Vestitorii Crăciunului - ȘTEFAN BĂNICĂ și FUEGO

Dana Ene
Decembrie e aproape și intrăm în linie dreaptă, în febra pregătirilor de Crăciun. Vitrinele magazinelor au fost decorate deja cu beteală și steluțe argintii, rafturile sunt pline de daruri, orașele s-au îmbrăcat în straie de sărbă­toare, iar la Sibiu s-a dat startul Târgului de Cră­ciun. Ce mai lipsește pentru ca povestea să fie com­pletă? Cântecele, desigur, colindele și concertele de Crăciun. Așa că primii urători își anunță, deja, prezența.

Ștefan Bănică - Concert extraordinar de Crăciun

Credeați, cumva, că super-vedeta muzicii rock s-a plictisit de spectacolele dedicate Crăciunului? Nici vorbă! Plin de entuziasm, Ștefan Bănică își ia și anul acesta chitara și pornește la colindat, încă de pe 9 decembrie. Trei seri la rând, îndrăgitul cân­tăreț, actor, compozitor, regizor și jurat la concursul Factor X, de la Antena 1, va urca pe scena Sălii Pa­latului, pregătit să-și conducă fa­nii la întâlnirea cu cea mai strălu­citoare sărbătoare creș­tină de peste an. Expert în magii muzicale, con­cer­tele lui de Crăciun au devenit deja legendare. Seducător și plin de entuziasm, Ștefan Bănică este gata și anul acesta să aprindă scăpă­ră­tori, să cânte și să danseze, spre bucuria fanilor săi. Sunt oameni care n-au lipsit niciodată de la con­­certe, de la prima mani­festare, pe­trecută în urmă cu 15 ani. Ba unii dintre ei au început să-și aducă copiii și chiar nepoții la concertele lui Ștefan. "Ce onoare mai mare poate fi pentru un artist, decât să vadă în sală, de fiecare dată, mai multe ge­nerații la un loc, de la copii și adolescenți, până la părinți și bunici! Ce poate fi mai frumos?!", declara artistul, încântat că reușește să reunească de fiecare dată, chiar și numai pentru câteva ore, un public atât de variat.
Anul acesta, artistul le pregătește admirato­rilor săi o mare surpriză. E prima dată când va da concerte și în alte orașe din țară, după spectacolul clasic din București. Sigur pe succesul lui "fără granițe", Ștefan va merge la Cluj, în inima Transil­vaniei, hotărât să o cuce­rească. Devenit, chiar și fără hârtie la mână, o ade­vărată capitală cultu­rală a Europei, Clujul este un oraș deschis și ino­vator, dar își respectă și își ce­lebrează tradițiile mai presus de orice. "Vreau să petrecem o seară de ne­uitat, să trăim împre­ună magia Crăciunului, unică și irepetabilă", sună invitația artistului pentru clujeni, trans­misă printr-un videoclip postat pe pagina personală de pe Facebook. La 49 de ani, Ștefan Bănică este unul dintre cei mai populari și prolifici artiști din România. A lansat până acum 15 albume, vândute în peste 500.000 de exemplare și care au fost premiate cu cinci Discuri de aur și două de platină. A debutat ca muzician în 1992 cu "Un actor, un rock'n'roll", lansând, ulterior, și două albume de Crăciun: "Doar un Crăciun cu tine" (2000) și "Un Crăciun cu Ștefan Bănică" (2009).
Pentru concertele de anul acesta de la Sala Palatului, mai puteți găsi bilete în rețeaua Eventim. Au prețuri cuprinse între 75 și 250 lei. Pentru concertul din Cluj de la Sala Polivalentă, puteți găsi bilete online, pe bilete.ro, cu prețuri cuprinse între 85 și 180 de lei.

Fuego și "Zăpezile de altădată"

Iar dacă Ștefan Bănică vă propune un Crăciun în ritmuri de rock'n'roll, Fuego (Paul Surugiu) vine cu o ofertă ceva mai blândă și cu ritmuri mai liniș­tite, potrivite cu firea lui. Acum, la finalul lui 2016, se împlinesc 10 ani de când artistul din Turda colindă, în luna de­cem­brie, țara în lung și-n lat, ca să "împo­dobească bra­dul" alături de fanii lui. Și cum ad­miratorii lui sunt pretu­tindeni și nenumărați, a pregătit un turneu na­țional, care îl va purta, în perioada 6-23 decem­brie, prin 20 de orașe din țară. Oferta este pe măsura Crăciu­nului: o lume de vis, cu zăpezi ne­sfâr­șite, cetini de brad, cerbi cu stele în frunte, toate întruchipate aievea, de minunatele colinde vechi românești. "Dragii mei, anul acesta, tradiția de sărbători continuă cu un turneu în care prăznuim, cu nostalgie, Cră­ciunul - cea mai fru­moasă săr­bătoare de peste an. Împodobim și brazi, cântăm colinde care ne vor aduce aminte de vre­murile de-odinioară, și care să vă facă să uitați, fie și pentru câteva ore, de tot ce este urât și greu! Vă aștept cu drag!".
Paul Surugiu (40 de ani), cunoscut sub pseu­donimul artistic "Fuego", s-a lansat în 1993, la Fes­tivalul de la Mamaia. De atunci și până în prezent, a lansat 28 de albume de studio, a primit cinci Discuri de aur și două de platină. A abordat, pe parcursul carierei sale, mai multe genuri muzicale, trecând de la pop rock, la genul latino dance, ca să ajungă mai apoi la etno și la muzică populară.
Fuego va porni în turneu pe 6 decembrie, când va cânta la Adjud. În București îl puteți asculta pe 20 decembrie, la Teatrul de Revistă "Constantin Tănase".
(Biletele pentru concertul din Capitală se pot găsi online pe biletfan.ro., având prețuri cuprinse între 75 și 85 lei. Lista completă a concertelor o pu­teți accesa pe pagina de web: fuegofuego.ro.)