Săptămâna 16-22 septembrie

Tana Rosca
Ultima eclipsă a acestui an se produce la în­cepu­tul acestui interval. Interesant este că se întâmplă tot în semnul Fecioarei, unde a avut loc și eclipsa precedentă, cea din 1 septembrie. Aceea a fost o eclipsă de Soare, pe când cea de acum este o eclipsă parțială de Lună. Faptul că se repetă în același semn înseamnă că pune accentul pe aceleași domenii ale vieții noastre. Este vorba din nou despre felul în care decurg relațiile noastre de muncă, de data asta ac­cen­tul căzând asupra modului în care ne înțelegem cu colegele sau colaboratoarele noastre. Sănătatea este alt capitol în care putem ajunge la concluzia că e ne­cesar să ne schimbăm stilul de viață sau trata­men­tele, care până în prezent nu și-au dovedit efi­cien­ța. Pla­neta comunicării, Mercur, își continuă par­cursul re­tro­grad, dar aspectul prietenos către pu­ter­nicul Pluton îl ajută să scoată la lumină chestiuni cu o mare în­căr­­cătură emoțională din trecut - poate fi vorba de exemplu despre pierderea unor oa­meni dragi sau de conflicte iscate pe marginea unor moș­teniri. Aces­tea pot fi discutate cu suficient calm și de­tașare, pentru a accepta pierderea și a depăși du­rerea. Și Marte, planeta stăpânitoare a acestui an, se înțelege cu Uranus și poate găsi soluții îndrăznețe și ingenioase pentru probleme mai vechi.

Semnele cardinale:

BERBECII
încep să-și ia avânt du­pă pofta inimii lor. Călătoriile sau studiile vă pot pune în evidență inventivitatea și vă puteți alege și cu prieteni noi. Sănătatea ar trebui îngrijită însă cu grijă iar relațiile de muncă pot fi tensionate, mai ales cu colegele dvs.
RACII riscă să aibă neînțelegeri atât cu cei din anturaj, cât și cu rudele de gradul doi și trei, mai ales dacă sunt femei. Vă re­co­man­dăm mare atenție la volan. Cariera dvs. poate înregistra un salt spectaculos, în urma unor soluții ingenioase pe care le găsiți.
BALANȚELE o duc mai bine ca oricine, cu ambii benefici în semnul lor. Pe fondul acestei relaxări intervine efectul eclipsei de Lună, care vă poate face mai conștienți de felul în care ar trebui să vă îngrijiți sănătatea. În cuplu, puteți avea parte de o surpriză delicioasă.
CAPRICORNII, mereu preocupați de imaginea lor, ar putea să constate că nu pot să mulțumească pe toată lumea. O urmare a eclipsei este conștientizarea nivelului dvs. real de popularitate. Profesional, vi se deschid drumuri dar și viața familială e importantă.

Semnele fixe:

TAURII
nu-și pierd afecțiunea față de copii sau persoana iubită, dar eclipsa de Lună îi poate face mult mai conștienți de defectele lor. Sănătatea se consolidează sub influența bene­fi­cilor, dar ei vă înclină către excese. Un dușman ne­cu­noscut se poate transforma în prieten.
LEII au nevoie de mare prudență în chestiuni legate de bani. Nu cedați pre­siu­nii celor din familie de a face cum vor ei. Luați-vă mai degrabă după sfatul rudelor de gradul doi și trei, care sunt obiective. Unii dintre dvs. se pot îndrăgosti iremediabil în weekend-ul acesta.
SCORPIONII încep să întrezărească soluții pentru niște probleme financiare apăsătoare. Se poate ca un rol major să-l joace unul dintre șefii dvs., care vă e și prieten. Mai sunt oameni care vă vor binele, dar aceștia acționează discret, din culise, în favoarea dvs.
VĂRSĂTORII se miră de impactul pe care opiniile lor avangardiste îl au asupra au­ditoriului. Asta deoarece găsiți forma optimă de a le exprima. Fiți cât se poate de prudenți în privința investițiilor și economiilor. Din interac­țiu­nile cu prietenii se pot naște idei geniale.

Semnele mutabile:

GEMENII
fac față mai bine solicitărilor din relația de cuplu sau asociere. La sfârșitul săptămânii e posibil ca prietenii să vă ajute să detensionați relația. Eclipsa de Lună poate afecta relațiile cu femeile din familie.
FECIOARELE, gazdele eclipsei de vi­neri, pot reacționa mult mai emoțional în cadrul disputelor cu femeile. Aveți tendința să lu­ați totul prea personal. Financiar, în schimb, cei doi benefici se îngrijesc să vă meargă bine.
SĂGETĂTORII reușesc în fine să separe tre­cutul de prezent. E momentul să ac­cep­tați ce nu poate fi schimbat și să mergeți înainte pe alte căi. Această desprindere se produce în weekend, eventual sub influența persoanei iubite. Prietenii au tendința să vă răsfețe.
PEȘTII încearcă de mult să se reconcilieze cu șefii și pot reuși să facă asta printr-o în­tâm­plare. Nu ezitați să le spuneți șefilor ide­ile care vă vin, pentru că pot produce schim­barea în bine. Și relațiile cu colegii sau co­la­bo­ratorii dvs. se îmbunătățesc, dar nu și cea de cuplu.