Săptămâna 15-21 iulie

Tana Rosca
Mijlocul lunii lui Cuptor vine însoțit de o energie puternică de acțiune: un aspect favorabil între Soarele în Rac și Marte în Scorpion, care ne face să demarăm cu încredere și fler proiecte noi sau inițiate, ca idee, cu ceva timp înainte. Deciziile se pot lua fără ezitare. Nevoia de mișcare e mai mare ca de obicei (în special la bărbați) iar cei care au lenevit până acum își pot găsi motivația de-a fi în formă. Unele dintre aceste activități ne pot ajuta să depășim anumite traume din trecut, căci teama de confruntare cu necunoscutul e scăzută. Mercur intră la începutul intervalului în Leu, unde i se alătură micului benefic Venus, semn că a venit vremea să ne distrăm, să ne îndrăgostim sau să ne exprimăm creativ. Cei care-și doresc copii și-ar putea vedea visul împlinit, cei care au deja, le pot descoperi micu­ților un talent de care nu și-au dat seama până acum. Luna plină se produce în Vărsător, în noaptea de marți spre miercuri, și ne putem simți - nu doar mai apropiați ca de obicei față de prieteni, dar putem înțelege în profunzime ce rol joacă fiecare dintre ei în viața noastră. Unii dintre noi pot avea revelații sur­prinzătoare.

Semnele cardinale:

BERBECII
născuți în ultimul decan al zodiei pot găsi soluții inedite pentru o afacere. Celor născuți în primul le surâde Venus și pot face cuceriri sau își pot valo­rifica vreun talent. Luna plină vă înclină să găsiți o modalitate mai neobișnuită de-a vă distra cu prietenii.
RACII continuă să capitalizeze în urma Lunii noi din 4, care s-a produs în semnul lor. Până la Luna plină de miercuri puteți finaliza mai ales proiecte cu caracter financiar. La reușita și, eventual, multiplicarea lor contribuie și conjuncția Venus-Mercur.
BALANȚELE se bucură de o viață socială din ce în ce mai plină. Prietenii vă caută insistent compania, în timp ce dvs. s-ar putea să fiți mai preocupați de niște ches­tiuni bănești. În perioada Lunii pline, o prietenie se poate transforma în iubire sau invers, în mod surprinzător.
CAPRICORNII se ocupă cu folos de sporirea și diversificarea investițiilor. Poate fi vorba însă și de o poveste pasională, care ia amploare. Prietenii vă pot ajuta să vă vedeți partenerul într-o lumină nouă. Pe Lună plină, poate veni o nouă ocazie de câștig.

Semnele fixe:

TAURII
nu trebuie să se mai teamă că partenerul ar putea face crize de autoritate. Dimpotrivă, aveți de-a face cu un partener energic, dar atent la nevoile dvs. emoționale. Timpul petrecut cu cei din familie vă umple bateriile, așa încât puteți excela la serviciu în preajma Lunii noi.
LEII, însoțiți deja de micul benefic Venus, îl primesc și pe Mercur în semnul lor. Felul în care comunicați poate deveni și mai dramatic, dar într-o notă elegantă, plăcută pentru cei din jur. Odată cu Luna plină, par­tenerul vă va demonstra și prietenia, și afecțiunea.
SCORPIONII, deși sunt plini de energie, ar trebui să aibă grijă de sănătate. Mai ales duminică ar fi cazul să evitați bricolatul care presupune mânuirea obiec­telor ascuțite. În rest, vă merge bine, mai ales în pri­vința carierei, unde puteți înregistra un salt.
VĂRSĂTORII se simt răsfățați de un partener comunicativ și afectuos. Poate din pricina acestui lucru luați un asemenea avânt în sfera profesională. Dar dacă am­biția dvs. devine prea fățișă, s-ar putea să vă pier­deți popularitatea printre colegi.

Semnele mutabile:

GEMENII
reușesc cu greu să se strângă de pe drumuri. Prea sunt mulți oameni interesanți de întâlnit și discuții animate de purtat. Atenție însă să nu vă neglijați prietenii vechi. Evitați, la serviciu, manierismele de șef. Luna plină de miercuri poate aduce un amor.
FECIOARELE simt nevoia de odihnă și relaxare, pe care ar trebui să și le permită. Mai ales că în cursul acestui weekend e de preferat să nu vă deplasați. Riscul este minor, dar există. Luna plină de marți spre miercuri vă poate aduce un capital de simpatie printre colegi.
SĂGETĂTORII lasă în urmă o parte din stările apăsătoare de anxietate pro­vocate de Saturn în semnul lor, dându-și seama că sunt priviți cu simpatie și apre­ciere. E drept că mai sunteți victima unor intrigi dar, de luni încolo, acestea vă vor afecta mai puțin.
PEȘTII primesc alinare din partea Soarelui și a lui Marte, care se ocupă să îi facă să depășească vechi răni sufletești. Se poate ca asta să presupună o mobilizare conștientă din partea dvs. Dar merită. Luna plină vă poate face nostalgici, dar într-un sens pozitiv.