Vremea strugurilor

Redactia
Uimite să constate că, după ce călcau în butoaie ciorchinii cu picioarele goale, pielea li se făcea ca mătasea, țărancele din Italia s-au dat cu ter­ciul de struguri și pe obraz.

Minunea n-a întâr­ziat: tenul li s-a limpezit și s-a "copt" ca fructele pârguite. Cercetările actuale confirmă: strugurii sunt adevă­rate rezer­ve de să­nătate și frumusețe.

Piele fină pe obraz și pe decolteu

Un pumn de boabe de struguri albi se zdrobesc bine și se amestecă cu o lingură de fulgi de ovăz. Se întind pe obraz, pe gât și pe decolteu și se lasă să acționeze 15 minute. (În timpul acesta e bine să stați întinse.) Înainte să vă spălați, frecați-vă pielea cu ames­tecul de fructe și cereale. Clătiți-vă din abun­dență cu apă călduță sau, și mai bine, cu apă plată sau de izvor. Metoda dă rezultate și în cazul tenu­rilor cu coșuri și puncte negre.

Pentru pielea picioarelor

Repetați procedeul femei­lor care călcau, în vechime, strugurii pen­tru vin. Zdrobiți câteva boabe și masați-vă tal­pa, căl­câiele și picioarele cu gelul parfumat și mustos. Lă­sați-l cât mai mult să acțio­neze, apoi spă­lați-vă.

Mască vitalizantă

Încălziți 2 lingurițe de miere și amestecați-le cu un gălbenuș de ou și o lingură de boabe zdrobite de strugure. Întindeți compoziția pe fața bine cură­țată și lăsați-o să acționeze o jumătate de oră. Clătiți-vă abundent.