Săptămâna 9-15 decembrie

Tana Rosca
Pentru semnele mutabile (Gemeni, Fe­cioa­ră, Săgetător și Pești) acest weekend va fi unul de lucru. Chiar dacă șe­­fii nu ne convoacă la muncă, ne respon­sa­bi­li­zăm singuri sau ne găsim forța să ne apucăm de treburi pe care le-am tot amânat, cum ar fi să ne facem ordine printre documente. Avantajul e că ne vine ușor să ne organizăm. Prietenoasa Ve­­nus a intrat în zodia prieteniei, cea a Văr­să­torului, și împreună cu energicul Marte, aflat deja acolo, face ca viața socială să fie plăcută, de­și cam aglomerată. Ultima Lună plină a aces­tui an se petrece în Gemeni, în noaptea de marți spre miercuri, și e una veselă și prietenoasă. Ne dă idei bune pen­tru cadouri și ne ajută și în privința plani­ficării sărbătorilor de iarnă.

Semnele cardinale:

BERBECII,
plini de energie, își pot programa un sfârșit de săptămână mai ocupat decât tot restul săptămânii. E mai bine să nu vă angajați ferm. Prietenii vă pot ajuta să rezolvați unele hangarale pentru care ar trebui să faceți mai multe drumuri.
RACII, agitați din pricina unei probleme de serviciu, își pot rata weekend-ul. Nu are sens să vă bateți capul cu chestiuni pe ca­re nu le puteți rezolva pe loc. În preaj­ma Lunii pline puteți descoperi o nouă sursă de câștig, probabil prin intermediul unei femei.
BALANȚELE și partenerul lor de cuplu ori de afaceri pot petrece un sfârșit de săptămână agitat. E important să nu vă lăsați contaminați de agitația lor, atunci le puteți fi cu adevărat de folos. O investiție, mate­ria­lă ori afectivă, începe să dea roade.
CAPRICORNILOR le-ar face bine să nu se implice în toate chestiunile fami­lia­le ori domestice care apar la finele săp­tă­mânii. Mai bine pregătiți-vă pen­tru exa­me­ne sau pentru o călătorie în străi­nă­ta­te.

Semnele fixe:

TAURII
au parte de dovezi de afec­țiune din toate părțile. Unii dintre dvs. își dăruiesc inima la finele săptămânii. Luna în semnul dvs. vă face mai sentimentali ca de obi­cei, duminică și luni. Un plan legat de bani se poate realiza marți.
LEII se bucură de mai multă atenție din partea unui partener, de cuplu ori de afa­ceri, care până acum a fost cam au­to­ritar. În preajma Lunii pline de marți simțiți afec­țiune din partea tuturor celor la care țineți.
SCORPIONII care au de încheiat sau modificat un contract pot să-și sa­cri­fice măcar o parte din weekend în acest scop. Motivele vor deveni clare mai în­colo. Dacă aveți de făcut amenajări prin casă, îna­inte de sărbători, puteți să vă apucați de treabă.
VĂRSĂTORII n-ar trebui să se sin­chi­sească aflând că se bârfește pe seama lor. Zvonurile nefondate se vor risipi ra­pid, dacă le ignorați. Micul benefic Ve­nus lucrează împreună cu Marte în favoarea dvs., iar Luna plină din Gemeni vă consolidează prestigiul.

Semnele mutabile:

GEMENII
care au tot avut tensiuni cu partenerul mai au de făcut un efort de scurtă durată, înainte ca situația să se schimbe în bine. E vorba de acest final de săptă­mâ­nă, când merită să aveți răbdare.
FECIOARELE primesc semnale din par­tea destinului. Acestea sunt menite să vă descâlcească unele încurcături legate de copii ori de viața dvs. amoroasă. Sâmbătă e bine să fiți concilianți față de vârstnicii din familie.
SĂGETĂTORII se simt probabil co­co­șați sub povara unor responsabilități ne­do­rite, sâmbătă. Dar persoana de care sun­teți îndrăgostiți sau copiii dvs. vă scot din aceas­tă stare. În cuplurile stabile, armonia se ins­taurează pe perioada Lunii pline.
PEȘTII parcurg un proces de liniștire in­terioară, pe care nici măcar o criză de au­toritate a șefilor, făcută pe final de săptă­mâ­nă, nu-l poate tulbura. În preajma Lunii pline de marți, viața de familie e reconfortantă.