Băi cu fulgi de ovăz

Redactia
A venit toamna și, odată cu ea, vremea băilor.

A băilor în cadă, firește, fiindcă băile de mare și soare au plecat, odată cu berzele, spre orizonturi mai calde. Dar nu e de colo nici o baie caldă și parfumată, îmbo­gățită cu arome și cu... fulgi de ovăz. Ei da, ați auzit bine! Pe cât de prielnici le sunt stoma­cului nostru și sănătății, tot pe atât de bine îi fac și pielii, mai ales celei uscate, obosite sau iri­tate. Energizanți și anti-infla­ma­tori, fulgii de ovăz atenuează as­­­pe­ritățile și mân­cărimile, în­muind totodată pielea. Se combină de mi­nu­ne cu e­sen­țe aro­mate și lapte, du­pă cum re­zultă din rețe­tele pe care vi le oferim.

Baie calmantă

Măcinați 200 de gra­me de fulgi de ovăz cu râșnița de cafea, apoi a­mes­tecați pul­be­rea ob­ți­nută cu 4 lin­guri de bicarbo­nat de sodiu. Tur­nați a­mestecul în baia um­­plută cu apă cal­dă. Ră­mâneți în ea 15 minute. Înmoaie pie­lea, calmează mân­­că­rimile și erup­țiile.

Baie pentru piele uscată

Măcinați fin 200 grame de fulgi de ovăz și presărați pulberea pe apa din baie. Adăugați 10 picături de ulei aro­mat de la­vandă sau mușețel și ames­tecați bine apa cu mâna. Scufundați-vă în apă 20 de minute, iar când ieșiți, nu vă frecați cu prosopul, ci înveliți-vă doar în el.

Baie hidratantă cu mușețel

Amestecați într-un castron de sticlă 4 linguri de mușețel uscat, 500 ml de lapte integral și 120 de gra­me de fulgi de ovăz măci­nați. Ames­te­cați mușețelul și laptele și lăsați-le peste noapte să mace­reze în fri­gider. A doua zi, pasați com­poziția printr-un tifon, direct în apa din baie. Presărați pe apa caldă și pul­berea de fulgi de ovăz. Stați în cadă 15 minute, apoi înveliți-vă în­tr-un pro­sop, fără să vă frecați. Când pielea e încă umedă, aplicați pe ea un lapte de corp, pentru a fixa ume­zeala.

Baie relaxantă

Amestecați 2 linguri de lapte praf cu 10 pi­cături de ulei aromat de la­vandă și cu 200 grame de fulgi de ovăz mă­cinați. Turnați compo­ziția în apa din baie, cât mai caldă. Amestecați cu mâ­na, ca să se di­zol­ve laptele praf și ule­iul, apoi in­trați în cadă și stați 15 mi­nute.