Machiajul în zilele calde

Redactia
Soarele puternic și lumina de vară necesită o modificare sub­stanțială a modului în care ne ma­chiem. Atât can­titatea de cosmetice fo­lo­site (fond de ten, pudră, rimel), cât și intensitatea culo­rilor trebuie să fie re­duse, pentru a evita im­pre­sia de vulga­ritate și de stridență a obra­zului prea "boit". Sfaturile pe care vi le ofe­rim în continuare vă vor ajuta să aveți o înfă­ți­șare adecvată, în ciuda zilelor fier­binți pe care ni le promite luna lui Cuptor.

* Fard deschis, luminos, pentru pleoa­pe - pentru ma­chiajul pleoa­pe­lor, vara tre­­buie să fo­losiți nu­mai to­nuri des­chise, cât mai aproape de na­tu­ral: al­bastru des­chis, auriu, verde pal, be­juri cu irizări argintii (în nici un caz tonurile închise de ne­gru, maro și mov, care ziua bat la ochi prin stridență). Aplicați pe pleoape fondul dvs. de ten obișnuit, apoi un praf de pudră, necesare pentru ca fardul să nu se ia. În fine, apli­cați cu o pensulă sau cu un puf mic de vată culoarea pen­tru pleoape, într-un strat subțire și omo­gen.
* Creați o impresie de mărire a ochiu­lui cu ajutorul unui dermatograf alb (kajal) - un obiect indispensabil pentru machiajul de vară este kajalul (der­­ma­tograful alb, care se găsește în co­merț și la noi). El mărește optic ochiul, dându-i o strălucire aparte. Chiar dacă se topește ușor din pricina căldurii de afară, nu lasă urme și se poate refolosi. Iată cum proce­dați: tra­sați o linie sub­țire pe marginea pleoa­pei inferioare, de la colțul interior al ochiului la cel ex­terior. Dacă dunga vi se pare prea pu­ternică, ștergeți-o ușor cu vârful dege­tului mic.
* Folosiți rimeluri în nuanțe de maro și gri-albăstrui - negrul este prea intens pen­tru o zi luminoasă de vară și, pe deasupra, îmbătrânește.
* Folosiți rujuri deschise, în nuanțe pastelate și lăcuite - reducerea intensității culorilor este valabilă și pentru rujurile de bu­ze. În zilele fierbinți, folosiți numai rujuri în nuanțe pale, portocalii. Vi se pare că buzele nu au su­ficient contur? Fo­lo­siți tot creionul ka­jal sau un alt creion foar­te des­chis. După ce con­turul este trasat, ma­sați ușor linia cu vârful dege­telor pen­tru a pătrunde în piele. Apoi aplicați rujul ales.
* Dacă sunteți bronzate, folosiți far­duri de obraz în culoarea teracotei - dacă pielea vă este bronzată, far­durile în cu­lorile cărămizii-roz ale teracotei sunt cele mai indicate. Nu e vorba de rozul puternic, trandafiriu, ci de paleta de tonuri maro-portocaliu cu irizări rozacee (se găsesc în comerț). Mai întâi aplicați pe obraz fondul de ten și pudra obișnuite, apoi o tușă ușoară de fard.