Rețete cu SARE

Redactia
Apa sărată face pielea mai re­zistentă, sporește circulația sângelui, întărește țesutul și elimină punctele negre.

Nu disprețuiți acest produs cosmetic gata fabricat de na­tură, și pe deasupra și ieftin. Prac­ti­cați înfrumusețarea cu apă sărată pe malul mării sau, dacă încă n-ați ple­cat în vacanță, încercați-o acasă. La fel de bine puteți folosi sare grun­joasă pisa­tă în mojar sau sare ma­rină, cumpărată de la magazin.

Întărirea epidermei
O simplă baie în apă cu sare și pielea se întărește, fără a se usca. Pu­neți 500 g sare în apă fierbin­te, ca să se di­zolve mai re­pe­de. Com­ple­tați apoi cu apă rece, până ce baia devine su­portabilă. Stați 15 mi­nute în apă. Veți obosi, de aceea e bine ca apoi să vă culcați.

Curățirea pielii
Dacă după ce ieșiți din baie nu vă clătiți, ci vă lungiți în pat, îmbrăcate cu un halat, cristalele de sare rămase pe piele o vor curăța ca la "Nufărul". Apoi faceți un duș călduț.

Uscarea coșurilor
Pentru curățarea tenului: dizolvați 2 linguri de sare într-un litru de apă fier­binte. Lăsați să se răcească. În­mu­iați în lichid un prosopel și aplicați-l 5 minute pe față. Ac­țio­nează rapid con­tra impuri­tăților și a pielii grase.

Face pielea de mătase
Preparați următoarea mască cu ulei pentru corp: 2 cești de sare, un sfert de cană de apă caldă și o cană de untdelemn de măs­line se ames­tecă bine într-un cas­tron. Se obține o pastă care se întinde pe corp, de jos în sus. Lăsați să acționeze 20 de minute, apoi faceți duș. Un sfat: apli­cați cel mai bine masca de corp în baie, ca să nu pă­tați covorul sau mobila.

Pentru regenerare
Puneți 300 g sare pe fundul băii, apoi lăsați să curgă mai întâi apă fier­binte, apoi caldă. Adăugați 2 litri de lapte și o cană de miere de albine. A­mestecați bine și îmbăiați-vă. Înmoaie pielea și o face mătase.

Peeling pentru piele rugoasă
Un peeling rapid pentru piele usca­tă și aspră: 2 pahare de sare grunjoasă, ușor sfărâmată, se amestecă cu un pa­har de ulei și un sfert de pahar de apă, până se obține o pastă omogenă. Se pu­ne pe piele (picioare, brațe, trunchi etc.), se freacă ușurel, se lasă să acțio­neze, apoi se spală cu apă călduță.

Contra mătreții
Frecați-vă rădăcina părului cu sare. Lăsați să acționeze 10 minute, apoi clă­tiți-vă cu apă călduță.