Remedii contra oboselii obrazului

Redactia
Fără greș, obrazul nostru e frate cu sufletul și cu oboseala.

Feri­ci­rea n-are nevoie de "corecturi". Sta­rea de bine se vede în primul rând pe expresia feței, care înti­nerește și stră­lucește fără aju­toare cosmetice. Dar ce te faci atunci când gri­ji­le zilei, stresul și obo­seala își pun am­prenta posomo­râtă pe chipul unei femei? Când pri­virea "atâr­nă" și tenul bate în cenușiu? E clar că fondul problemei ține de psiholog. Obo­seala cronică și depresia nu se vindecă pes­te noapte, cu pudră Lan­come. Cosme­tica modernă oferă însă so­lu­ții viabile, me­nite să combată nu cauza oboselii, ci efec­tele ei, vizi­bile pe obraz. Mai ales dacă sunteți fe­mei active, cu via­ță pro­fesională inten­să - remediile pe care le pre­zentăm vă vor fi de ajutor.

Luminați-vă trăsăturile
Când sunteți obosite, nu exagerați cu machiajul. Evitați nuanțele închise, în fa­voarea celor blânde. Pe pomeți dați-vă cu un fard în culoarea pier­sicii sau un roz tran­da­fi­riu. Dacă ochii sunt stinși, accentuați cu­loa­­rea bu­ze­lor, folo­sind un ruj de cu­loa­re vie. Pentru zo­nele în­tunecate ale obra­­zului - cutele care co­­boară de la nas spre gură sau cele din jurul buzelor, cu­tele de pe frunte etc. - folosiți un creion corector (se gă­sește peste tot, la ma­ga­zi­nele de cosmetice), de culoare bej, care conține pigmenți care reflectă lu­mina.

Ten ofilit? Recurgeți la cremă cu suc de fructe
Femeile știu prea bine cum arată un obraz "delăsat", ofilit de lipsa de vlagă. Adevărul este că oboseala se re­simte până la nivel ce­lu­lar. Ca să ieșiți din în­curcătură, apelați la o cre­mă hidra­tan­tă, pe bază de vitamine, în ca­re stoar­ceți câteva pi­că­turi de suc proas­păt de mere, portocale, stru­guri sau grepfruit. Ames­tecați bine, apoi întin­deți crema pe față cu mișcări de masaj: dinspre cen­trul obrazului către exterior, de la bărbie spre gât (5 minute). În final, "ardeți-vă" câteva pal­me, pentru a sti­mula circulația sân­gelui. Cine prac­tică zil­nic acest tip de masaj facial (păr­țile mai lăsate ale obra­zului pot fi bătute ca alua­tul, folo­sind degetele sau dosul pal­me­lor) nu va mai avea pro­bleme cu obo­sea­la epi­dermei. Măștile zilnice cu miere proas­pătă de albine, precum și cele săp­tă­mânale cu praf de argilă + apă + câteva picături de suc de lămâie, castravete sau fructe, au ace­lași efect benefic de învio­rare.

Ochi obosiți, urme de insomnie și lacrimi? Apelați la gheața din frigider!
Lipsa de somn suficient, la fel ca su­pă­rarea cu lacrimi, umflă ochii și bo­sum­flă obrazul. Ce puteți face pentru a îndrep­ta situația? Mai întâi dema­chiați-vă con­știincios, apoi apelați la cuburi de gheață din frigider, com­pre­se cu apă rece, pli­cu­lețe cu ceai chine­zesc sau rusesc, opărite și răcite, felii de cartof crud sau rotocoale de cas­traveți. Așeza­ți-le pe pungile de sub ochi și pe pleoa­pe și așteptați să-și facă efectul, circa 15 mi­nu­te, stând în timpul acesta întinse la pat. Pasul doi: aplicați în zona ochilor o cre­mă ușoară sau o cremă specială an­ti­rid și masați-o cu vârful degetelor, efec­tuând mișcări circulare către exte­rior, pen­­tru a activa vasele limfatice. În sfâr­șit, 2-3 pi­că­turi de colir sau de ceai de al­băs­trele puse în ochi vă vor în­viora pri­virea. Un sfat final: dacă vă temeți că din pricina stării dvs. inte­rioare riscați să plân­geți, chiar și fără motiv, folosiți un rimel re­zistent la apă și nu plecați de aca­să fără o cutie de pudră compactă în po­șetă și o dischetă dema­chiantă. Urmele lacrimilor se șterg ușor cu discheta, iar nasul (roșu) se pudrează de două ori.