Soluții rapide pentru necazuri de frumusețe

Redactia
COSMETICA NATURISTA

Riduri

Opăriți 5 cuișoare aromate cu o ceaș­că de apă în clocot. Lăsați să se in­fuzeze zece minute, acoperind vasul cu o far­fu­rioară. Lichidul călduț se aplică pe lo­curile cu probleme, cu ajutorul unui tam­pon de vată. Repetați proce­deul di­mineața și seara, înainte și după ce vă demachiați.

Mătreață

Mixtura pe care o propunem înlă­tură cu mare eficiență mătreața și cură­ță bine pielea capului: amestecați o cană de oțet de mere cu o cană de apă de la robinet și 3 linguri de polen proas­păt (puțin pisat), băgați totul într-o sticlă cu dop și scu­turați bine, până ce polenul se dizolvă complet. Aplicați produsul pe păr, cu un tam­pon de vată, cu un sfert de oră îna­inte de a vă spăla, apoi folosiți un șam­pon moale. După ce vă spălați, puneți în apa de clătit ur­mătoarea infuzie: 1 lingu­riță de cim­bru, de rozma­rin sau de coa­da-calului se opărește cu 100 ml de apă clocotită. Se lasă să se infuzeze 5 minu­te, se stre­coară și se pune în apa de clătit (ulti­ma), împreună cu o lingură de oțet de mere.

Mâini crăpate

Amestecați o lingură de ulei de măs­line cu o lingură de oțet de mere și apli­cați unguentul de fiecare dată după ce vă spălați pe mâini și seara, înainte de a vă culca. Produsul e bun și pentru restul corpului.