Săptămâna 16-22 decembrie

Tana Rosca
Avem parte de o săptămână bună pentru relații în general. Cele sociale sunt sus­ți­nute de Marte (până luni) și de Venus în Vărsător, până la finele lunii. Cele legate de carieră sau prieteni din străinătate decurg impecabil până miercuri, sub influența aspectului prietenos între Jupiter în Balanță și Saturn în Săgetător. Același aspect poate aduce re­zoluții legale favorabile ce­lor până acum ne­drep­tățiți. Mai puțin simpatic e faptul că Mercur intră miercuri în mișcare re­tro­gradă, în semnul cel organizat al Capri­cornului, ceea ce poate duce la încurcături la cumpă­rături și comunicare defec­tu­oasă. Dar Marte intră în Pești și apoi Soarele în Ca­pri­corn și putem găsi soluții prompte pentru încurcături.

Semnele cardinale:

BERBECII
care au de onorat obligații so­ciale e bine să o facă. Până luni in­clusiv, pentru că mai apoi nu vor mai avea chef. Planeta dvs. intră în Pești și generează confuzie și somnolență. Începând de marți ar trebui să evitați negocierile și semnările de contracte.
RACII fac bine dacă se ocupă de con­solidarea stării de sănătate. Mai ales de luni încolo, energia dvs. se primenește. Partenerul de cuplu sau de asociere în­cepe să spună lucruri care vă deranjează, de marți începând. Tot atunci vă apucă dorul de ducă.
BALANȚELE se simt bine în dragoste, mai ales după ziua de marți, când planeta lor guvernatoare Venus rămâne singură în casa iubirilor. Și creativitatea este spo­rită, mai mult, reușiți să-i dați o orientare con­cre­tă. De marți apare riscul unor certuri cu minorii din familie.
CAPRICORNII care au de dus discuții importante ar trebui să o facă până luni inclusiv. Motivul este retrogradarea lui Mercur, începând de marți, când apare riscul neînțelegerilor, la propriu și la figurat. Reu­șiți în schimb să vă impuneți profesional.

Semnele fixe:

TAURII
aflați la drum lung sau în fața unor examene se descurcă bine până luni inclusiv. Apoi pot apărea încurcături la drum sau bâlbe în timpul examenelor. Progresele în carieră se contabilizează de marți încolo, când și relațiile de prietenie se încălzesc.
LEII ar trebui să își îngrijească pre­ventiv oasele și pielea, care s-ar putea să le facă probleme începând de marți. Pro­tejați-vă îndeosebi genunchii și umerii, dacă prac­ticați sporturi de iarnă. Viața de cuplu devine și mai plăcută, tot de marți.
SCORPIONII sunt în continuare con­centrați pe carieră. Dar de abia de marți încolo găsiți maniera cea mai po­tri­vită de a conlucra cu șefii dvs. O afa­cere poate fi consolidată cu succes. Începând de marți, ar fi bine să conduceți cu mare prudență.
VĂRSĂTORII zbârnâie încă până luni, sub influența micului malefic Mar­te în semnul lor. Marți rămâneți doar cu micul benefic Venus în semnul dvs., iar energia marțiană o investiți pentru proiecte financiare. Fiți pregătiți să parați niște intrigi, fără a vă enerva.

Semnele mutabile:

GEMENII
au posibilitatea de-a pleca în vizită la prieteni în străinătate, pe pe­rioada sărbătorilor. Unora dintre dvs. în­să șefii le-ar putea da planurile peste cap. Începând de marți, n-ar fi bine să semnați contracte noi.
FECIOARELE pot fi tentate de mai mul­te flirturi în același timp. De marți încolo, puteți fi însă prinși în offside. Dacă sun­teți în același timp într-un cuplu stabil, scandalul s-ar putea să fie redutabil. Vă puteți găsi refugiul și alinarea în familie.
SĂGETĂTORII privesc cu mai multă îm­­păcare limitările impuse de Saturn. Asta deoarece Jupiter, planeta dvs., este în aspect plăcut cu acesta. Dacă doriți să re­veniți asupra unor clauze contractuale, o puteți fa­ce de marți, dar noi proiecte nu sunt recomandabile.
PEȘTII își regăsesc odihna și energia, începând de marți, când Marte intră în semnul lor. Aveți însă grijă să nu vă luați la harță cu prietenii vechi sau mai în vârstă, pentru că nu aveți răbdare să-i ascultați.