10 metode de înfrumusețare interioară

Redactia
Crede-te frumos

Înfățișarea atrăgătoare începe în cap. Arătăm așa cum ne imaginăm că sun­tem. Cu cât impresia pe care o avem despre noi este mai bună, cu atât mai intensă este strălucirea pe care o răs­pândim. Atâția oameni urâți au o pre­zență năucitoare. Atâția oameni frumoși sunt gheboși și înspăimântați. Ce se întâmplă de fapt?
Faceți următoarea încercare sim­plă: stați drept, cu capul sus, privind către linia orizontului. Apoi, încovo­iați-vă spatele, cu capul în piept și bra­țele atâr­nate. O diferență ca între noap­te și zi. Cu schimbarea poziției corpu­lui se schim­bă și sentimentele. Și in­vers. Și odată cu ele, emoțiile care ne influen­țează direct mimica, gestu­rile, expresia întregului comporta­ment. Ăsta e tot secretul strategiei "crede-te frumos": conștiința faptului că există o legătură strânsă între gânduri (senti­mente) și ex­presia exterioară. Centrala care dirijează acest joc complex este creierul. Dar cre­ierul are nevoie și el de sarcini clare.

Cele 10 porunci

1.
Zâmbiți cât mai des. Încercați să aveți permanent o ex­pre­sie bine dispu­să. As­ta va îmbunătăți stră­lucirea dvs. obișnuită și vă veți simți mult mai bine.
2. Observați cu atenție ce vă place la alții. Stu­diind un mo­del, veți putea prelua multe aspecte pozi­tive, fără să vă pierdeți din originalitate.
3. Nu încercați ni­cio­dată să imitați un mo­del. În felul acesta, vă blocați pro­priile forțe crea­toare.
4. Dacă aveți posibi­lita­tea, rugați pe cineva să vă filmeze (la plimbare, aca­să, la o petrecere etc.). Pe film, veți putea recunoaște obiectiv când arătați bine și relaxat și când sun­teți crispat ori ten­sionat.
5. Puneți-vă în cap scopuri clare și amănunțite. Sarcini generale ca: "Vreau să arăt bine" nu sunt receptate de corp. Nici când ne rugăm nu cerem ceva ge­neral. Creierul primește doar comenzi precise.
6. Nu vă cantonați niciodată la un anumit gen. Încercați din când în când o altă vestimentație decât cea obiș­nuită, o altă frizură. În felul acesta, veți primi impulsuri de întinerire.
7. Cu cât vă simțiți mai abătut și mai deprimat, cu atât încercați să ară­tați mai bine și mai elegant. Înfățișarea atră­gă­toare vă va corecta rapid starea de spirit.
8. Încercați să adoptați cât mai des o poziție dreaptă și simetrică a corpu­lui. În felul acesta, activita­tea celor două emi­sfere ale cre­ierului se sin­­cronizează și deveniți mai creativ și mai echili­brat.
9. Culo­rile acționează direct asu­pra stării sufle­tești. Femeile, mai ales, sunt sfătuite să folosească cât mai multe culori de păr, farduri, materiale, mai ales cele care le vin bine.
10. Îngăduiți-vă un tra­tament cos­metic lunar, in­di­fe­rent dacă sunteți fe­meie sau bărbat. De pe urma lui profită nu doar pielea, ci și sufletul, care se des­chide spre frumusețe.