5 secrete pentru un bronz uniform

Redactia
- Câteva sfaturi pentru doamnele și domnișoarele care încă n-au plecat în vacanță -

1. Începeți cu gomajul
La soare, pielea se îngroașă, formând mici iregularități. Pentru a obține un bronz omogen, faceți un go­maj înainte de a vă expune la soare. Tă­râțe amestecate cu apă sau chiar puțin nisip umezit de pe plajă sunt soluții gra­tui­te și excelente. Nu uitați zonele mai as­pre.

2. Protejați-vă negreșit
La ora prânzului, razele soarelui ating nocivitatea maximă. Dacă luați masa afară, pe o terasă, aplicați pe piele o cremă sau o loțiune protectoare suficient de puternică pentru a vă proteja toate zonele descoperite. Veți evita, astfel, să vă bronzați acolo unde nu o doriți (sem­nele tricoului pe brațe și umeri) și... insolația.

3. Adaptați-vă îmbrăcămintea
Pentru a evita urmele bretelelor de la costumul de baie există două posibilități: versiunea cu bretele detașabile, sau modelul bustier, moda anilor '50. Ulterior, pentru plimbări, ungeți-vă cu o cremă pro­tectoare și preferați tricourile cu mâneci lungi, maieurilor.

4. Folosiți un autobronzant
Soluția perfectă pentru a acoperi zonele de piele rămase albe: aplicați un autobronzant, cu ajutorul unei pensule, întinzându-l de jos în sus pe zonele respective. Întăriți racordul de culoare, repetând ope­rațiunea de trei ori la rând, cu intervale de 15 minute, pentru a obține nuanța dorită.

5. Mizați pe machiaj
În cazul unor demarcații foarte evi­dente, aplicați cu pămătuful o pudră nu foarte irizată, care să permită crearea unei culori unitare. Pe față, un fond de ten colorat, aplicat cu degetul, va face minuni.