Leacuri de la cititori

Cititor Formula AS
- De la lume adunate și-napoi la lume date -

Candidoză pulmonară

Sunt un culegător de plante din zona Munților Apuseni, pe care le folosesc conform tradiției din părțile noastre. De data aceasta, vă recomand un tratament eficient pentru candidoză pulmonară.
* Tinctură din rădăcină de tătăneasă și gălbenele, în părți egale.
Mod de preparare: Se pun cele două plante, în cantități egale, într-o sticlă de 250 ml, până la gâtul ei. Tătăneasa se fărâmițează înainte și apoi se introduce în sticlă. Peste cele două plante se toarnă rachiu de secară de 45° și se lasă la macerat 15 zile, la loc întunecos și călduros. Se agită zilnic. Când tinctura e gata, se strecoară și se păstrează la întu­neric. În lipsa rachiului de secară, se pune alcool rafinat de 85°.
Mod de folosire: cu acest preparat se badijo­nează gura și gâtul cu un tampon de vată, ținut între capetele unei pensete lungi (se găsesc la farmacie). * Tot cu această tinctură se face de mai multe ori pe zi și gargară. * Zilnic, se beau câte 2 căni de ceai din același amestec (o linguriță la cană), înainte de mese.
* Pentru creșterea rezistenței organis­mu­lui se va folosi tinctură de propolis, câte 20 de picături zilnic (10 dimineața și 10 seara, cu o jumă­tate de oră înainte de mese), 20 g polen pe zi, lăpti­șor de matcă (câte 2 drajeuri zilnic), apilarnil (câte 6 drajeuri zilnic, două la fiecare din cele 3 mese).
Cel mai eficace este propolisul brut, să se mes­tece și să se sugă, câte 5 g zilnic.
CLESIU CORNELIU - Ribița, Hunedoara

Cancer recto-anal

Am o rudă apropiată care în urmă cu 20 de ani a suferit de cancer recto-anal. Nu a făcut operație. S-a tratat cu ceaiuri recomandate de un bătrân din Arad. Zilele trecute m-am văzut cu mătușa mea și mi-a spus că s-a vindecat cu rostopască pusă la macerat în rachiu de casă. În fiecare zi a luat un păhăruț de tinctură. A făcut minuni cu boala ei. Mai ia și acum, cu toate că nu mai are probleme.
Roscopasca este o plantă care crește peste tot. Eu am făcut și suc de rostopască și am și în rachiu.
Cititorilor revistei care suferă de colon iritabil cu dureri le propun un alt tratament foarte eficace și la îndemâna oricui. Eu am suferit ani de zile, am avut dureri groaznice, am mers din doctor în doctor, dar mi s-a spus că fără operație nu se poate rezolva suferința mea. Mi-a fost tare frică și atunci am apelat la leacuri băbești. Iată rețeta: se amestecă 100 g semințe de in cu 1/4 kg miere de albine, în­tr-un vas pus pe foc mic, 5-10 minute. Se trage la o parte și se lasă să se răcească. Se ia dimineața și seara câte o linguriță sau o lingură rasă de preparat. Ameliorarea se simte deja după prima porție, dar tratamentul e bine să se continue cu încă 2-3 porții, până socotiți că nu mai e nevoie.
De vreo 2-3 ani, eu iau în fiecare seară 1/2 aspi­rină tamponată, cu multă apă. Și nu mai am probleme.
FLOAREA ȘIMODI - Făgăraș

Cancer și boli de plămâni

Sfaturile pe care vi le ofer sunt pentru oameni bolnavi de boli canceroase și boli de plămâni, care doresc să se vindece re­pede, dar și pentru oamenii sănătoși, care doresc să-și mențină sănătatea, dar numai dacă vor binevoi să renunțe la "plăcerea din cerul gurii".
* Pentru a scăpa de toxinele acumulate de corpul omenesc, care duc la apariția boli­lor și a cancerului, trebuie, mai întâi, ca bol­navii să țină mult post, deoarece astfel se poate elibera corpul de toxine. Pentru aceas­ta, este necesar să se renunțe la: carne, sare (cât de puțină), zahăr, cafea, alcool, tutun, băuturi răcoritoare cu coloranți și cu arome chimice și, mai ales, la mâncăruri fierte.
* Este bine să se bea zilnic o cană cu ceai diu­retic.
* Bolnavii de cancer să bea zilnic 14 pahare cu suc de morcovi. (Astfel sunt tratați bolnavii de can­cer în SUA, într-o clinică care tratează cancerul pe cale naturală.)
* Mâncați zilnic tot ce găsiți crud: legume și fructe.
Exemplu: o salată din crudități. Radeți morcovi, țelină, păstârnac, sfeclă roșie, rădăcini de pătrunjel, dovlecel, mere, gutui, frunze de țelină, pătrunjel, mărar, nu puneți sare, dar puteți pune ulei, salată verde, spanac nefiert. Veți obține o salată gustoasă, hrănitoare, bogată în vitamine și enzime, care vă va ajuta la vindecare.
* Căutați să beți permanent lapte poaspăt de vacă, nefiert, deoarece numai astfel veți primi toate enzimele și vitaminele necesare, precum și calciul atât de necesar, netransformat (prin fierbere, laptele de devalorizează).
* Obligatoriu, faceți o cură de Proposept și Lăp­­ti­șor de matcă. Anual se vor lua 6 cutii de Pro­po­sept, 6 cutii de lăptișor de matcă, pe care le găsiți în farmaciile apicole. Se sug câte 3 tablete cu Pro­po­sept și 3 tablete cu lăptișor de matcă, după me­sele principale.
* Folosiți, în loc de pâine, grâu încolțit obținut astfel: alegeți și spălați grâul în mai multe ape. Puneți-l apoi în apă călduță, la înmuiat, timp de 24 de ore. După aceea îl strecurați printr-o strecu­ră­toare de plastic (nu e voie să se atin­gă cu metal) - și îl lăsați la scurs, încă 24 de ore, stro­pindu-l din când în când cu apă. Se consumă ca atare sau pus în salată. Ajută mult la refacerea corpului.
* Este bine ca ouăle să le consumați crude, fre­cate cu miere de albine.
* Folosiți zeamă de urzici obținută astfel: urzi­cile bine spălate se acoperă cu apă, într-un vas de plastic. Se lasă timp de 24 de ore la rece, după care se bea zeama obținută (urzicile își vor lăsa vita­minele în această apă).
Le doresc celor care vor citi și aplica aceste sfaturi multă sănătate și însănătoșire grabnică.
FLORICA HAVRELIUC - București

Tratament pentru chelie

Vă recomand un tratament pe care îl știu de la mama mea, care a fost cadru medical și a tratat foar­te multe persoane cu această afecțiune. Trata­mentul constă în: spălături pe cap, din 2 în 2 zile, cu tărâțe de grâu și săpun de copii. Tărâțele se pun într-un săculeț de tifon și se introduc în apa de spă­lat. Urmează ungerea zonelor cu unguent: Loca­corten Vioform sau Ultralan. De mare folos sunt și injecțiile cu Gerovital H3 sau vitamina E. * Api­larnil, de 3 ori pe zi.
După un tratament se face o lună pauză. Vă do­resc multă sănătate!
LILIANA PROCA - Râmnicu-Vâlcea

Tratamente cu ouă

Sunt o cititoare de origine japoneză, a revistelor dvs. (tata e japonez iar mama, româncă), primii ani de școală i-am făcut acolo, în casa bunicii mele pa­terne, o femeie înțeleaptă și foarte legată de tradiția medicinii orientale. Iată câteva leacuri ușoare, pe care le știu de la ea:
* Diaree: se iau câteva coji de ouă de găină de curte, se spa­lă, se usucă și se pisează. Se ob­ține o pudră care se bea cu un pahar de vin natural roșu.
Rețeta este bună și pentru sfă­râmarea pietrelor de la rinichi și din vezica urinară.
* Închiderea rănilor și eli­minarea petelor de pe față - se iau trei gălbenușuri de ouă proas­pete și bine fierte, se sfărâ­mă și se pun pe o tigaie la foc foarte mic, până când se elimină un ulei care se întinde pe față.
* Tratarea ochilor: coaja unui ou de casă se fierbe în oțet de vin, câte 20 de minute pe zi, vreme de zece zile. Se formează o masă densă, care se filtrează și se picură în ochi.
JASMINA - București

Leac pentru ochi uscați, cu senzație de arsură

Se iau 2-3 rădăcini de pătrunjel (cele mai bune sunt cele proaspete, cu frunze), se curăță, se spală bine, se dau prin răzătoare foarte fină, iar frunzele și rămurelele se toacă mărunt. Se pun într-un bor­can de sticlă cu capac, spălat foarte bine. Peste acestea se toarnă ulei de floarea-soarelui (obișnuit). Se amestecă bine cu o linguriță, se înșurubează capacul și se ține la căldură pe aragaz vreo 6-7 zile, amestecând zilnic cu lingurița. După 7 zile, conți­nutul borcanului se stoarce printr-o pânză curată, iar uleiul rezultat prin stoarcere se pune într-un borcan cu capac. Obținem astfel un ulei de floarea-soarelui îmbunătățit cu substanțele din pătrunjel.
În fiecare dimineață, după ce ne spălăm bine cu apă și săpun pe mâini și pe ochi, ne uscăm cu un prosop curat, apoi introducem vârful degetului în borcanul cu ulei și ungem pe rând ochii, cu pleoa­pele închise. Se unge atât pleoapa de sus, cât și cea de jos, cu o cantitate moderată de ulei. (Dacă se pune prea mult ulei, ochiul lăcri­mează și îm­piedică vederea.) Lăcrimarea este necesară, deoarece lacrimile hrănesc și curăță corneea, stratul exterior al ochiului, dar să nu fie produsă în exces. În plus, acest ulei face să dispară ridurile din jurul ochilor.
Atât eu, cât și familia mea, folosim zil­nic, de peste 25 de ani, acest ulei pentru ochi și vă recomand și dvs., să încercați măcar o dată. Veți vedea că datorită bunelor rezultate pe care le veți obține, nu veți mai putea să vă despărțiți de el.
Vă doresc multă sănătate!
prof. TOMA NIȚOIU - Aleea Lungulețu nr. 6, București