - Satu-Mare, F. AS nr. 1219 - "Vă rog, ajutați-mi sora!"

Redactia
Dr. MIRCEA PEIA - specialist medicină complementară și reflexoterapie - Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: mirceapeia@yahoo.com

În mod obișnuit, carcinomul bazocelular (diag­nos­ticul surorii dvs.) este, alături de cancerul pavi­men­tos, cel mai frecvent tip de cancer cuta­nat. Fiind o formă patologică su­per­ficială, se dezvoltă lent și răspunde bine la tratament, mai ales dacă este descoperit precoce. Deși nu toate can­cerele cutanate arată la fel, toate pre­supun o modificare a aspectului pielii, într-o anumită zonă. În general, cance­rul cutanat se împarte în două stadii: * cel local - care afectează doar pielea și cel metastatic - care se răs­pândește dincolo de piele. Biopsia este adesea sigurul test necesar pentru determinarea cancerului, deoarece carcinomul bazocelular diseminează rar. În cazul în care formațiunea este foarte mare sau persistă de ceva timp, se im­pune examinarea gan­glionilor lim­fatici din zonă sau efectuarea de alte teste, cum ar fi tehnicile speciale cu raze X, pen­tru a de­termina existența posi­bilelor me­ta­staze.
Tratamentul corespunzător pen­tru acest tip de cancer cutanat depinde de mărimea, profunzimea și localizarea proeminenței sau leziunii. Și pentru că dvs. consi­derați radioterapia, propusă de medicul curant, o formă de abor­dare prea invazivă, vă aduc la cu­noștință că există și alte metode de tratament alopat, cu ni­mic mai prejos decât radioterapia. Astfel, te­rapia cu laser implică utilizarea unui fascicul de lumină precis, intens, care vaporizează tumora, în general, cu afectarea minimă a țesuturilor din jur. Metoda se utilizează pentru tratarea cancere­lor cutanate superficiale sau a leziunilor precan­ce­roase. Tehnica chirur­gicală Mohs efectuată sub control microscopic este utilizată pentru cancerele cutanate mari, recurente, dificil de tratat, putând fi aplicată cu succes pentru forma de carcinom bazoce­lular. Chiuretajul și elec­tro­disecția sunt tehnici prin care straturile de celule canceroase sunt răzuite cu ajutorul unei lame circu­lare, urmând ca un ac electric să distrugă orice celulă canceroasă rămasă. Această metodă simplă și rapidă este utilizată pentru tratarea cancerelor bazocelulare mici sau superficiale. Chi­mioterapia utilizează medi­camente care distrug celu­lele canceroase, putându-se folosi forme topice, cu creme sau loțiuni, care conțin agenți anticanceroși, uti­le pentru cancerele limitate la stratul cutanat.
Alte metode de tratare a cancerului cutanat includ:
* Terapia fotodinamică, în care celulele cance­roase sunt distruse prin combinarea unei lumini intense, cu medicamente care cresc sensibilitatea celu­lelor cutanate la lumină.
* Terapia biologică, prin care administrarea de interferon și interleukina 2 stimulează sistemul imun să lupte cu cancerul.
* Tratamentul numit T-VEC urmează să fie intro­dus pe piața europeană în următoarele luni și se adresează persoanelor cu cancer cutanat într-un sta­diu mai puțin avansat sau la cei care nu au urmat un tratament anterior.
Iată, deci, că radioterapia se poate aplica, de preferință, în cazul în care este imposibilă practicarea unei tehnici menționate anterior și nu ar trebui pro­pusă ca metodă de primă intenție terapeutică.
În privința unui tratament naturist, m-aș putea pronunța doar dacă îmi oferiți detalii suplimentare despre situația generală a surorii dvs.
Să auzim numai de bine!


Dr. DACIAN HULBER - medic specialist medicină generală și acupunctură, Sanomed Hospital - București, tel. 0726/25.36.00

"Îmi trosnesc și mă dor încheieturile de la mâini, picioare și coloană"
(Răspuns pentru GINA - Tecuci, F. AS nr. 1062)


Stimată doamnă, deformarea arti­culațiilor de la mâini și de la picioare semnalează o deficiență majoră în organismul dvs. și este posibil să ajungeți la pierderea totală a mobili­tății membrelor, așa după cum ați anticipat. În plus, extirparea tiroidei și histe­rectomia totată duc la induce­rea forțată a menopau­zei, cu toate consecințele ei negative. Chiar dacă viața v-a încercat atât de greu, nu fiți deznădăjduită. Aveți nevoie să ur­mați un tratament pentru menți­nerea densității osoase și a mobilității articulațiilor, stoparea sau prevenirea reumatismului articular și a osteoporozei, a spon­dilozei cervicale sau lombare, echilibrare hormonală și energetică. Vă recomand cu căldură un produs nou pe piața din România, unul din cele mai bune remedii naturale, cu rezultate verificate: LYPRINOL - extract uleios din scoică cu cochilie verde, despre care s-a scris în "Formula AS", cu o concentrație foarte mare de acizi grași poli­nesaturați și Ome­ga 3. Am avut ocazia să-i verific efi­ciența în cazuri grave de boli reu­ma­tis­male și diverse deficiențe ale sis­te­mului imunitar, cardio-vas­cular, gas­tro-intestinal, cerebral, pulmo­nar. Este de câteva sute de ori mai puter­nic decât alte anti­inflamatoare folo­site și nu are efectele secundare ale acestora. Degeaba urmați alte tipuri de tratamente, dacă nu înce­peți prin stingerea focarelor de in­flamație existente în organism, care stau la baza suferințelor dvs. Ideal ar fi fost să folosiți Lyprinol înainte de-a fi fost supusă inter­ven­țiilor chi­rurgicale muti­lan­te amin­tite (cu si­gu­ranță nu ați fi ajuns în si­tuația actuală!). Îl puteți co­manda pe in­ternet, www.lyprinol.ro, sau la tel. 0722/19.57.20, 031/807.74.77. Pentru lu­brifierea articulațiilor, con­sumați suficientă apă - cel puțin 6-8 pahare pe zi. Reduceți consumul de sare, folosind în schimb pulberi de plante aromatice, precum cimbru, oregano, salvie, tarhon, busuioc, mărar, pătrunjel (uscate și mărunțite cu o râșniță). Se pot folosi și semințele acestor plante. De asemenea, ar fi bine să luați fructoborat de Calciu - 1 capsulă pe zi, Vitamina K2 (Mena Q7) - 1 capsulă pe zi, vitami­na D3 (preferabil uleioasă) - 2000 U.I. zilnic, și suplimente cu Magneziu și Zinc (opresc pierderea de calciu din oase și contribuie la păstrarea mobilității articulațiilor). Este foarte importantă și detoxifierea organismului. Puteți face o cură internă cu argilă ALGO, timp de 30 de zile. Pentru restabilirea fluxu­lui energetic la nivelul sistemului osos și circulator, vă recomand o cură de 10 zile de acupunctură, de 1-2 ori pe an. Cu siguranță v-ar reduce durerile și, posibil, ar diminua doza zilnică de Euthyrox, v-ar elimina blocajele energetice și v-ar revitaliza orga­nismul. Multă sănătate!


Ing. dipl. OVIDIU MIRCEA POCANSCHI - Cluj-Napoca, tel. 0264/58.11.36, 0744/91.02.93, e-mail: mirceapocanschi@yahoo.com

"La doar 3 anișori, fetița mea are hemoroizi"
(Răspuns pentru DORINA C. - Craiova, F. AS nr. 1218)


Dacă fetița dumneavoastră are numai hemoroizi externi, îi veți face o baie și o veți spăla, apoi o veți unge cu puțin unguent POCO. La început, fetița va avea ușoare usturimi, însă nu trebuie să vă speriați, deoarece usturimile vor dispărea în circa 5 minute.
Dacă fetița are și hemoroizi interni, cu ajutorul unui bețișor cu vată la capete (cumpărat din farma­cie) veți introduce în anus puțin unguent POCO până la adâncime, nu mai mare de 3 cm. Ungerile se fac seara, la culcare, timp de cel puțin 7 zile și se con­tinuă până la vindecare (dispariția hemoroizilor).
POCO este un medicament cu utilizări universale, brevetat ca invenție, care a dat rezultate spectacu­loase în numeroase cazuri în care alte tratamente au dat greș. Poate fi procurat la telefon 0264/58.11.36, 0744/91.02.93 sau e-mail: mirceapocanschi@ yahoo.com
Multă sănătate!


ADRIAN UDREA - fitoterapeut, nutriționist - Timișoara, tel. 0766/75.02.01, e-mail: plantevindecatoare@gmail.com

"Caut un leac ieftin pentru țiuit în urechi"
(Răspuns pentru ION FIRICA - Târgoviște, F. AS nr. 1181)


Acufenele (țiuitul în ureche, vâjâituri) reprezintă senzația auzirii unui sunet sub formă de pocnet, bâ­zâituri, foșnet, șuierat în ureche, în lipsa oricărui sunet extern. Acufenele nu reprezintă o boală, ci un simptom care apare în cadrul unor afecțiuni de să­nătate.
Cauze și factori de risc: vârsta; traumatisme acus­tice, cum ar fi muzica prea tare, sau zgomote obiș­nuite pe termen lung; colesterolul ridicat; hiperten­siunea arterială; diabetul; infecțiile otice; depunerile de ceară în ureche; anumite medicamente (aspirină, gentamicină); spondiloză cervicală; tulburări de circulație cerebrală.
Tratament naturist:
Se folosesc produse care să combată afecțiunea sau afecțiunile care întrețin acufenele.
Dacă zgomotele în urechi au la bază hiperten­siunea arterială, se folosesc produse care au în com­po­ziție păducel, vâsc, talpa-gâștei, măslin, usturoi, coenzima Q10, acizi grași omega 3, 6 în raport optim de 1:3 etc.
În colesterol ridicat se folosesc usturoiul, leurda, lecitina, vitamina B3, acizii grași omega 3, 6, uleiul de măs­line, uleiul de in, gemoderivatul de rozmarin, de mlădițe de măslin, muguri de mes­teacăn pufos, muguri de migdal.
Pe lângă tratamentul afecțiunii de bază, de mare ajutor sunt produsele pre­cum ginkgo biloba, gemo­derivatul de scoruș, leci­tină, gotu kola, anumite plan­te indiene (bacopa mon­nieri, tinio­spora cordifolia, asparagus racemosus, embelia ribes etc.).
Pentru rețete de tratament persona­lizate, scrieți-mi pe adresa de e-mail.
Multă sănătate!