Leacuri de la cititori

Cititor Formula AS
- De la lume adunate și-napoi la lume date -

Tratamente naturiste pentru durerile reumatice

* Se curăță 1 kg de mere, iar cojile se pun la uscat pe o pânză. După ce s-au uscat, se pisează, apoi se cern printr-o sită. Din această pulbere se ia o lingură care se fierbe timp de 5-7 minute într-un litru de apă. Se strecoară și se consumă 5 pahare pe zi.
* Se face un amestec din 50 g frunze de frasin, 50 g frunze de mesteacăn, 50 g flori de soc, 20 g fructe de ienupăr, 50 g teci de fasole, 50 g salcie, din care se ia o lingură și se pune la fiert, timp de 5 minute, într-un litru de apă. Se acoperă vasul, se strecoară ceaiul și se consumă 3 ceaiuri pe zi.
* Infuzie din flori de soc, obținută din 1-2 linguri de flori la o cană de apă. Se recomandă consumul a 3-4 căni pe zi.
* Infuzie din frunze de mesteacăn, obținută din 2 g de plantă la 250 ml apă. Se fierbe 10-15 minute, se dă la o parte de pe foc, se adaugă un vârf de cuțit bicar­bo­nat de sodiu, iar după 6 ore se strecoară și se con­sumă câte o jumătate de cană la un interval de 4 ore.
* Infuzie din frunze de tarhon, preparată dintr-o linguriță de plantă la o cană de apă. Se strecoară și se consumă, neîndulcită, câte 2-3 căni pe zi.
* Se prepară o infuzie din frunze de frasin (2 linguri plantă la o cană de apă), care se strecoară și se consumă câte 3 căni pe zi.
* Boasca rămasă după stoarcerea strugurilor este foarte bună pentru calmarea durerilor reumatismale. Se pune puțină boască pe o pânză cu care se acoperă încheietura bolnavă.
* Un pumn de flori de liliac, puse la macerat într-o jumătate de litru de ulei timp de 15 zile, constituie un eficient calmant pentru durerile reumatismale.
* Cataplasmele cu mălai opărit sunt foarte efi­ciente în calmarea durerilor reumatice. Se aplică pe lo­cul dureros seara și se țin până a doua zi dimineață.
* Se amestecă 12 aspirine pisate și 15 muguri de brad în jumătate de litru spirt medicinal. Preparatul se ține la macerat 7 zile, după care se fricționează zonele dureroase.
* Se iau 6 ardei nu foarte iuți și se pun la macerat într-o jumătate de litru de spirt medicinal, timp de 14 zile. După trecerea celor 14 zile se filtrează și se fric­ționează locurile dureroase.
* 40 g cimbru se pun la macerat în 200 ml ulei și se lasă astfel 15 zile la soare. Cu acest preparat obținut se fac frecții seara, înainte de culcare.
* Se iau două rădăcini de hrean, se dau prin răzătoarea mică și se stropesc cu 3-4 linguri de spirt medicinal. Se pune hreanul pe o bucată de țesătură de lână și se bandejează locul dureros (15-20 minute, sea­ra, după care se dă jos). Această operație se repetă timp de 6 seri la rând, înlocuind de fiecare dată hrea­nul.
* 10 sâmburi de migdale se pisează, amestecân­du-se cu o lingură de untură topită până se obține o pastă. Această pastă se aplică pe locurile dureroase, se aco­peră cu un plasture și se păstrează toată noaptea.
ALEXANDRU BUTOI - str. Emil Gârleanu nr. 13, bl. A9, sc. 2, ap. 43, sector 3, București

Dureri de cap, zăbăluță, alopecie, țiuituri în urechi...

* Când vă treziți cu dureri de cap, nu luați imediat un antinevralgic. Încercați mai întâi așa: strângeți în dinți un creion câteva minute.
* Dacă v-a apărut mugurel sau zăbăluță (o mico­ză la colțul buzelor) folosiți - până dispare - adică 2-3 săptămâni, ulei de sâmburi și coajă de grepfruit. Un­geți ușor colțul buzelor, de 2-3 ori pe zi.
* Dacă simțiți că o să vă apară bubițe de febră (mâncărimi, usturimi) în jurul buzelor, desfaceți o păs­taie de vanilie, scoateți cât o unghie din semințele ei (cele ce se pun în prăjituri) și aplicați pe locul dure­ros. Ușurează, dar nu vindecă. Împiedică apariția bu­bi­țelor.
* Ca să înceteze căderea părului, frecați cu buri­cele degetelor, ori de câte ori vă vine în minte, pielea capului. Astfel se îmbunătățește circulația sângelui și după câtva timp, veți constata rezultatele. Aveți grijă și să nu aveți anemie. Ea produce căderea părului și trebuie tratată medical.
* În ce privește tratamentul țiuiturilor în urechi (ti­nitus, acufene) am găsit într-o revistă germană ur­mă­­torul leac. Îl reproduc: "Poate ajuta un leac din me­dicina populară rusă: amestecați o ceapă tăiată, căreia i-ați păstrat și coaja, cu o linguriță de chimen. Încălziți amestecul la foc mic, timp de 10 minute. Nu trebuie să fiarbă! Lăsați să se răcească și pasați prin tifon. Din această soluție, preparată zilnic, puneți de 3 ori pe zi, 2-3 picături în fiecare ureche. Chiar dacă tinitus a dispărut, trebuie să continuați încă trei zile".
LIDIA MĂRGĂRIT - Chemin de Montétan 7, 1004, Lausanne, Elveția

Pentru copii slabi și rahitici
Cel mai bun întăritor sunt băile cu frunze de nuc. Eu așa mi-am înzdrăvenit copilul, pe care-l născusem de 2700 g. Și nu am avut nici lapte la sân.
Pentru copiii cu deranjamente stomacale, se ia o franzelă, se taie felii, se face pesmet la cuptor și se cerne. Se iau 2-3 mere, se dau pe răzătoarea de sticlă sau plastic, se amestecă cu pesmetul și i se dau copi­lului să mănânce. Eu am avut nouă internări în spital cu copilul, care mereu se deranja la stomac, până n-am început cu pesmet și mere, n-am scăpat. Acum, mul­țumesc lui Dumnezeu, am și nepoți.

Pentru păr rar
Într-o sticlă de 1/2 l se pun circa 1/4 dintr-o căpă­țână de usturoi bine pisat, peste care se toarnă petrol lampant. Se lasă la macerat circa 10-12 zile, agitân­du-se din când în când. După acest interval, cu o oră înainte de spă­la­re, se masează bine pielea capului cu soluția de usturoi. Se leagă capul cu un batic, iar după o oră te speli normal. Tratamentul trebuie continuat înainte de orice spă­lare pe cap. Se masează capul cu pe­trol, usturoiul se lasă în sticlă, el se lasă la fund. Părul se îndesește 100%, apare mai întâi un pufuleț, care se transformă în păr.
CLAUDIA - Târgu-Frumos, Iași

Mulțumim întregului colectiv al "Formulei AS", că ne dă ase­me­nea prilejuri să ne aju­tăm între noi, oa­me­nii. Dum­nezeu să ne ajute la toți!

Trei rețete sigure

* Pentru respirație urât mirositoare
Când respirația urât mi­rositoare provine de la sto­mac, se folosesc hrean și ur­zi­cuță. Sau se face un ceai din 30 g semințe de anason, 30 g semințe de chimen și 30 g frunze de mentă bună. Gargară zilnic.

* Pentru nevroză isterică
Se amestecă 20 g rădăcini de valeriană cu 20 g ri­zomi de gențiană, 20 g frunze de rotungioară, 20 g frun­­ze și flori de levănțică, 20 g frunze de roiniță, 20 g frun­ze de virnanț; trei lingurițe de amestec se fierb cu 3 căni apă, se strecoară și se beau câte 3 cești de ceai cald.

* Pentru blenoragie
Iritația se remediază cu ceaiul făcut din 20 g frunze de nuc, cu 40 g sunătoare, și cu 40 g fructe de ienupăr. Se fierbe o linguriță de amestec cu o cană de apă, timp de 10 minute. Se strecoară. Se beau zilnic 2-3 cești de ceai cald.
Multă sănătate!
MARILENA DOINA ȘTEFAN - Târgoviște

Fațete ale bolii numite cancer

După patru ani de la confruntarea cu cancerul, timp în care am mâncat numai legume, fructe și cereale, de Crăciun, am mâncat și carne. După o săptămână, a apărut un blocaj la nivelul colonului. După un control medical, am aflat cu uimire că tumora care consideram că nu mai există și-a recăpătat forma și dimensiunile de odinioară. Am trecut imediat la un regim dur de înfo­metare și, încet-încet, în câteva zile, totul a revenit la normal. Deci, celulele de cancer nu au murit, așa cum am crezut (răsturnând tot ce știam și citisem până acum despre esența metodelor propuse de Gerson, Günter, Breuss, Valeriu Popa) ci s-au golit de conținut, deve­nind inactive, mici și greu de depistat.
De curând, am auzit la radio că un grup de medici-cercetători britanici au descoperit că celulele canceroase se dezvoltă cu ajutorul unor proteine. Eu am scris despre acest lucru în articolul "Te poți vindeca de cancer și fără operație", ce a apărut în nr. 655 al revistei "For­mula AS". Propunerea lor este să se creeze un medicament care să distrugă aceste proteine înainte ca ele să ajungă să fie folosite de celulele de cancer.
Eu vă propun ceva ce se poate face chiar acum și foarte eficient: să se renunțe la toate alimentele de origine animală (proteine ani­male) și să se treacă la vegetarianism. Mulți vor zâmbi, dar această metodă de vindecare are rezultate sigure în toate formele de cancer, indiferent de stadiul bolii (mai puțin stadiul final, când citosta­ti­cele și morfina reacționează vio­lent cu sucul de legume). Metasta­zele sunt primele care devin inac­ti­ve, după 3-4 luni, iar tumorile primare și recidivele ceva mai târ­ziu, după 7-8 luni. Inactive și fără să mai reprezinte un pericol de moarte, acum, celulele de cancer pot fi mai ușor dis­truse pe alte căi: chimioterapie, fitoterapie sau alte metode ce vor fi descoperite în viitor.
Vegetarianismul înseamnă și altceva: sănătatea pe care ne-o dorim atât de mult (să trăim fără teama de SIDA, leucemie, hepatite virale, TBC etc.) devine reali­tate. În corpul unui vegetarian, microbii, bacteriile, virusurile, ciupercile nu supraviețuiesc datorită pH-ului alcalin al lichidelor din organism. Diabetul, litiazele nu mai apar, pentru că dispar cauzele care le produc. Sângele devine extrem de fluid, curat, fără grăsimi și colesterol și, în acest fel, nu mai există boli de inimă și ale vaselor de sânge. De fapt, noi ne îmbolnăvim din cauza alimentelor, pentru că nici până acum nu am învățat să ne hrănim corect. Vă mulțumesc,
CONSTANTIN BÂRSAN

Despre prostată și tratarea ei

În luna februarie s-a publicat în "Formula AS" un articol despre prostată și tratarea ei. Îmi permit să completez informațiile față de această problemă și să fac o sugestie, pornită din experiența mea. În urmă cu 3 ani, au apărut problemele. Mă sculam o dată pe noapte pentru urinat. Jetul urinar era mai slab. Aceste probleme nu mă deranjau. Am făcut analiza PSA, care mi-a ieșit 16. Desigur, m-am îngrijorat. Mi s-a sugerat să iau Prostamol 1. Așa am făcut, apoi am continuat cu Prostatofort. Analizele le-am repetat des, dar PSA-ul a fost în limitele 12, 10, 8, în acești doi ani. Eram decis să mă operez, deoarece organismul nu răspundea la tratament. Am încercat cu medicamentul Duodart, o pastilă zilnic. După două luni, PSA-ul a fost 3,5 deci normal. Am mai urmat o lună cu Duodart, și PSA-ul a fost 3. Acum continui tratamentul care trebuie ținut toată viața. Nu sunt cadru medical, nu sunt producător de medicamente, farmacist, nu fac reclamă. În cazul meu, tratamentul a dat roade. Cred că merită să încercați și dvs. Mult succes și sănătate.
prof. ȘT. ROPCEA