SĂPTĂMÂNA 5-11 AUGUST

Tana Rosca
Pe măsură ce micul malefic Marte se apro­pie de marele malefic Saturn, în Săgetător, cei care călătoresc în străinătate ar trebui să fie tot mai calmi la volan și să fie atenți să aibă toate do­cu­mentele necesare asupra lor. Cei care au exa­me­ne ar putea avea de-a face cu examinatori severi și lipsiți de răbdare. Mercur și Venus în Fecioară se în­grijesc de sănătatea noastră. Putem să ne revi­zuim stilul de viață, să renunțăm mai ușor decât în alte perioade la obiceiuri nocive. Îngrijirea cor­po­rală are efecte mai rapide și mai evidente. Rela­țiile de muncă au toate șansele să se îmbună­tă­țească. Tentația de-a ne arunca cu ca­pul înainte într-o aventură poate fi mare, mai ales duminică, dar se prea poate ca atracția puternică să se re­zu­me la aspectul fizic. În cuplurile formate poate apărea, fie o situație mai tensionată, în care unul dorește să se impună cu tot dinadinsul, fie se poate (re)aprinde pasiunea.

Semnele cardinale:

BERBECII
au de profitat de pe urma tre­cerii planetei lor, Marte, într-un semn de foc. Cu Saturn aflat deja în Săgetător, acui­tatea dvs. mentală crește, dar și tendința de-a fi agre­sivi în idei. Calmul și răbdarea de care dați dovadă acum vă vor fi de mare folos.
RACILOR le merge bine cu banii, mai ales în privința proiectelor noi. Vă priește și ritmul alert al vieții dvs. sociale și, deși flir­turile sunt binevenite, a merge mai de­parte n-ar fi o idee bună, mai ales duminică. Evitați efor­turile fizice mari.
BALANȚELE ar face o greșeală dacă, în ciuda puternicei atracții de moment, s-ar lansa într-o relație cu cineva din cercul de prieteni. E o perioadă bună pentru a vă odih­ni și a vă dedica unor activități care vă plac, de pildă, cele de înfrumusețare.
CAPRICORNII sunt tot mai expuși atacu­rilor unor adversari care îi lucrează din umbră. Din acest motiv, ar fi bine să nu reacționați la provocări, mai ales că scutul dvs. în fața unor asemenea mașinațiuni este reputația dvs. Duminică, cineva din anturaj vă poate contesta.

Semnele fixe:

TAURII cu probleme la nivelul oaselor (în special în zona genunchilor), al zonei lombare și al ficatului ar avea de beneficiat în urma unui tratament preventiv: exerciții de flexi­bi­litate și un aport sporit de vitamina C. În amor totul e bine, mai puțin duminică.
LEII își păstrează avântul imprimat de Luna nouă din 2 în semnul lor, însoțită de Soare și Venus. Venus pleacă în week­end, alăturându-se celorlalte planete, care s-au mo­bili­zat pentru bunăstarea dvs. Nu cheltuiți însă prea mult pentru casă și deloc pentru persoana iubită.
SCORPIONII se simt presați să-și fa­că ordine în anumite chestiuni financiare. E clar că doriți să ieșiți din niște limitări, dar nu încercați să forțați nota în fața auto­ri­tăților. Viața dvs. socială devine în schimb tot mai plă­cută, iar oamenii întâlniți acum vă pot spri­jini.
VĂRSĂTORII au nevoie de răbdare și toleranță față de persoanele care doresc să ia decizii privitoare la grupul lor de prie­teni. Ar fi bine să evitați rolul de arbitru, căci v-ați putea pomeni la mijloc. Investițiile dvs. se pot dovedi mai profitabile decât ați fi sperat.

Semnele mutabile:

GEMENILOR
, încercați deja de o vreme în relația de parteneriat, le vine și mai greu să facă față unor situații ce par să devină mai tensionate pe zi ce trece. Deja e clar că vina nu e la dvs., dar ce e de făcut? Cel mai bine ar fi să vă consultați cu cei din familie, de vineri încolo.
FECIOARELE devin, de vineri și până la finele lunii, gazdele ambilor benefici, Ve­nus și Jupiter, pe lângă șeful lor Mercur și Nodul Nord (sensul vieții). Contextul as­tro­logic vă favorizează, dar cu o condiție: să vă ocu­pați cu seriozitate de chestiunile casnice și familiale.
SĂGETĂTORILOR le vine greu să ges­tio­neze energiile cumulate ale celor doi ma­lefici, Marte și Saturn, care le traver­sea­ză semnul. Poate vă consolează gândul că veți mai avea parte de asemenea solicitări peste 30 de ani. Și vă mai pot consola și succesele profesionale.
PEȘTII au nevoie de tot mai multă disci­pli­nă și atenție la locul de muncă. Șefii dvs. devin din ce în ce mai pretențioși și sunt (sau devin) tot mai conștienți de gre­șe­lile dvs. trecute și urmările acestora. Din fericire, parte­ne­rul vă stă alături și afectiv, și cu sfaturi bune.