Profitați de zmeură

Iulia Vlad
Parfumată, delicioasă și răcoritoare, zmeura e printre cele mai utile fructe pentru slăbit.

Cetona - un extract con­centrat de zmeură - este un supliment alimentar cunoscut pentru efici­ența sa contra obezității. Cu o valoare calorică redusă, cu un con­ținut de glucide sub 10%, zmeura inter­vine în reglarea greu­tății, di­ges­tiei și creează sațietate. Frunzele de zmeur sunt un ajutor redu­tabil pentru slăbit și menținerea si­luetei cunoscut și folosit din vechime în țările asiatice. Se folosesc sub formă de extracte, tincturi sau infuzie.

Fructele de zmeur
Se recomandă ca două zile pe săp­tămână, să consumați un ki­logram - un kilogram și ju­mătate de zmeură proaspătă pe zi, împărțită în 3-4 porții, fără zahăr sau alte adaosuri. În zilele de cură, nu mai mâncați altceva, dar beți ceai și cafea fără zahăr, și apă multă.
Slăbiți până la 2 kilograme pe săptămână, pe care nu le mai puneți la loc, dacă aveți grijă să evitați excesele ali­men­tare.

Frunzele de zmeur
De trei ori pe zi, între mese, se bea o cană de ceai de frunze de zmeur preparat astfel: se pune la fiert o cană de apă, când clocotește se adaugă o lingură de frunze de zmeur mărunțite, se dă în 2-3 clocote, după care se lasă deoparte, cu capac, vreme de 20 de mi­nute. După o lună de cură cu ceai de frunze de zmeur veți avea cu 3-4 kilo­grame mai puțin.

Iaurt cu zmeură
Un preparat delicios, energizant, ră­coritor pentru zile călduroase. Aveți nevoie de zmeură proaspătă și iaurt natural, simplu, de casă. Ames­tecați - de preferat în blender - o parte zmeură cu patru părți iaurt. Pentru a slăbi, în­locuiți o masă pe zi cu două căni de iaurt cu zmeură sau con­su­mați de două ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de mesele prin­cipale, câte o cană de iaurt cu zmeu­ră. Iaur­tul cu zmeu­ră se con­sumă doar proas­păt preparat, fără zahăr, miere sau alte adaosuri, timp de cel puțin 2 săp­tă­mâni. Slăbiți un kilogram pe săptămână.