Cearcănele și ochii umflați

Iulia Vlad
Sunt printre cele mai neplăcute ingrediente ale obrazului. Pe lângă aspectul lor inestetic, mai imprimă, în plus, un aer de tristețe și oboseală. Remediile naturale expli­cate mai jos au un renume bun: dezin­flamează, calmează și întind pielea delicată din jurul ochilor, iar ridurile și cearcănele se estompează.

Cafea
Preparați o cantitate mică de ca­fea tare. După ce s-a răcit, înmuiați comprese din tifon sau vată în ea și aplicați-le pe ochi și în zona cear­cănelor. Lăsați-le să-și facă efectul 15-20 de mi­nute. Repetați me­toda mai multe zile la rând, până se estompează cearcă­nele. Pentru fiecare aplicare, se prepară cafea proaspătă.

Ceai de tei, rozmarin și albăstrele
Când vine vorba de cearcăne și umflături, e bine să ne adu­cem amin­te de vir­tuțile unor plante medi­cinale ce au da­rul de a reda ochilor și pielii lumi­nozi­tatea și aspectul să­nă­tos. Contra cearcănelor, pen­tru ochi iritați, înroșiți sau um­flați, contra ridurilor fine din jurul ochilor, apli­cați pe zonele cu probleme, com­prese înmuiate în infu­zie concentrată de tei, roz­marin sau albăstrele, timp de 20 de minute.
Prepararea infuziei: pes­te 2 lin­guri de plantă uscată se toarnă o cană de apă clo­cotită. Se lasă vasul aco­perit 15 minute, apoi ceaiul se strecoară.

Suc de mere
Înmuiați tampoane de vată sau de tifon în suc proaspăt de mere, apli­cați-le pe ochi și lăsați-le să acționeze 15 minute. Pe lângă faptul că es­tom­pează cearcănele și umflăturile, me­rele atenuează și ridurile fine.

Suc de roșii
Aplicat pe zona cearcănelor, su­cul de roșii deschide cu un ton cu­loarea pielii și dă luminozitate zonei ochilor. Înmuiați tampoane de vată sau de tifon în suc de roșii, aplicați-le pe ochi sau doar pe zona cear­cănelor și lăsați-l să acționeze 15 minute.

Felii de cartof
Țineți un cartof (bine spălat) la frigider pentru două ore, apoi tăiați din el felii groase și aplicați-le pe ochi, timp de 15-20 de minute.

Felii de castravete
"Postați" pe ochi câteva felii de castravete proaspăt tăiate, sau tampoane de vată înmuiate în suc proaspăt de castraveți. Lăsați să stea 15 minute, apoi clătiți-vă cu apă rece. Obo­seala dispare, ochii se dezum­flă și cear­cănele se estom­pează.

Linguri de metal

Luați 6 linguri de metal și pu­neți-le la frigider 10 minute. Scoa­teți mai întâi două linguri și țineți-le cu porțiunea rotunjită pe ochi, apă­sând ușor. Când lin­gu­rile se încăl­zesc, în­lo­cuiți-le cu altele, reci, din frigider. Metoda dă rezultate bune, mai ales în cazul ochilor umflați.