Leacuri de la cititori

Cititor Formula AS
- De la lume adunate și-napoi la lume date -

Câteva tratamente vechi și foarte eficiente

Din întâmplare, am intrat în posesia unei cărți foarte vechi, în care, printre al­tele, am gă­sit și câteva rețete de leacuri, pe care le-am în­cercat în familie, cu rezultate deosebite. În calitate de veche cititoare a revistei "Formula AS", mă grăbesc să vi le împăr­tășesc.
* Suc pentru sufocări - se prepară o infuzie dintr-o linguriță de spin alb, opărită cu 250 ml apă. Se lasă să stea 10 minute, se strecoară, apoi se adaugă 3 cuburi de ghea­ță și se bea lichi­dul după ce ele s-au dizol­vat.
* Leac pentru pi­cioare obo­site - într-un lighean cu apă caldă se dizolvă trei aspi­rine. Se țin pi­cioa­rele înăuntru, până ce apa se ră­cește. Este foarte recon­fortant.
* Senzație de leșin - se umple un pahar cu apă și se înclină în sens invers, ca și cum ai vrea să dai alt­cuiva să bea, dar bei tu. L-am în­cercat pe mine și are efect fulge­rător.
* Contra otitei - se încălzește o felie de slă­nină de porc, neafumată și nesărată, într-o ti­gaie, atât cât să suporte bolnavul. Apoi se pune într-o pânză curată și se așa­ză pe urechea bolnavă. Se ține capul aple­cat în partea cea­laltă.
Vă doresc multă sănătate.
AURELIA OANĂ - Salonta, jud. Bihor

Rețetă pentru vindecarea vaginitelor cu Candida

Se pune pe foc un litru de apă. Când dă în clocot, se dă la o parte și se pune o lin­gură de bicarbonat de sodiu, să se stin­gă în apa clocotită. Se lasă să se răcească până apa devine călduță, apoi se fac spălă­turi vaginale cu irigatorul. Imediat ungeți inte­riorul vaginului cu glicerină boraxată (me­ricică - popular). La început, se fac 2-3 spălături pe zi, pen­tru a grăbi vindecarea. La debutul tratamentului, tre­buie să se evi­te contactul sexual, iar mai târ­ziu, el tre­buie să fie protejat, până la vin­decarea completă.
DOINA BIZARAN - Giurgiu

Leac contra insomniei

Mă numesc Procopiuc Varsanufie, sunt viețuitor al sfintei Mânăstiri Sihăstria - Ra­rău, jud. Suceava și doresc să in­formez pe toți su­fe­rinzii de in­som­nie că aceas­tă boa­lă se poate vindeca mi­ra­cu­los, cu ur­mă­toa­rea rețetă: se iau părți egale din ur­mătoa­rele plante - mușețel, coa­da-șori­ce­lului, su­nă­­toare, bu­­suioc și se ames­­tecă omogen. Se face o in­fuzie cu un pumn de plan­te la un litru de apă. Se beau 3-4 căni pe zi. Dar foarte impor­tan­tă este, de ase­menea, o măr­turisire la preot și par­ticiparea la sfântul maslu.
Multă sănătate de la Dumnezeu!
PROCOPIUC VARSANUFIE - Mânăstirea Sihăstria-Rarău, Câmpulung Moldovenesc

Cum se vindecă adenocarcinomul de prostată

Din paginile revistei, am aflat că petrolul dublu rafinat, folosit cu mult succes în vindecarea acestei boli, nu mai poate fi procurat de la rafinăria VEGA din Ploiești. De aceea, redau mai jos un tratament pe cât de simplu, pe atât de eficient, care a fost experimentat cu rezultate de-a dreptul miraculoase chiar în familia mea și a unor apro­piați.
* Pe nemâncate, se iau 3-5 lingurițe de polen, ținându-se în gură până la completa dizolvare a granulelor.
* Se va consuma zilnic o lingură cu vârf de semințe deco­jite de dovleac (semin­țele să fie bine uscate, nu prăjite).
* Se vor face zilnic băi de șezut cu tărâțe de grâu (durata băii: 20-30 de minute). Se toar­nă apă clocotită peste 1/2 kg tărâțe de grâu. După 10-15 minute, se adaugă apă caldă.
Tatălui meu i s-a pus diagnosticul de mai sus, fiind programat pentru operație, dar, urmând acest trata­ment, n-a mai fost nevoie de intervenția chi­rur­gicală.
ECATERINA APOSTOL - Iași

Ceaiul de soc - medicament natural împotriva obezității

Le recomand persoa­nelor care doresc să slă­bească și, mai ales, doam­nelor care vor să-și men­țină silueta, banalul ceai din flori de soc, ale cărui mirifice efecte pu­țini le cu­nosc. Florile se culeg în pe­rioada de ma­ximă înflo­rire și se usu­că direct sub razele puter­nice ale soare­lui. În acest fel, florile vor rămâ­ne albe și se vor usca foarte bine (florile uscate la umbră au tendința de înne­grire și chiar mu­ce­găiesc, din cauza con­ținutului sporit de apă). Ceaiul din flori de soc are un efect ușor laxativ, ajută la eliminarea toxinelor, ajută, de asemenea, la eliminarea apei din țesuturi și, din acest motiv, se folosește ca medica­ment natural în obezitate, con­tri­buind la pierderea kilogra­melor. Ceaiul se pre­pară prin infuzie, dintr-o lingură de flori la o cană de apă. Se beau 3-4 ceaiuri calde pe zi. Prima cană se bea la prima oră a dimineții, după care o jumă­tate de oră nu se mai consumă nimic. Personal, folosesc ceaiul de soc pentru a mă feri de depu­nerea de grăsimi, asociat cu o dietă mai săracă în calorii, mult mers pe jos și mult opti­mism. Sunt foarte mulțumită de rezultate.
Vă doresc tot binele din lume!
ELENA MOCANU - Iași

Pentru eliminarea pietrelor de la fiere

Sunt în posesia unei rețete foarte eficiente pentru eli­mi­narea pietrelor de la fiere, pe care v-o încredințez spre pu­blicare, în speranța că va alina suferințele multor bolnavi. Este ușor de realizat și necostisi­toare. Iată despre ce este vorba: se usucă bine semințe de pepene roșu (lubeniță) și se macină în râșnița de cafea. Timp de 10 zile, în fiecare di­mineață, pe nemâncate, se ia o lin­guriță din pul­berea obținută, îm­pre­ună cu o lingură de ulei de măs­li­ne și se stă cul­cat pe partea dreap­tă circa 10 minute. Trata­mentul du­rează 3 luni, câte 10 zile pe lună, la intervale regulate (dacă trata­men­tul a fost început pe 1 ale primei luni, atunci și în lunile următoare se va respecta aceeași dată). Vă doresc tuturor sănătate și bucurii!
GEORGETA BÂRSAN - Iași

Dacă vreți să renunțați la cafea

Vă trimit o rețetă foarte eficientă pentru cei care vor să se lase de băut ca­fea. În fiecare zi, se con­sumă 3 căni de ceai concentrat de măceșe și 3 mor­covi cruzi, câte unul la fiecare cană de ceai (rași sau ca atare). Rețeta e garantată. Persoanele în cauză să se ferească de mirosul de cafea în perioada dezinto­xi­cării (să nu stea alături de cei care beau cafea). Pentru mine, cafeaua a fost pur și simplu un drog. Cu rețeta pe care v-am recomandat-o, am scăpat de necaz.
V. FILIP - com. Scoarța, jud. Gorj

Rețetă de curățire a rinichilor

Rinichii trebuie, și ei, curățați uneori. Iată una din cele mai bune rețete, pe care mi-a recomandat-o un co­leg care s-a simțit minunat după ce a încercat-o.
Se iau 6 crenguțe de mur de pă­dure, fiecare din ele având cam 60 cm lungime. Se taie crenguțele mărunt (ca ceapa) și se pun la fiert într-o cratiță, cu 6 litri de apă. Se fierb circa 3 ore, la foc mic, fără capac, până când fiertura ajunge la jumătate (3 litri). În timp de două zile, se bea toată cantitatea. Pentru a se verifica efec­tul rețetei, toată urina din aceste zile se adună într-un borcan mare. Pe fundul lui, se vor vedea cu ochiul liber nisipul și celelalte substanțe eliminate.

Sirop de rostopască pentru purificarea sângelui

Se poate purifica sângele omului? Da, se poate! Iată un tratament care merită să fie încercat de cine do­rește. Se procură 100 g rostopască, se pune într-o cratiță smălțuită, peste care se toarnă un litru de apă clo­cotită, se acoperă și se lasă la mace­rat circa 12 ore. După macerare, întrea­ga compoziție se strecoară prin­tr-un tifon. În infuzie se pune miere de al­bine polifloră, până se obține un sirop de con­sistența smântânii. Se pune într-o sti­clă la frigider. În fiecare zi, se umple un pahar cu 150 g din mierea cu ros­to­pască, din care se iau 6 lin­gurițe, din oră în oră. Tratamentul se ține până ce se consumă toată rezerva din frigi­der. Se urmează o singură dată pe an și numai primăvara.
NICOLAE ZĂVOIAN - Deva, jud. Hunedoara

Leac pentru vindecarea bolilor de plămâni și a anemiei

Vă recomand o rețetă cu care trei persoane bolnave grav de plămâni au reușit să se vindece.
Ingrediente: 400 g unt de casă (făcut de țărani), 400 g untură de porc de casă (osân­ză), 4 ouă proaspete (de țară, de la găini hră­nite cu porumb), 400 g zahăr pu­dră, 400 g miere de albine de salcâm, 1 lă­mâie, 50 g cacao, 1/2 sticluță rom, 3 batoane de vanilie.
Mod de preparare: Se amestecă zahărul cu ouăle și mierea și se frea­că până se obține o pastă omogenă, apoi se pune o lin­gu­riță de unt și se freacă bine, apoi una de untură, ames­tecându-se în continuare, și așa, alter­nativ, până se termină untul și untura. Se amestecă fără grabă. Spre sfârșit, se pun praful de cacao, vani­lia - se taie batonul și se scoate miezul, romul, coaja de lămâie rasă și ju­mă­ta­te din zeama lămâii. Se ia din două în două ore câte o linguriță, în prima săptămână, apoi se mărește doza - o lingură din două în două ore (de pildă, de la ora 6 dimineața, până la orele 22.00). Noaptea se face pauză. Tratamentul trebuie continuat până la vindecare, cu răbdare și perseverență.
Sanda Tudora - București